fbpx

Boala secolului este gândul

Boala secolului este gândul! Mă poți contrazice cu mii de argumente, nu ai dreptate. Vei spune că depresia este boala secolului sau și mai rău, cancerul. Dar să știi că și cancerul și depresia sunt o consecință a gândului negativ. Gândurile negative se răsfrâng asupra sănătății noastre. Când gândul este întunecat, mintea se îmbolnăvește, iar trupul se șubrezește. Nimic nu mai funcționează în parametrii normali atunci când ne lăsăm dominați de tristețe și gânduri dureroase.

Când ai dormit ultima dată liniștit? În fiecare noapte ești încolțit din toate părțile de gânduri. Gândurile din trecut nu-ți dau pace. Sunt din ce în ce mai puternice și mai acaparatoare, accentuând starea de tristețe, grijile, nemulțumirile, neîmplinirile și fricile. Gândurile amplifică emoțiile. Tot ceea ce simți se datorează gândurilor pe care le ai. Ești trist pentru că lași trecutul și amintirile din trecut să te domine. Dai voie gândurilor să te influențeze răpindu-ți prezentul, stima de sine, dragostea de sine și starea de bine. Nu te mai poți bucura de nimic pentru că ai pierdut, ai fost dezamăgit și-ai fost făcut să suferi. Toate s-au întâmplat în trecut, însă sunt și acum vii și prezente în mintea ta prin intermediul gândurilor.

Când ai încercat ultima dată să risipești gândurile negative? Îmi vei spune că nu le poți elimina. Că orice ai face gândurile negre revin, răpindu-ți bucuria și siguranța. Ce-i drept, așa se întâmplă. Însă ai la dispoziție tot felul de „trucuri” prin care poți evita gândurile negative.

Iată câteva exemple eficiente de a elimina treptat gândul întunecat:

  1. Acceasează amintirile fericite. Cu siguranță în mintea ta există câteva amintiri în care ai fost foarte fericit. Întoarce-te în timp și imaginează-ți că ești din nou acolo. Respiră bucuria de atunci, rememorează emoția din acea zi și rămâi acolo. Lasă-te dus de val și reconectează-te cu eul tău pozitiv și sănătos. Menține acel sentiment cât de mult poți, orice ai face.
  2. Meditează. Cea mai bună formă de meditație este rugăciunea. Nu trebuie să fii musai religios ca să te rogi înainte să adormi. Concentrează-te să spui rugăciunea cap-coadă. Repetă acea rugăciune până în pragul somnului și încheie meditația spunând: „Sunt bine! Sunt sănătos! Sunt înțelept! Sunt fericit!” Este foarte important să îți menții concentrarea, să îți asculți propriile cuvinte, să îți crezi cuvintele și astfel să nu lași gândul negativ să-ți întrerupă starea de meditație prin rugăciune, care de fapt este și o formă de a-ți purifica spiritul de energiile negative.
  3. Citește. De obicei stingi lumina, pui capul pe pernă și te chinui să adormi. Timp de două-trei ori nu faci altceva decât să te gândești la ceea ce nu ai, la ceea ce ai pierdut și la ceea ce te face să suferi. În loc să te gândești la lucrurile negative, mai bine ai citi o carte bună – preferabil psihologică, motivațională, inspirațională – care să te ajute din punct de vedere psihic și emoțional. Citește până când simți că ți se închid ochii de somn pentru că astfel îți vei elibera mintea de acele tensiuni care îți amărăsc viața.
  4. Scopuri noi, țeluri înalte. Fă ceva! Propune-ți scopuri și țeluri înalte. Depășește-ți statutul. Fă ceva mai mult decât ceea ce ai. Învață să lupți pentru tine și înlocuiește gândurile negative cu acele gânduri constructive care te vor duce la îndeplinirea scopurilor tale. Înlocuiește gândul întunecat cu dorința de a-ți materializa o pasiune sau un vis arzător.

Gândul negativ este greu de combătut, însă nu este imposibil de eliminat. Eliberează-te de trecut și privește spre viitor. Educă-ți mintea astfel încât să gândească numai lucruri pozitive și bune. Așa îți vei redobândi echilibrul emoțional și starea de bine. Străduiește-te pentru tine. Muncește pentru tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: