fbpx

Femei care iubesc prea mult de Robin Norwood – sindromul salvatorului

Femei Care Iubesc Prea Mult de Robin Norwood este o carte pe care am citit-o în urmă cu cel puțin 4 ani. Treceam printr-o perioadă grea. Tocmai ieșisem dintr-o poveste de dragoste, sau aparent de dragoste, care mă făcuse să sufăr teribil de mult. Eram pierdută. Nu mă mai recunoșteam și nu înțelegeam de ce eu, o fată atât de inteligentă, alegeam bărbații cei mai nepotriviți pentru mine.

Chiar dacă toate poveștile mele de dragoste începeau frumos, toate se transformau și deveneau coșmaruri greu de elucidat și depășit. Trăiam un tipar amoros repetitiv pe care, oricât încercam, nu reușeam să îl corectez. De fiecare dată când credeam că mi-am învățat lecția, apărea încă un ins care îmi demonstra că sunt aceeași fetiță naivă, cu un spirit de sacrificiu fantastic, dispusă să facă orice în numele iubirii.

Ce-i drept, eu n-am mers niciodată la psiholog pentru a-mi da seama ce era în neregulă cu mine. Aveam nevoie de răspunsuri și nu știam unde să le caut. Așa că o prietenă virtuală care îmi cunoștea foarte bine zbuciumul interior mi-a recomandat cartea Femei Care Iubesc Prea Mult de Robin Norwood.

Și tu ești o femeie care obișnuiește să iubească prea mult?

Alegeam bărbați indisponibili emoțional, bărbați dependeți de alcool, bărbați dependenți de sex, bărbați dependenți de alte femei, bărbați viciați, bărbați toxici, bărbați depresivi, bărbați manipulatori, bărbați slabi, bărbați nesiguri și, uneori, chiar bărbați psihopați, pentru că sufeream de sindromul mesianic sau, mai corect spus, de sindromul salvatorului. În plus, această slăbiciune a mea, care construise la maturitate un tipar repetitiv absolut halucinant și deosebit de dureros, s-a dovedit a fi o problemă psihologică reală care își avea rădăcinile în copilărie.

Dacă nu aș fi citit cartea Femei Care Iubesc Prea Mult de Robin Norwood nu aș fi realizat că în fiecare bărbat nepotrivit îl căutam de fapt pe tatăl meu biologic. Ca să înțelegeți, sunt produsul unei iubiri adolescentine. Părinții mei s-au văzut, s-au plăcut și am rezultat eu. Tânăr fiind, tatăl meu nu a vrut să își asume responsabilitatea, așa că nu s-a căsătorit cu mama. La acest eveniment au contribuit influențele celor din jur care îmi repetau în copilărie „tac-tu nu te-a vrut”. Astfel am crescut cu ideea că tata nu m-a vrut și am ajuns să cred că dacă tata nu m-a vrut, atunci nu sunt suficient de bună pentru niciun alt bărbat. De aceea trebuie să mă sacrific pentru bărbatul iubit, trebuie să îi demonstrez din răsputeri că îl iubesc și că îi sunt devotată.

Femei care iubesc prea mult – prezentul vindecă trecutul!

Astfel, la maturitate, a trebuit să recreez tiparul din copilărie și să îmi demonstrez de N ori că dacă tata nu m-a vrut, atunci nu o să mă vrea niciun alt bărbat. Nimic mai fals, nu-i așa? Tatăl meu era tânăr, n-a știut să gestioneze situația și n-a avut nici timp să mă cunoască prea bine sau să ne apropiem pentru că el a murit la 33 de ani, când eu aveam 9 ani.

Așadar, sunt absolut convinsă că dacă el ar fi trăit, mi-aș fi reglat relația cu el. Dar pentru că n-am avut ocazia să o fac, a trebuit să mă dau cu capul de pereți de mai multe ori pentru a-mi da seama că greșeala tatălui meu n-avea nimic de-a face cu mine, ci cu imaturitatea lui. Eu n-aveam nicio vină și nu eram insuficientă pentru el, eram doar foarte nouă în viața tatălui meu și, probabil, ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu statutul de tată.

Iubirea nu înseamnă sacrificiu de sine!

Aceasta este doar povestea mea, în cartea Femei Care Iubesc Prea Mult autoarea prezintă tabloul clinic, poveștile, dramele și eșecurile a numeroase femei care iubesc prea mult bărbați nepotriviți, bărbați care nu le iubesc cu adevărat, bărbați care se folosesc de ele și care le părăsesc atunci când nu mai au nimic de luat de la ele. Totodată, în carte sunt aduși în discuție și bărbați care au fost în relații cu femei care iubesc prea mult, ale căror dependențe au fost alimentate de aceste femei tocmai pentru ca relația să continue în timp pe aceeași fundație: necesitatea.

În momentul în care i-ai dăruit totul unui astfel de bărbat, iar el nu mai are nimic bun de luat, nimic care să îi alimenteze nevoile și plăcerile, va căuta o nouă sursă. La fel se întâmplă și cu femeile care iubesc prea mult, când bărbatul s-a vindecat de așa-zisele lui dependențe sau defecte, acesta ajunge să nu mai prezinte interes pentru femeia respectivă. De ce? Pentru că ea își hrănește egoul și își găsește satisfacția supremă doar în sentimentul de necesitate pe care îl trezește în bărbatul ei.

Femei care iubesc prea mult – despre sindromul salvatorului!

Cartea Femei Care Iubesc Prea Mult te învață să identifici în viața ta tiparul amoros distructiv și repetitiv, te ajută să înțelegi de ce suferi tu de sindromul mesianic, care sunt cauzele și care sunt soluțiile de vindecare. Deși este o carte de psihologie practică, nu este o carte dificil de citit. Pregătește-te, totuși, să conștientizezi lucruri, să plângi, să te doară, să realizezi că ești pe o pantă a distrugerii care te forțează să schimbi IMEDIAT direcția dacă vrei să ai și tu parte în viața asta de iubire sănătoasă, împărtășită și deplină.

Autoarea îți demonstrează că relația ta este nocivă și îți propune să elimini din viața ta dependența relațională și afectivă printr-un program de recuperare în 10 pași. Acest program te va ajuta, de asemenea, să te vindeci de sindromul mesianic și de boala iubirii excesive.

Iubirea în exces este otrăvitoare, citește cartea Femei Care Iubesc Prea Mult de Robin Norwood și transformă-te într-o femeie cu adevărat puternică și sănătoasă emoțional și psihic! Nu este ușor, dar este singura cale de atrage în viața ta fericirea și iubirea! Va fi greu, va fi dureros, dar este singura ta șansă de supraviețuire.

Nu-i așa că este extenuant să iubești prea mult?

P.S. Puteți achizițona cartea din orice librărie online: Elefant.ro, Libris.ro, Cărturești.ro și așa mai departe.

S-ar putea să îți placă și articolele:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: