fbpx

Ce este viziunea?

Ce este viziunea? 

Ce este viziunea până la urmă? Concepție proprie? Părere? Opinie? O modalitate de a înțelege și a interpreta lucrurile corect? Oare ne naștem cu viziune sau este o calitate pe care o dobândim de-a lungul vieții pe baza cunoștințelor și a experiențelor noastre?

N-aș putea nici într-o mie de vieți să îți dau o definiție exactă, care să fie pe deplin corectă. Dex-ul a încercat să ne lumineze, însă definiția din dex este săracă. Cel puțin asta este părerea mea. Din punctul meu de vedere, viziunea este calitatea omului capabil să treacă anumite informații prin filtrul rațiunii, care naște o concepție proprie, de obicei mai bună decât cea pe care a perceput-o inițial, iar apoi o fructifică. Vizionar este acel om care anticipează viitorul și gândește mai departe de realitatea sa imediată. Asta nu înseamnă că nu este atent la detalii, ci din contră, caută să dezvolte ceea ce știe și are deja, în mai mult și mai bine.

Cu toții avem o opinie despre ceva. Dar ce facem după această opinie? Ne implicăm sau nu? Dezvoltăm sau abandonăm? Cu avânt sau cu frică? Avem parte de succes sau de insucces? Unii luptă cu încredere și avânt, pentru că ei cred cu toată ființa în propria viziune, alții abandonează înainte de vreme. Nu sunt de condamnat nici cei care renunță. Dacă nu o fac din cauza fricii, înseamnă că în viziunea lor au estimat un eșec aproape garantat. Dar dacă vezi succesul, îl simți, crezi în el și totuși nu acționezi din cauza fricii, atunci nu te poți numi vizionar. Nu ești vizionar și prin urmare nu te vei bucura niciodată de succes.

Ca să ajungi în dreptul succesului, să-l atingi, dar mai ales să-l păstrezi, trebuie să ai o viziune clară asupra lucrurilor. Trebuie să vizualizezi viitorul și să anticipezi dinainte mersul lucrurilor. Anticipezi mișcările pieței, schimbările economice, mutările competitorilor și chiar acele chestiuni neprevăzute. Oamenii de succes își conduc business-urile de parcă ar fi o tablă de șah. Gândesc în avans câte trei-patru mutări. Asta înseamnă să ai viziune. Să înveți, să gândești mai departe de realitatea văzută acum, să ai încredere, să acționezi și să încerci mereu să fi cu un pas înaintea tuturor.

Tu ce crezi că este viziunea? Care este părerea ta? Crezi că ești un vizionar? Îți asculți instinctele și le dai sens cu puțin curaj?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: