fbpx

Dramă romantică – top 10 filme care m-au făcut să plâng!

Dramă romantică – top 10 filme care m-au făcut să plâng!

Cine crede că mă cunoaște, se hazardează să mă catalogheze drept o femeie puternică, aproape insensibilă. Însă atunci când nu mă privește nimeni, când sunt doar eu cu mine, fără armura de soldățel brav, îmi permit și să plâng. Este drept, ca să pot plânge, uneori, am nevoie de adjuvante: melodii sau filme emoționante. Căci știi, viața te călește atât de tare încât riști să ți se pietrifice inima. Și nu mai plângi din orice, pentru că în orice „necaz” vezi luminița de la capătul tunelului. Vezi soluția, vezi binele din rău și reușești să le depășești, oricât ar fi de dificile momentele.

Ce mă emoționează? Sărăcia, boala, copiii, bărbații foarte bătrâni, oamenii străzii, inocența, animăluțele, iubirea… mai multe. Dar să trecem peste confidențe, nu acesta este scopul articolului.

Dramă romantică – top 10 filme care m-au făcut să plâng!

  1. The English Patient cu Ralph Fiennes și Kristin Scott Thomas

The-English-Patient

Domnul suferă niște arsuri deosebit de grave în urma unui accident aviatic și este îngrijit de o asistentă frumoasă și sensibilă. Oare se îndrăgostesc?

  1. Phantom Thread cu Daniel Day-Lewis și Vicky Krieps

Phantom-Thread

Este o poveste mai puțin idilică, una despre obsesie dusă la extreme, despre egoism și posesivitate acerbă. Cine credeți că devine obsedat de celălalt partener?

  1. Brokeback Mountain cu regretatul Heath Ledger și admirabilul Jake Gyllenhaal (o dramă romantică impresionantă)

Brokeback-Mountain

Aveți grijă, cei doi protagoniști se îndrăgostesc, poveste mai greu de digerat pentru puritani.

  1. The Curious Case of Benjamin Button cu Brad Pitt și Cate Blanchett

The-Curious-Case-of-Benjamin-Button
The-Curious-Case-of-Benjamin-Button

El se naște bătrân și pe măsură ce înaintează în vârstă întinerește. O întâlnește pe ea, se îndrăgostesc, dau naștere unui copil, însă odată cu trecerea anilor ea se transformă în „mama lui”. De ce? Pentru că el atinge stadiul de bebeluș.

  1. The Notebook cu Ryan Gosling și Richael Mc Adams

The-Notebook

Fiind sărac, părinții ei nu îl acceptă, așa că aceștia duc fata cât mai departe de Noah. Anii trec, însă flacăra iubirii rămâne vie. Logodită cu alt bărbat, Allie îl caută pe Noah și constată că îl iubește la fel de mult. Credeți că rămân împreună?

  1. The Danish Girl cu Eddie Redmayne

the-danish-girl

Despre drama primului bărbat din istorie care face operația de schimbare de sex. Lili Elba merită fiecare minuțel.

  1. Collateral Beauty cu Will Smith

collateral-beauty

Howard este un om de afaceri de succes, însă îi moare fiica. Acest eveniment tragic îl marchează atât de puternic încât se îmbolnăvește de depresie. Însă problemele nu se opresc aici… prietenii îi pregătesc o „surpriză” pentru a-l ajuta să-și revină, astfel el este vizitat rând pe rând de „Iubire”, „Moarte” și „Timp”.

  1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind cu Jim Carrey și Kate Winslet

Eternal-Sunshine-Of-The-Spotless-Mind-drama-romantica

Ea își șterge din minte fiecare amintire cu el, iar el, profund rănit, optează pentru aceeași procedură. Însă pe măsură ce doctorul înaintează cu ștergerea memoriei, el decide să „evadeze” și se forțează cu toată puterea iubirii de care este capabil să o păstreze în mintea lui.

  1. The Fault in Our Stars cu Shailene Woodley și Ansel Elgort

the-fault-in-our-stars-drama-romantica

Ambii adolescenți sunt bolnavi de cancer. Se întâlnesc într-un grup de suport și se îndrăgostesc iremediabil. Chiar dacă moartea stă la pândă în permanență, ei trăiesc una din cele mai frumoase povești de iubire din istoria creațiilor cinematografice.

  1. Me Before You cu Sam Claflin și Emilia Clarke (dramă romantică de neuitat, recomand și cartea)

me-before-you-drama-romantica

În urma unui accident, Will rămâne paralizat de la gât în jos. Lou îi devine îngrijitoare și asistentă, însă nu una oarecare, ci una cu care va trăi o poveste de dragoste absolut incredibilă. Cu toate acestea, chiar dacă Lou este o minune în viața lui, acesta decide să plece în Elveția pentru a beneficia de sinucidere asistată. Credeți că îl face Lou să se răzgândească?!

Cam acestea sunt filmele mele preferate. Mai multe drame premiate la Oscar găsești aici.

P.S. The Shape of Water nu mi-a plăcut. Mi s-a părut exagerat și tras de păr, deși sunt fana filmelor fantasy. Dar filmul ăsta mi s-a părut ușor dezgustător.

P.P.S. A Star Is Born încă nu l-am văzut.

Later Edit (01.01.2020): Am văzut A Star Is Born și e senzațional!

Dramă romantică –  care este filmul tău preferat?

S-ar putea să îți placă și: Top 10 seriale captivante pe care le-am văzut în 2019!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: