fbpx

Cele 3 întrebări existențiale

Tu știi care sunt cele 3 întrebări existențiale?

Să presupunem că te afli într-un moment al vieții în care nu mai știi încotro s-o apuci. Toate par să-ți meargă prost. Nimic nu te mai mulțumește. Nu mai găsești fericirea și plăcerea în nimic. Apropiații nu-ți mai oferă aceeași atenție. Jobul nu mai e ce-a fost. Iubitul/iubita te-a părăsit sau s-a distanțat. Ce e de făcut? Primul pas este să-ți pui cele 3 întrebări existențiale:

  1. Cine ești TU? Gândește-te – cine ești tu? Mergi într-un loc liniștit, acolo unde îți place cel mai mult și în singurătatea ta, dă-ți voie să cazi înăuntrul tău. Oricât de mult te-ai speria de ce vezi în mintea și în sufletul tău, oferă-ți ocazia să te cunoști. Dă-ți seama cine ești! Cine ești tu? Ești copil, partener, părinte, rudă, prieten și cunoștința multor oameni. Ce calități ai? Ce defecte ai? Ce știi să faci cel mai bine? Ce nu-ți place la viața ta? Ce ai schimba și ce ai păstra neschimbat? Gândește-te la toate aceste lucruri și pune răspunsurile pe hârtie. De acum încolo trebuie să lucrezi cu tine, astfel încât să ajungi să-ți domini defectele și să-ți fructifici calitățile! Imaginează-te într-o perspectivă tridimensională – trup, minte și spirit – și dă-ți seama ce nu este în regulă la tine. Dacă realizezi ce nu funcționează, încearcă să schimbi. Niciodată nu te vei schimba fundamental, dar sigur vei putea să ajungi la o variantă a ta îmbunătățită. Nu da vina pe cei din jurul tău. Indiferent dacă sunt sau nu vinovați, pentru viața ta ești singurul responsabil. Fă abstracție de toți ceilalți și decide-te să iei taurul de coarne!
  2. Ce îți dorești? Evident ți-ai dori o viață mai bună. O viață care să te împlinească din toate punctele de vedere. Gândește-te ce îți place cel mai mult să faci și încearcă să urmezi cu sfințenie acea pasiune. Este aproape imposibil să nu ai măcar un talent sau o abilitate care să te diferențieze de ceilalți. Chiar dacă talentul tău este neșlefuit, primul pas ar fi să încerci să-ți educi abilitatea, să-o îmbunătățești. Să presupunem că îți place să dansezi, știi să dansezi dar nu la un nivel profesionist. Atunci fă un curs de dans, apoi angajează-te ca dansator și între timp, poate vei ajunge să fii instructor de dans, să-ți deschizi propria sala de dans și tot așa. Visul nu are limite! Tot ce trebuie să faci, este să îți dai seama ce îți dorești și ce îți place cel mai mult să faci!
  3. Unde vrei să ajungi? După ce ți-ai dat seama ce îți dorești și ce îți place cel mai mult să faci, gândește-te unde vrei să ajungi în viitor. Unde crezi că e locul tău? Ignoră puișorul laș din interiorul tău, lasă-ți mintea să zboare oriunde vrea ea. Vizualizează-ți viitorul, apoi gândește-te ce soluții sunt pentru a ajunge unde îți dorești! Cum poți ajunge acolo? Ce trebuie să faci? Ce pași trebuie să urmezi? Pune-ți un target și ține-te de el. Nu te lăsa constrâns de ideea că nu există nicio soluție pentru a ajunge ACOLO. Ba da, există! Mințile noastre sunt într-o căutare permanentă de soluții, de moduri și unelte prin care noi să înlesnim reușita! Impune-ți un scop, oricât ar fi de mare sau de mic. După ce l-ai atins, datoria ta este să-l depășești, să îți impui un altul mai înalt. Este foarte important să-ți pui un scop în viață. Odată cu scopul, toată existența ta o să prindă sens!

Dă sens vieții tale propunându-ți să faci ceva ambițios. Nu va fi ușor, însă rezultatul s-ar putea să fie spectaculos.

Articolul precedentBanii schimbă omul?
Articolul următorImaginația

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: