fbpx

Cum să alegi titlul perfect pentru articolul tău

Aici ți-am povestit cum funcționează SEO în articolele de succes. A venit momentul să îți dezvălui și cum să alegi titlul perfect pentru articolul tău.

Titlul trebuie:

  1. Să conțină cuvântul cheie sau grupul de cuvinte cheie pe care dorești să construiești optimizarea SEO a articolului.

Cuvântul cheie principal trebuie să se regăsească în titlul articolului, altfel ratezi optimizarea SEO. Sau îl optimizez SEO, dar nu pe cuvintele cheie corecte, ci pe cele care au prea puțină relevanță în căutările Google.

  1. Să dezvăluie o soluție sau să ridice o problemă reală cu care se confruntă publicul larg.

De obicei oamenii caută soluții pentru problemele reale pe care le au. Dacă ar fi doar pasionați de citit, ar citi cărți, n-ar mai intra pe bloguri. Oamenii devorează secrete, trucuri și soluții. Oamenii preferă să citească lucruri interesante, utile, amuzante sau emoționante. Dacă vii cu aceste ingrediente în articolele tale și PROMIȚI din titlu că urmează să dezvălui anumite informații prețioase, atunci vei atrage atenția publicului tău țintă și îi vei face să dea click pe titlu și să-ți deschidă articolul. Dar citesc articolul până la final? Reacționează în vreun fel după ce au citit? Fă-i să reacționeze încă din titlu.

  1. Să fie UTIL și/sau CREATIV.

Titlul trebuie să fie ori util, adică să dezvăluie soluția unei probleme, ori să fie creativ, adică să stârnească curiozitatea, fie ambele. Cu cât titlul este mai catchy, cu atât cresc șansele ca articolul tău să fie deschis și citit.

  1. Să fie sincer.

Dacă titlul nu este sincer și nu reflectă realitatea descrisă în articol, vizitatorul o să-ți închidă site-ul în primele 30 de secunde. Nu-ți minți cititorii, nu-i păcăli prin titluri bombastice, nu-i amăgi. Îi păcălești de maximum 3 ori, a 4-a oară n-o să-ți mai deschidă articolul indiferent care-i va fi titlul.

  1. Să te facă să dai click.

Titlurile catchy nu-s ușor de nimerit deoarece trebuie să ții cont atât de SEO, cât și de sinceritatea lui, însă nu este imposibil. Cu timpul vei învăța să ai titluri senzaționale, care să întrunească toate caracteristicile unui titlu perfect pentru articolul tău. Este o greșeală să stabilești titlul articolului după ce ai scris textul. Titlul trebuie să fie STARTUL articolului, miezul subiectului și baza optimizării SEO.

  1. Să aibă lungimea potrivită.

Un titlu potrivit are cel mult 6 cuvinte medii. Titlul nu trebuie să fie o întreagă propoziție, dar nici o expresie banală. Incorect și prea lung: Iată câteva trucuri despre cum să alegi titlul perfect pentru articolul tău de succes! Incorect și prea scurt: Titlul perfect.

Toate articolule mele încep cu titlul. Ideea centrală și tema articolelor mele se regăsesc în titlul. Sigur că nu de fiecare dată titlul dezvăluie subiectul, uneori acesta este și o capcană pentru cititori. Depinde ce vreau să scriu și care este publicul meu țintă. Dacă scriu pentru mine, pentru a-mi descărca sufletul, s-ar putea ca articolul să nu aibă un titlu prea creativ și nici optimizat SEO să nu fie. Greșesc, știu. De aceea vă îndemn pe voi să respectați cu sfințenie micile reguli ale măritului Google.

Un titlu perfect pentru articolul tău poate să-ți atragă inimaginabil de mulți cititori și este și un instrument de a-i fideliza. Văzându-ți titlurile articolelor pe rețelele de socializare, ei vor intui tema articolului, însă vor ști cu certitudine că tu le vei dezvălui adevărul tău.

Cum să alegi titlul perfect pentru articolul tău? Iată un truc SEO pentru alegerea titlului ideal! Pune în PERMALINK (legătura permanentă) încă un cuvânt cheie care să nu se regăsească neapărat și în titlul propriu-zis al articolului. Permalink-ul este editabil și îl poți face cum dorești tu.

Exemplu de titlu în articol: Sindromul mesianic, o problemă psihologică ignorată de multe femei

Exemplu permalink al aceluiași articol: https://alina-gheorghe.ro/sindromul-mesianic-cauze/

Vedeți diferența? URL-ul articolului conține doar cuvintele cheie „sindromul mesianic cauze”!

Titlul vinde articolul!

În articolul viitor voi scrie CARE SUNT CARACTERISTICILE POZELOR IDEALE pentru ilustrarea articolelor tale!

Dacă ți-a plăcut articolul meu despre cum să alegi titlul perfect pentru articolul tău și consideri că este util, împărtășește-l prietenilor tăi de pe rețelele de socializare!

Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: