fbpx

Banii schimbă omul?

Banii schimbă omul? Tu ce spui, dragă cititorule, banii schimbă omul? Dacă ai o situație financiară decentă, dacă faci parte dintre cei care muncesc zi lumină doar pentru a avea ce mânca și pentru a-și plăti datoriile, atunci sigur te-ai întrebat cel puțin o dată dacă banii schimbă omul.

Răspunsul este: Banii NU schimbă omul, dar îi amplifică personalitatea! Greu de crezut, nu-i așa?! Dar așa este! Oamenii se nasc buni cu toții. Odată ce anii trec, oamenii se schimbă, se dezvoltă, evoluează sau din contră, se prostesc sau se înrăutățesc. De ce? Educația are un rol foarte important, familia, anturajul, întâmplările din viață, reușitele și eșecurile, toate își pun amprenta asupra omului.

Dacă omul este bun, atunci banii îl vor face și mai bun. Banul, ca orice altceva, are două fețe. Una constructivă și alta distructivă. Omul alege puterea banului și o folosește după bunul plac. Dacă omul respectiv este unul bun, altruist, darnic, care se gândește tot timpul la ceilați, atunci respectivul va deveni un filantrop, mereu dornic și deschis să-i ajute pe ceilalți. Banii nu fac altceva decât să sporească bunătatea omului și prin el, celorlalți oameni să le fie mai bine. Persoana bună și potentă financiar, va deveni o mângâiere pentru cei mai puțin norocoși în viață.

Dacă omul este rău, atunci banii îl vor face și mai dezagrabil. Rău este mult spus. Mai repede mă refer la aceia cu un caracter infect, care îi umilesc și îi jignesc frecvent pe ceilalți. Acest gen de oameni își vor folosi potența financiară pentru a manipula, pentru a câștiga putere și pentru a-și satisface orice capriciu și poftă. Astfel de oameni sunt în stare să cumpere pe oricine și au impresia că toți oamenii au un preț. Cred că totul poate fi cumpărat în această viață – inclusiv iubirea, liniștea, conștiința și așa mai departe. Oamenii cu un caracter infect vor deveni și mai dezagreabili atunci când se îmbogățesc. Nu ajută pe nimeni sau dacă ajută, o fac tot în beneficiul lor personal. De ce? Pentru ca mai târziu, acei oameni pe care i-au ajutat, să le întoarcă favorul într-un fel sau altul.

Dacă omul este zgârcit, atunci va deveni de-a dreptul avar. Nimic nu-i va potoli foamea de bani și oricât de mulți bani va avea, el tot va spune că n-are și nu va ajuta pe nimeni.

Banii NU sunt ochii dracului, banii sunt un mijloc prin care dorințele prind viață. Cumpărăm bunuri, distracții și plăceri, dar niciodată oameni, ani, sănătate, fericire, iubire sau loialitate! Conștiința nu se spală nici ea cu bani. Banii nu trebuie iubiți și nici urâți, ci tratați ca atare, ca pe un mijloc de a îndeplini anumite visuri.

Articolul precedentimPOSIBIL de reușit
Articolul următorCele 3 întrebări existențiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: