fbpx

Conflictul te salvează din relația NEpotrivită în care te afli!

 Conflictul te salvează din relația NEpotrivită în care te afli!

Conflictul te salvează din relația NEpotrivită în care te îngropi. Cearta nu condimentează relația. Conflictul nu este ocazia de a vă face relația mai puternică. Cearta nu vă face mai curajoși, asumați sau mai apropiați. Conflictul nu este o modalitate de a vă cunoaște mai bine. Cearta nu este o demonstrație a dreptății. Conflictul nu corectează comportamentul sau personalitatea celuilalt. Cearta nu este o demonstrație a supremației.

Conflictul te salvează din relația NEpotrivită în care te afli! Și te ajută să-ți înveți lecția…

Nu vreau să aud nici de frica de singurătate și nici de teama de respingere, ele nu justifică nebunia ta de a rămâne în lanțul unei relații care îți oferă mai multe motive de chin, decât de bucurie. Nici iubirea nebunească nu reprezintă un argument întemeiat pentru care tu încă te spânzuri de gâtul acelui bărbat sau de gâtul acelei femei.

Detașează-te!

Gândește lucrurile la rece!

Analizează-te!

Analizează-ți relația!

Iată cum poți vedea lucrurile CLAR și LIMPEDE:

 1. Enumeră 3 lucruri din relația ta care reprezintă motive REALE de fericire.

Dacă ți-e greu să le identifici, atunci chiar te confrunți cu o problemă.

 1. Enumeră 3 lucruri care nu îți plac la relația ta.

Dacă le umbrește puternic pe cele care îți „asigură” fericiea, atunci te confrunți cu o a doua problemă majoră în relația ta.

 1. Cum se poartă cu familia lui / ei, cu prietenii lui / ei, cu colegii lui / ei de serviciu?

La fel se va purta și cu tine după ce o să treacă „perioada de miere” și o să facă mămăliga coajă.

 1. Te simți respectat/ă și apreciat/ă pentru ceea ce ești?

Un om care iubește admiră, apreciază și își respectă partenerul. Simte și face aceste lucruri fără să le perceapă ca pe niște eforturi. Te admiră?

 1. Cum reacționează când se enervează cu alte persoane?

Ups, la fel o să facă și cu tine. Înjură? Spune vorbe grele? Pregătește-te să le auzi și tu… cândva! Ești capabil/ă să tolerezi astfel de reacții?

Probabil că ai nevoie să trăiești un șoc ca să deschizi ochii.

 1. Are un comportament corect sau vicios?

Pe scurt, este de încredere, are coloană vertebrală sau este genul de om care se dă după cum bate vântul, în funcție de propriile nevoi, dorințe, vicii sau plăceri? Comportamentul corect și constant al unui om contează mai mult decât îți închipui. Ai nevoie de garanției zilei de mâine. Ai garanția zilei de mâine?

 1. Cât de sincer/ă și parolist/ă este în viața de zi cu zi?

La fel va fi și cu tine, mai devreme sau mai târziu. Un om își poate schimba anumite aspecte alte comportamentului său – se lasă de fumat, devine mai ordonat, etc. – însă nu va putea niciodată să își schimbe caracterul sau personalitatea. Nu va deveni peste noapte o persoană loială, parolistă și de încredere dacă aceste lucruri nu o caracterizează. Dacă-i un om învățat cu griul și cu căile ușoare, pe ele o să le aleagă și în ceea ce te privește.

Conflictul te salvează! Nu este o pedeapsă divină, ci un colac de salvare!

 1. Există chimie între voi? Te atrage din punct de vedere sexual?

Multe sunt importante într-o relație, însă sexul este o exprimarea a iubirii. Dacă nu există, nu funcționează prea bine sau nu există prea multă compatibilitate din acest punct de vedere, și relația o să scârțâie. Imaginează-ți că poți experimenta paradisul în brațele omului iubit, de ce să te mulțumești cu mai puțin de atât?!

 1. Este pozitiv/ă și încrezător / încrezătoare în forțele proprii sau obișnuiește să dea vina pe ceilalți pentru eșecul personal?

Este plăcut să fii util și de ajutor cuiva. Într-o relație oferi necondiționat. Însă asta nu înseamnă că poți sau că trebuie să îți salvezi partenerul de umbrele din mintea lui. Iar eșecurile cuiva nu sunt și nu ar trebui să devină responsabilitatea ta. Un om care se așteaptă ca altcineva să îl facă fericit sau care dă vina pe altcineva pentru propria suferință sau pentru propriul eșec, nu s-a maturizat suficient de mult. Poate că oamenii vulnerabili sunt fermecători, însă cu timpul devine epuizant să faci fericit pe cineva care știe să trăiască doar în tristețe.

Conflictul te salvează, acordă-ți o nouă șansă!

 1. Este generos / generoasă sau egoist/ă, punându-și propriile nevoi întotdeauna mai presus de ale tale?

Ești personajul principal în filmul vieții tale, însă asta nu înseamnă că trebuie să devii o persoană egoistă. Fericirea ta este importantă, însă când iubești, fericirea nu mai este doar a ta, devine a voastră și vei dobândi obiceiul de a face doar ce este bine, frumos, constructiv și minunat pentru amândoi. Dacă fiecare e cu fericirea lui, trăiți în filme diferite.

 1. Cât de important/ă te simți în viața lui / ei? Care sunt prioritățile lui / ei? Faci parte din prioritățile lui / ei?

Ups! Am atins un punct sensibil? Nu te aștepta să devii de mâine cea mai importantă persoană din viața lui / ei. O să își găsească alte și alte priorități: părinții, cariera, prietena cea mai bună, mașina sau afacerea… Dacă aștepți cumințică / cumințel în pătrățica ta, nu o să se schimbe nimic. Nu o să te divinizeze de mâine. O face astăzi sau nu o va face niciodată.

Conflictul te salvează! Dar oare vrei să fii salvat/ă sau preferi agonia cu care ești obișnuit/ă?

 1. Investește în propria dezvoltare personală? Citește, urmărește documentare, se străduiește să evolueze sau consideră că le știe pe toate și se mulțumește cu puțin?

Cu timpul mediocritatea devine iritantă. O să ajungi să îți displacă faptul că nu vrea mai mult și mai bine de la viață.  Pe cine vei mai admira tu peste 10 ani dacă el/ea crede deja că le-a văzut și învățat pe toate?!

 1. Dorește permanent să evolueze în scara socială și să își crească constant venitul sau consideră că a ajuns la potențialul său maxim?

Punctul 13 se legă de punctul 12. Fac parte din aceeași poveste. Evoluați împreună sau o să îl / o tragi în continuare după tine?! Nu vezi că tu alergi și el / ea abia pășește? Nu vezi că îl / o târăști și îl / o doare?!

Conflictul te salvează și îți arată ceea ce tu te străduiești să NU vezi.

 1. Este o persoană amuzantă și sociabilă sau preferă singurătatea și liniștea?

Dacă este genul de om retras, care preferă să sufere în tăcere decât să spună ceea ce îl doare, de fiecare dată când veți avea un conflict, în loc să îl rezolvați comunicând matur și serios, el  / ea se va refugia în singurătatea și liniște. Crezi că o să îți placă să vorbești singur/ă? Nu, n-o să-l  / s-o scoți din ale lui / ei dacă așa îi este firea.

 1. Prețuiește fidelitatea sau consideră că i se cuvine totul? Cum se comportă cu tine când ieșiți la o petrecere unde se află și alte persoane „tentante” și atractive?

N-ai nevoie de motive ca să fii fidel/ă. Nu trebuie să iubești nebunește ca să fii o persoană loială. Ești fidel/ă sau nu. Fidelitatea ține de respectul față de cealaltă persoană. Însă ce-i drept, când iubești cu adevărat, nu mai vezi pe altcineva în fața ochilor și nici măcar nu poți concepe să fii atins/ă de altcineva. Îi fug ochii? Probabil când nu e privit/ă cu atenție, se refugiază în brațele care îl / o atrag.

 1. Are simțul proprietății dezvoltat? Este o persoană posesivă și geloasă?

La început gelozia pare interesantă și amuzantă. Condimentează relația, cică. Dar ce o să te faci când o să ajungi să ceri voie să ieși în oraș sau să te îmbraci cu haina X? O să îți convină să îți controleze telefonul? O să îți placă să îți știe toate parolele și, astfel, să nu mai ai pic de intimitate? Poate că n-ai nimic de ascuns, dar o să îți placă să vezi că nu are încredere în tine ABSOLUT DELOC?

Aceste puncte le-am preluat din cartea Manualul Femeii de Succes, scrisă de Andra Olarean.

Vă recomand să o citiți.

Dacă perechea ta nu este omul pe care îl visezi tu sau pe care îl vrei, asta nu înseamnă că îți este inferior sau că este un om rău, înseamnă că nu îți este potrivit. Redă-i libertatea și nu-l mai chinui obligându-l să devină omul pe care ți-l dorești tu. Recapătă-ți libertatea pentru a-ți dobândi fericirea pe care o meriți. Pe care orice om o merită!

Așadar, este cazul să redevii disponibil/ă sentimental pentru a primi în viața ta o iubire reală, împărtășită și deplină. Conflictul te salvează, îți arată calea, însă pașii trebuie să îi faci tu însuți / însăți.

Mult succes.

P.S. Citiți cartea Andrei Olarean, Manualul Femeii de Succes pentru mult mai multe detalii despre dragoste, bani, dezvoltare personală, sănătate și împlinire! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: