fbpx

Care sunt cele mai proaste obiceiuri?

Care sunt cele mai proaste obiceiuri pentru tine?

Nu știu cine a spus acest citat, dar mare adevăr a grăit: „Obiceiurile proaste sunt precum un pat confortabil. E ușor să te sui în el, dar e greu să te mai dai jos”.

Nimic nu este mai simplu decât să persiști în prostie. Nimic nu-i mai ușor decât să spui „ce rost are”, „nu pot”, „n-am cum”, „lasă”, „asta e, n-am ce să fac mai mult”. E mai facil să te mulțumești cu puțin, să trăiești de pe o zi pe alta, decât să muncești și să lupți pentru mai mult. Când te-ai învățat să-ți trăiești viața într-un anumit fel, foarte greu mai poți schimba ceva. De ce? Din comoditate sau din cauza silei. Mediocritatea este de o mie de ori mai confortabilă decât calitatea de a fi extraordinar.

Când ești mediocru te mulțumești cu ce ai, fără să-ți mai bați capul, fără să te mai frămânți și uneori, fără să mai suferi. Ce te poate afecta dacă tot ce vrei este să fii pe linia de plutire?! Nimic. Nu poți să suferi pentru ceva ce nu îți dorești; iar dacă este să pice cumva, ceva, din cer, cu atât mai bine. Însă niciun om mediocru nu se va târâ pentru ceva și nu-și va toci coatele pentru mai mult.

Când ești extraordinar, această calitate ți-o însușești abia după ce ai învățat foarte mult, ai muncit extraordinar de mult, ți-ai sacrificat timpul și poate chiar și pasiunile, ai luptat și te-ai zbătut de parcă mâine ți s-ar fi sfârșit viața. Oamenii extraordinari sunt cei mai predispuși la suferință. Insuccesul și pierderea unui lucru la care au muncit foarte mult îi poate afecta la fel de mult. Însă omul extraordinar nu se va lăsa doborât, poate că va suferi, dar va căuta mereu soluții și noi căi pentru a ajunge acolo unde își dorește.

Care sunt cele mai proaste obiceiuri ale unui om? Acelea în care te minți că mâine va fi prima zi din restul vieții tale minunate. De mâine te vei apuca de treabă, de mâine o să îți faci un program riguros de care te vei ține, de mâine vei renunța la un viciu, de mâine îți vei schimba viața, de mâine te vei apuca de învățat, de mâine vei fi mai puternic/ă, de mâine o să faci marea cu sarea, mâine îți va fi mult mai bine. De fapt mâine nu vine niciodată, pentru că mereu îți găsești scuze și motive pentru a mai amâna cu încă o zi ziua de mâine.

Mâine nu există! Tot ce ai este astăzi și dacă azi nu profiți, mâine cu siguranță nu o vei face! Aici și acum este începutul. Dacă azi nu te simți pregătit să iei taurul de coarne și să renunți la vechile și proastele obiceiuri, mâine nici atât n-o vei face! Azi, nu mâine!

Articolul precedentViețile noastre sunt scurte
Articolul următorMergi mereu înainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: