fbpx

Ce este auditul financiar și cum te poate ajuta în dezvoltarea afacerii tale?

„Ce este auditul financiar și cum te poate ajuta în dezvoltarea afacerii tale?” este primul articol din categoria Educație Financiară. Am realizat această categorie pentru a împărtăși cu cititorii mei cunoștințele de educație financiară pe care le-am dobândit în anii de activitate în domeniul brokerajului bancar.

Afacerea ta reprezintă rezultatul muncii, eforturilor și sacrificiilor tale. Ești antreprenor, însă nu este deloc ușor să conduci o afacere și, totodată, să o dezvolți în permanență.

Muncești. Te zbați. Te străduiești. Faci sacrificii. Câștigi și reinvestești. Știi că ai cele mai bune servicii sau produse. Strategia ta de dezvoltare este orientată către client. Îți respecți clienții și îți îmbunătățești în permanență businessul pentru a le asigura acestora calitate și performanță. Ești trup și suflet pentru afacerea ta. Și nu profitul te motivează, ci dorința de a deveni numărul 1 pe piața din care faci parte. Crezi că afacerea ta îmbunătățește calitatea vieții oamenior.

Și cu toate acestea… ceva se întâmplă și creșterile tale nu sunt spectaculoase. Ce e de făcut?

Nu, nu competitorul tău principal este de vină. Nici faptul că nu investești suficient în publicitate. Nu banii sunt problema, ci MODUL ÎN CARE SUNT GESTIONAȚI BANII. Uneori, toate cunoștințele pe care le ai și toată experiența dobândită nu sunt de ajuns. Chiar dacă consideri că știi totul, ești foarte bine pregătit și poate că ai urmat o mulțime de cursuri de antreprenoriat, află că tot sunt lucruri pe care NU le știi.

Sunt lucruri care te ajută să-ți dezvolți afacerea, dar care nu sunt dezvăluite la trainingurile de antreprenoriat.

De ce?

Pentru că afacerea ta, pentru a se dezvolta, pentru a crește în permanență, trebuie să fie în parteneriat cu o serie de alte business-uri. Nu pot demonta alte business-uri pentru a asigura creșterea unuia singur!

De ce?

Pentru că evoluăm împreună, acesta este principiul de bază al antreprenoriatului.

Fără un contabil, fără o firmă de audit financiar, fără un avocat, fără o firmă de consultanță pentru conformarea cu GDPR-ul, fără un partener care să se ocupe de partea de IT și securitate și fără multe alte firme partenere, nu prea ai cum să devii un lider pe piața din care faci parte. Le știi pe toate când vine vorba de domeniul tău de activitate. Însă când facem referire la legi, norme și fiscalitate, atunci ideal este să aduci aproape de tine adevărați specialiști.

Dragă antreprenor, când simți că te zbați ca peștele pe uscat, primul pas este să faci firmei tale un audit financiar.

Pe scurt, auditul financiar reprezintă o activitate de examinare a situațiilor financiare. Totodată, auditul financiar presupune o serie de proceduri și operațiuni complexe pe care specialiștii din domeniu le întreprind pentru ca firma în cauză să beneficieze de creșterea profitabilității, reducerea costurilor, diminuarea numărului de erori și fraude, precum și îmbunătățirea eficienței operaționale.

Așadar, întâi trebuie să afli CARE ESTE CIRCUITUL BANILOR, apoi să-i faci să intre și să iasă din firma ta astfel încât AFACEREA TA SĂ CREASCĂ și NU doar să SUPRAVIEȚUIASCĂ.

Pentru acest proces complex și extrem de benefic pentru afacerea ta, alege o firmă de audit București în conformitate cu LEGEA.

Auditul financiar este de mai multe tipuri:

  • Audit operațional
  • Audit de gestiune
  • Audit statuar (cel mai important, impus de acte normative)
  • Audit de calitate
  • Audit de mediu
  • Audit energetic, etc.

În funcție de domeniul tău de activitate și de nevoile afacerii tale, există mai multe tipuri de audit: de la cel financiar-contabil, până la auditul care măsoară și îmbunătățește performanța, auditul sistemelor informatice și chiar auditul politicii de securitate a datelor.

Nu lăsa dezvoltarea afacerii tale la voia întâmplării!

În concluzie auditul financiar îți integrează business-ul în climatul economic și financiar actual la nivel național și chiar internațional, îți eficientizează afacerea și îți asigură cele mai bune decizii de dezvoltare.

Elimină haosul financiar din cadrul afacerii tale!

Recomandarea mea de astăzi este Contello – firma de audit financiar din București care asigură servicii de audit statuar, și nu numai, la prețuri excelente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: