fbpx

Cine plătește când ieșim în oraș?

Cine plătește când ieșim în oraș? Bărbatul sau femeie? Bărbatul să plătească, nu-i așa?! De aceea e bărbat, nu?

Asta cred că vor spune majoritatea femeilor, tu ce părere ai?

Bărbatul, bietul, dacă n-are ce-i trebuie în buzunar, se va face mic. Personalitatea bărbatului care nu este potent financiar este foarte diferită față de a celui care se bucură de o stabilitate financiară. Cel care nu dispune de prea mulți bani este nesigur și suferă de un sentiment de inferioritate greu de închipuit. Unii mai sunt și triști. Alții se luptă cu depresia sau chiar cu diverse dependențe. Lipsa banilor le aduce multă suferință bărbaților.

Și uite așa, din lipsa banilor, bărbatul este considerat sărac și fără perspectivă de viitor, iar femeia o nenorocită materialistă.

De ce? Pentru că ne judecăm greșit unii pe alții, pentru că nu există iubire și nici răbdare. Pentru că este mai ușor să spui nu pot și să dai din umeri sau să aștepți să-ți pice banii din cer, decât să muncești și să te lupți pentru afirmare și pentru confortul financiar după care tânjești. Iar teoria asta este valabilă atât pentru bărbați, dar și pentru femei. Sunt o mulțime de bărbați fără serviciu în relații cu femei potente, dar și o mulțime de femei care n-au avut în viața lor un loc de muncă și care așteaptă să le ia bărbatul atât dero pentru rufe, cât și perechea aia ieftină de chiloți pe care o poartă pe sub hainele lălâi. Nu fabulez, asta e realitatea multor oameni. Și sunt fericiți? Sigur că nu. Se complac. Cred că aceea este viața pe care trebuie să o trăiască.

Chiar dacă bărbatul va reuși, la un moment dat, să câștige suficienți bani încât să fie mulțumit și încântat cu propria viață, îi va fi foarte greu să-și recapete stima de sine. Va munci foarte mult la personalitatea lui pentru a se iubi și aprecia la adevărata valoare. Un bărbat fără stimă de sine nu va trăi și nu va acționa niciodată pe măsura puterilor lui. Întotdeauna se va opri la jumătatea drumului. De ce? Pentru că va considera că mai mult nu poate sau nu merită.

Pe termen lung, bărbatul fără bani nu va rezista într-o relație cu o femeie independentă financiar dacă el nu va face propriile eforturi pentru a-și depăși statutul.

În iubire nu banii contează, dar când unul este mai realizat și mai împlinit decât celălalt, când unul evoluează, iar celălalt stagnează sau involuează, relație se destramă. Ce să mai comunice? Cum să se mai înțeleagă? Cum să mai tragă în același sens când unul înaintează cu 5 km/h, iar celălalt cu 100 km/h?! Unde se vor mai întâlni când ei, de fapt, trăiesc în lumi paralele și au concepții diferite?! Curajul și asumarea îi va diferenția!

Cine plătește pentru o relație care nu funcționează? Nu are cum să meargă o relație în care fiecare dintre parteneri sunt de niveluri diferite, din toate punctele de vedere.

Extremele nu se atrag. Se atrag doar atunci când vorbim de o pasiune. Pentru o relație traincă, până la adânci bătrâneți, partenerii trebuie să aibă aceeași viziune, același obiectiv, aceleași principii. Fiecare este oglinda celuilalt și împreună, ca o singură ființă, își aduc aportul egal și reciproc pentru a-și construi o viață frumoasă și împlinită.

Nu poți fi fericit doar cu iubirea. Nu spun că iubirea trece prin stomac, însă una din nevoile omului este NEVOIA DE AFIRMARE. O nevoie pe care bărbații o resimt mai acut decât femeile.

Iar când femeia este afirmată din punct de vedere profesional și bărbatul nu, să vezi atunci tămbălău și frustrare. În cele mai nefericite cazuri, dacă relația nu se destramă într-un moment conflictual de maximă intensitate, femeia întreține bărbatul. Și o va face până îi va pica vălul de pe ochi și va realiza că este folosită. În cazurile și mai nefericite, pentru a o păstra lângă el, masculul impotent financiar îi va anula iubirea de sine (ca femeie) pentru a se asigura că nu îl va părăsi pentru altul… mai bun, din punctul lui de vedere. Și știi ce se spune, de ce ți-e frică de aia nu scapi.

Bărbații asociază masculinitatea și puterea atât cu potența financiară, cât și cu mărimea falusului.

Dacă respectivul bărbat știe că n-are putere financiară, va fi nesigur pe propria persoană și va manifesta un comportament domeninant care, mai devreme sau mai târziu, o să conducă la generarea unor conflicte greu de depășit.

Neputința bărbatului conduce la frustrări. Frustrările îl vor face posesiv. Posesivitatea va trezi în el obsesia pentru control. Obsesia pentru control merge mână în mână cu întunecarea rațiunii și, uite așa, ambii parteneri ajung să trăiască într-o relație toxică, presărată cu multă nefericire. Cine plătește pentru distrugerea pricinuită?!

Nu contează cine plătește când ieșim în oraș! Iubirea nu are legătură cu banii, bogăția sau luxul.

Când te îndrăgostești de un bărbat, nu îi controlezi portofelul înainte. Sesizezi în el premisa propriei dezvoltări spirituale și, chiar dacă nu are bani, vezi potențialul lui. O femeie care își iubește partenerul trezește în el ambiția de mai mult și mai bine și îl ajută să se dezvolte, să evolueze din toate punctele de vedere. Îl mobilizează și aprinde în el VOINȚA și dorința de a-și depăși condiția, de a se afirma și de a face performanță într-un anumit domeniu.

N-are bani? Nu contează cine plătește. Împreună puteți realiza tot ce vă propuneți.

Dacă există potențial și voință, totul poate fi realizat. Nu vă mai loviți de tâmpenii care țin de statutul financiar. Uneori este nevoie doar de o femeie sinceră și cu o mână de fier care să îi spună bărbatului:

Tu poți! Ești cel mai puternic bărbat. Evoluează, eu am încredere în tine și te iubesc necondiționat! ÎMPREUNĂ PUTEM REALIZA TOTUL.

Dacă ți-a plăcut articolul meu și consideri că este util, împărtășește-l prietenilor tăi de pe rețelele de socializare!

Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: