fbpx

Bărbatul care n-a mai sunat de Rosie Walsh – o carte de nota șase spre șapte

Bărbatul care n-a mai sunat, scrisă de Rosie Walsh, care se dorește a fi un roman ca un puzzle, sfâșietor și înduioșător în același timp, este de fapt o carte de nota șase spre șapte. Nu este chiar un puzzle și nici prea sfâșietoare nu este. Da, are câteva elemente cheie ușor surprinzătoare, dar n-o transformă într-o capodoperă literară.

După șase zile perfecte petrecute împreună cu el, acesta dispare, iar eroina ajunge să scrie mai bine de jumătate de carte despre gândurile ei de femeie părăsită și despre încercările ei de a da de el online sau telefonic. Imaginează-ți: Sună, dar de ce nu răspunde?! A citit mesajul. A intrat pe Facebook. A fost colo, a fost dincolo, dar de ce nu mă bagă în seamă?! L-a investigat femeia pe rețelele de socializare ca o profesionistă și parcă ne-a dat și nouă curaj să devenim niște detectiv mai buni atunci când ne verificăm online iubiții sau foștii iubiți și apropiații acestora până la al șaptelea neam.

Bărbatul care n-a mai sunat este povestea unei stalkerițe pe Facebook.

Prima parte a cărții este destul de plictisitoare, ajungi să ai convingerea că toate povestea este doar o țeapă pe care femeia a încasat-o și, când te-ai obișnuit cu gândul, o dă cotită ca la Ploiești și ne pomenim cu un happy end de-a dreptul… exagerat!

Primele 150 de pagini de lălăială cred că nu își aveau rostul. Ba chiar cred că cele 6 zile perfecte petrecute împreună ar fi putut fi descrise mult, dar mult mai frumos și mai artistic. Ar fi trebuit să-mi rupă inima, dar n-a făcut-o. Sau poate sunt eu mai insensibilă de fel. Nu m-ar mira.

A lungit povestea până la punctul în care aproape că m-am plictisit citind o carte de dragoste despre o femeie de 36 ani, parcă, recent divorțată, nesigură și plină de probleme, cu un trecut tumultos, care se îndrăgostește pentru prima dată în viața ei de un bărbat aparent perfect, cu care se culcă câteva zile la rând, apoi el dispare ca măgarul în ceață fără vreo explicație.

De ce nu sună bărbatul a doua zi de la plecare?

De ce dispare? Este el personajul negativ? Nu! Nu e personajul negativ. Este doar un bărbat care trăiește în trecut, dependent de propria mamă, incapabil să accepte iubirea și fericirea în viața lui. Culmea este că după 40 de ani de trăit în umbra mamei, lucru aproape imposibil în viața reală, acesta se vindecă de toate metehnele trecutului și acceptă să-și întemeieze o familie cu mândra, punându-și mama bolnavă psihic în plan secund. Sarah îi schimbă viața lui Eddie, exact cum se întâmplă în filme și în cărțile trase de păr și aproape niciodată în realitate.

Totuși cartea are și o întorsătură de situație neașteptată, este singurul aspect care a salvat cartea asta de la mediocritate. Dacă autoare n-ar fi scris acel punct culminant și nu l-ar fi plasat atât de inteligent în carte, aceasta ar fi fost o scriere absolut insignifiantă. Misterul salvează cartea!

Bărbatul care n-a mai sunat este de fapt o victimă a destinului!

Cartea asta am zărit-o în Cărturești. Mi-am spus, oh, ce titlu. Am mâncat și eu pâinea asta. Nici pe mine nu m-a mai sunat. Și eu cunosc disperarea de a fi părăsită, uitată, ignorată și blocată. Ia să văd poate aflu misterele unei minți bolnave. Nu înțelegeam motivul pentru care un bărbat ar face așa ceva din senin. Acum îl cunosc, dar nu pentru că am citit Bărbatul care n-a mai sunat, ci pentru că m-am mai maturizat și eu între timp.

În concluzie, Bărbatul care n-a mai sunat este o carte perfectă pentru un weekend în care n-ai ceva mai bun de făcut. Nu este o carte urâtă, dar nu este nici vreo poveste nemuritoare.

Lectură plăcută, dragii mei!

2 COMENTARII

  1. Eu am primit cartea asta cadou, altfel nu mi-aș fi cumpărat-o tocmai din cauza titlului. Nu sunt deloc genul de femeie siropoasa, asa ca prima parte m-a disperat, pur și simplu. Ma mir si eu cum de nu am renunțat la ea! Mi-a plăcut întorsătura de situatie, chiar nu mă așteptam la ea. Dar finalul a fost tras de par exact ca-n filmele ala de dragoste proaste.

    • Eu am avut naivitatea de a o cumpăra! :))
      Nici măcar siropoasă nu prea este, nu știu, poate sunt eu prea pretențioasă. :))
      Mulțumesc pentru feedback! :*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: