fbpx

Cărți de dezvoltare personală – top 5 cărți motivaționale citite în 2019!

Cărți de dezvoltare personală – top 5 cărți motivaționale citite în 2019!

Suntem la sfârșitul anului 2019 și deja încep să îmi pun pe hârtie obiectivele pentru anul viitor. Vreau să îmi cresc venitul lunar cu 50%. Vreau să îmi schimb mașina cu una, evident, mai bună și mai frumoasă. Vreau să citesc 52 de cărți. Vreau să mă plimb mai mult. Vreau multe, însă odată cu trecerea timpului nivelul motivației scade. Obosesc, îmi pierd focusul, mă demoralizez și… risc să nu îmi îndeplinesc toate obiectivele așa cum mi le propun la fiecare început de an. De obicei îndeplinesc un singur obiectiv major pe an, restul sunt planuri importante pentru mine, dar nu neapărat mărețe.

Și nu, nu vă gândiți că doar îmi doresc. Îmi doresc, pun pe hârtie, plănuiesc și demarez. Asta înseamnă că întreprind acțiuni concrete. Dorințele nu rămân doar la stadiu de vis și atât, aștept să îmi pice din cer. Nu! Vreau, pot, fac și obțin. E lege.

Dar oricât de determinată și organizată aș fi eu, pe la jumătatea anului obosesc sau mă demoralizează diverse întâmplări neprevăzute care, uneori, îmi dau planurile peste cap. Tocmai ca să nu îmi pierd motivația, mă țin de planurile mele, măsor și contorizez fiecare demers întreprins pentru îndelinirea obiectivelor și citesc cărți motivaționale pentru a-mi păstra mindset-ul potrivit. Mintea o ia ușor pe arătură, de aceea trebuie să gândesc întotdeauna conștient și obiectiv. Credeți că e ușor? Nu este deloc ușor. De aceea apelez la adjuvante, adică la cărți de dezvoltare personală.

Cărți de dezvoltare personală – top 5 cărți motivaționale citite în 2019!

  1. Șlefuitorul de diamante de Geshe Michael Roach și Lama Christie McNally;
  2. ABC-ul psihopatului de succes de Kevin Dutton și Andy McNab;
  3. Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton;
  4. De neclintit de Tony Robbins;
  5. Nu ceda, nu renunța de Louis Zamperini;

BONUS: Manualul femeii de succes de Andra Olarean!

Dacă citești o astfel de carte la fiecare două luni îți vei păstra flacăra motivației vie. Simți că ai obosit, că nu mai poți, că stagnezi sau, mai rău, că regresezi chiar? Ia o pauză, citește o carte bună, analizează ce faci și ce nu faci și soluția nu va întârzia să apară.

Oricât de greu ar merge lucrurile, important este să înaintezi și să nu renunți.

P.S. Cărțile menționate în top sunt adevărate revelații!

Care este cartea ta preferată de dezvoltare personală? Ce carte simți că ți-a marcat viața?

Ce alte cărți am citit anul acesta? Iată lista celor 33 de cărți citite în 2019!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: