fbpx

Ai o minte brici?

Încă din copilărie m-am tot întrebat – oare eu sunt deșteaptă?! Mereu m-a frământat această întrebare, a deșteptăciunii. Tu ai o minte brici? Eu oare am o minte brici? Dacă mă doare o jignire pe lumea asta, aceea este – ești proastă! Sunt vinovată de multe lucruri în viață. Pot fi făcută în fel și chip. Însă totul până la a fi făcută proastă. Când eram copil, toată lumea îmi spunea: Vai ce deșteaptă ești, Alina! Ce isteață! Probabil că eram mai răsărită decât alți copii, dar eu nu mă simțeam mai specială decât alții. Voiam să fiu deșteaptă și-mi doream ca lumea să nu înceteze vreodată în a-mi lăuda inteligența.

Am crescut, am devenit un om mai mult sau mai puțin matur, și mi-am dat seama că o minte ageră, informată și însetată de cunoaștere este cea mai de preț armă pe care un om o poate avea. Nu contează nici frumusețea fizică, nici bogăția materială, nici norocul – toate pier în fața unei minți strălucite. Nu pot să spun despre mine că sunt un geniu, deși mă autointitulez frecvent blogger genial, dar mă străduiesc tot timpul să învăț și să acumulez noi cunoștințe, mai ales în domeniile care mă interesează. Deși sună a infatuare – blogger genial – de fapt este modul meu de a mă motiva și de a-mi aminti tot timpul că trebuie să gândesc și să evoluez intelectual și profesional. Spunând despre mine că sunt blogger genial, mă oblig să mențin standardele înalte și să nu mă plafonez. Oamenii mă pot judeca, eu, însă, știu perfect de ce blogger genial și cu ce mă ajută această titulatură. Poate că azi nu sunt blogger genial, dar într-o zi voi fi.

Omul investește adesea în active și pasive. Activele aduc bani și beneficii în buzunar. Pasivele scot bani din buzunar și sărăcesc nu doar material, ci și spiritual și intelectual. Frica paralizează adesea oamenii, pe foarte puțini îi motivează. Ei bine, mintea este cea mai de preț activă a omului. Dacă vrei să ai o minte brici, dacă vrei să fii tot timpul cu un pas în fața tuturor, dacă vrei să gândești mai departe decât o fac ceilalți, dacă vrei să-ți depășești condiția și semenii, atunci trebuie să investești în activa ta principală, care îți va băga tot timpul bani în cont și te va umple de beneficii. Investește în mintea ta. Hrănește-ți mintea permanent. Dă-i să mănânce cărți și experiențe. Nu o lăsa să se atrofieze ca un mușchi nefolosit. Caută tot timpul să-ți extinzi gândirea. Caută, informează-te, învață! Așa vei ajunge să ai o minte brici!

La ce îți folosește o minte brici? În primul rând – vei reuși să faci tot ce-ți dorești. Vei câștiga tot ce-ți dorești. Vei ieși din turmă – efectul de turmă omoară rațiunea și societatea. Îți vei sălta capul deasupra mulțimii. Te vei feri de manipulări. Vei cântări CORECT riscurile și șansele. Vei putea să iei decizii și nu te vei feri de ele. Vei ajunge să excelezi în domeniul tău și nu numai. Vei descoperi că soluțiile nu sărăcesc, iar obstacolele pot fi trecute acționând potrivit. Vei vedea că mintea ta și deciziile tale îți vor asigura traiul bun la care râvnești. Și dacă te străduiești puțin, vei gusta fericirea, vei învăța să o sporești și să o păstrezi în viața ta! Investește în deșteptăciune, astfel investești în viitorul tău! Mintea brici te va transforma într-un vizionar!

Mintea brici, curajul și atitudinea potrivită te vor duce la succes! 
Articolul precedentDacă simți fă-o!
Articolul următorEvoluează

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: