fbpx

Durerea schimbă omul

Durerea schimbă omul!

Voltaire a spus: Valoarea omului se măsoară după greutățile prin care a trecut.

Durerea schimbă omul. Greutățile și suferința ne marchează pe toți. Nimeni nu rămâne neschimbat după un eveniment dureros. Problema este, însă, una singură. Cum se schimbă omul? În bine sau în rău?

Sunt oameni care devin mai buni după ce viața le oferă mai multă durere decât bucurie. Oamenii aceștia își promit că își vor duce existența în numele binelui și al frumosului dacă providența îi va ajuta să treacă peste momentele de cumpănă. Această categorie de oameni transformă durerea într-o modalitate eficientă de a distruge din interiorul lor toată răutatea, tot întunericul, defectele și acele porniri distrugătoare care îi macină. Durerea sapă în carne de om. Însă inteligența face diferența. Cu cât un om este mai inteligent și mai luminos la interior, cu atât va deveni mai bun și mai înțelept după ce valul de negură și suferință trece.

Dar de ce să nu recunosc, sunt și mai mulți oameni care se înrăiesc odată ce valul de durere trece. Acești oameni nu învață nimic din ceea ce li se întâmplă. Pentru ei întâmplările nu sunt lecții de viață, ci pedepse divine. Dumnezeu nu pedepsește, ci ne încearcă pentru a evolua spiritual. Căci asta e menirea omului, evoluția spirituală și iubirea – să te iubești pe tine și aproapele tău. Oameni de genul, care se înrăiesc, nu vor fi fericiți niciodată. Fug de bine, fug de fericire, fug de oamenii care îi sensibilizează. Fug de orice le-ar putea schimba viața în bine. De ce? De teama pierderii. Nu vor să mai treacă prin ce au trecut și au impresia că, mai devreme sau mai târziu, vor fi părăsiți.

Oamenii care se înrăiesc se vor umple de suferință, de frustrări și de nemulțumiri. Se simt mai în siguranță în singurătate. Zona lor de confort este impenetrabilă. Și mai este un aspect, oamenii înrăiți ajung să urască ceilalți oameni. Îi urăsc, îi rănesc și îi fac să sufere. Pentru că ei au fost tratați nedrept, aleg să aplice același „tratament” cu cei din jur. Greșesc! Fără doar și poate greșesc!

Nimic pe lumea asta nu trebuie să-ți afecteze atât de mult sinele încât să te înrăiești. Fiecare greutate a vieții trebuie luată ca o lecție. Aceste lecții ne conduc întotdeauna către înțelepciune și fericire. Pentru nimic în lume nu trebuie să îți pierzi încrederea în oameni, pofta și bucuria de a trăi. Durerea de azi îți poate aduce fericirea de mâine. După fiecare impas, trebuie să devii mai bun. Sfârșitul a ceva înseamnă întotdeauna începutul pentru altceva. Durerea șlefuiește și trebuie să înțelegi că scopul este ca tu să devii mai bun, mai frumos, mai înțelept și mai fericit. Durerea nu face altceva decât să te învețe să vezi ceea ce e bun și minunat în jur. Te învață să apreciezi viața! Să nu te îndoiești!

Vin vremuri mai bune, dar trebuie să muncești pentru ele și să le meriți!

Articolul precedentPunct de saturație
Articolul următorViețile noastre sunt scurte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: