fbpx

Du-te cu el de Agnes Ledig

Du-te cu el de Agnes Ledig este un bestseller absolut senzațional din categoria cărților romance. Scrisă într-un mod creativ, autoarea creionează magistral personajele, poveștile lor de viață și frânturi din frumusețile Franței, acolo unde se petrece acțiunea romanului. Așa cum vă spuneam și pe Facebook, ultima lună de zile am dedicat-o în totalitate cărților de la Editura Act și Politon și am reușit să devorez la propriu aceste cărți:

Am perioade în care citesc cărți de psihologie și/sau dezvoltare personală și săptămâni în care vreau să citesc romane, povești de viață, istorisiri cu tâlc, captivante și creative, în care să mă regăsesc. Exact așa este și Du-te cu el de Agnes Ledig, un bestseller care îți prezintă viața exact așa cum este ea: uneori grea, nedreaptă și dură, dar grozav de frumoasă și plină de surprize minunate atunci când ai curajul de a pune STOP și de a schimba macazul destinului.

Acesta este genul de roman în care îți poți plânge propriile dureri, dar îți poți aplauda și cele mai bune alegeri în viață.  Du-te cu el de Agnes Ledig este o carte potrivită pentru femeile de toate vârstele. Se adresează adolescentelor fără repere în viață, doamnelor care s-au rătăcit pe drumul vieții, dar și vârstnicelor care, ajunse la apusul vieții, și-au pierdut speranța și plăcerea de a trăi.

Ce m-a atras la cartea Du-te cu el de Agnes Ledig?

În primul rând m-a atras povestea de viață a scriitoarei de origine franceză, Agnes Ledig, în vârstă de 48 de ani. Născută într-un sat de mici dimensiuni din Alsacia, Franța, într-o familie de învățători, aceasta decide să urmeze calea medicinei, obținând diploma de moașă în cadrul Facultății de Medicină de la Strasbourg. Ulterior, aceasta se căsătorește cu un agricultor normand și dă naștere a trei copii.

În 2004, unul din fii ei, Nathanael, se îmbolnăvește de leucemie la doar 5 ani și, un an mai târziu, se stinge din viață, lăsând în urma lui o durere inimaginabilă atât pentru Agnes, cât și pentru restul familiei. În perioada în care fiul ei s-a luptat cu această maladie, pentru a ține la curent apropiații cu starea de sănătatea a lui Nathanael, a început să scrie buletine informative săptămânale.

Scrisul este o terapie formidabil de eficientă!

În aceste buletine informative Agnes Ledig a scris despre curajul fiului său, despre durerea de a-ți vedea copilul stingându-se, despre temerile, suferințele, îndoilelile și speranțele lor în lupta cu cancerul. Fiindu-i observat talentul incontestabil la scris, aceasta este îndemnată să scrie în continuare și să dea curs acestui har fantastic de care dădea dovadă. Astfel, în 2005, după moartea băiețelului, Agnes Ledig scrie și publică primul său roman: Marie den haut, iar după aceasta au urmat și alte trei bestselleruri, printre care și Du-te cu el.

În prezent, Agnes Ledig este o autoare incredibil de apreciată în toată lumea, romanele sale traduse în zeci de limbi sunt vândute pe toate continentele în mii de exemplare. Cu toate acestea, chiar dacă a cunoscut succesul și se bucură de o carieră înfloritoare ca scriitoare, Agnes Ledig a rămas la fel de modestă, locuind în continuare cu familia sa, la ferma din satul în care s-a născut și a copilărit. Puterea pe care Agnes Ledig a descoperit-o în durerea pierderii fiului său a folosit-o în crearea acestor cărți fabuloase. Scopul acestor cărți este de a reda oamenilor speranța, încrederea și bucuria de a trăi fiecare clipă prețioasă a vieții.

Du-te cu el de Agnes Ledig este o carte care insuflă speranță și încredere în viitor!

Du-te cu el de Agnes Ledig este povestea de viață care prezintă întâmplările dramatice, evoluția spirituală și dezvoltarea personală a patru personaje centrale:

Romeo este un pompier de 25 de ani care ajunge la terapie intensivă în urma unei căderi libere de la etajul 8, în timpul unei operațiuni de salvare. Se accidentează atât de grav încât, pentru a se vindeca, este nevoit să își reia viața de la ZERO. El nu a cunoscut niciodată iubirea părinților sau afecțiunea unei femei sincere.

Va reuși Romeo să cunoască iubirea deplină?

Vanessa este o adolescentă de 14 ani, orfană, sora lui Romeo, care încearcă să cunoască iubirea în băile liceului, făcând sex la întâmplare cu băieții populari, însă rămâne însărcinată și este nevoită să întrerupă sarcina aceasta accidentală și nedorită. În fața Vanessei se deschid două căi: degradarea și irosirea de sine sau salvarea și integritatea!

Va reuși Vanessa să se salveze din ghearele promiscuității?

Juliette este o infirmieră în vârstă de 36 de ani, aflată într-o relație abuzivă și violentă cu un bancher. După ani de tratamente de fertilitate aceasta rămâne însărcinată, însă în timpul sarcinii este violată și bătută cu brutalitate de iubit, fapt care conduce la un avort spontan.

Va reuși Juliette să scape de călăul care o ține captivă?

Malou este bunica lui Juliette, în vârstă de 84 de ani, fostă croitoreasă la Chanel, internată la Azilul La Ciocârlii, care nu a avut niciodată un orgasm. Bunica Malou este, de asemenea, fostă prizonieră a unei căsnicii nefericite cu un narcisist. În decursul căsniciei, Malou cunoaște un bărbat de care se îndrăgostește nebunește. Pentru că nu își pot trăi iubirea interzisă, el se sinucide pe când aveau doar 40 de ani. În Azilul La Ciocârlii îl întâlnește pe bunicul lui Romeo care îi devine iubire a vieții, cu care decide să își împartă ultimii ani și împreună cu care va împărtăși și aceeași clipă a morții.

Va reuși Malou să trăiască fericită ultimii ani ai vieții?

Pare că v-am descris doar dramele din această carte, însă în realitate este un roman cu happy-end și cu multe, multe învățăminte, morale și lecții pe care vă invit să le descoperiți. Du-te cu el de Agnes Ledig este o carte deosebit de emoționantă despre viață, moarte, iubire, abuz, violență, sarcină, avort, viol, abandon, pericol, renaștere și respect de sine! Renașterea și respectul de sine sunt temele centrale ale acestui romance sensibil și tulburător.

Du-te cu el: „Suntem suma alegerilor noastre, dar și a indeciziilor noastre!”

Există bărbați puternici care cred despre ei că au forța unui taur, care strivesc cu virilitatea lor nesănătoasă femeile prea fragile, și există bărbați eleganți și delicați, care le respectă fragilitatea și care țin cont de ea.

Există și femei fatale, care nu au nimic fatal în ele în afară de golul cosmic al inimii lor, care îi rănesc pe bărbații sensibili, și există femei atente, cărora le plac bărbații care îndrăznesc să-și arate vulnerabilitatea.

În interiorul acestei mici lumi, unele combinații sunt adesea imposibile, în timp ce altele se înscriu într-o armonie perfectă, fiindcă totul se potrivește, totul se întregește, chiar și ceea ce e rupt. Mai ales ceea ce e rupt!

Cu el totul se potrivește…

Și mă iubește…

Și îmi deschide ușa când intrăm undeva…

Mi-a plăcut mult cartea Du-te cu el de Agnes Ledig, asta și pentru că am citit-o într-un moment nu tocmai drăguț al vieții mele. Du-te cu el m-a ajutat să pun stop unei povești nepotrivite mie, dezamăgirilor și aripilor frânte. Am regăsit frânturi din mine în fiecare personaj al cărții și, atunci când am finalizat-o, am răsuflat ușurată și mi-am spus: va fi bine… va fi chiar grozav de bine!

act si politon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: