fbpx

Femeia borderline – iubirea este ca un cuțit cu două tăișuri!

Femeia borderline nu este ușor de recunoscut. Tulburarea ei de personalitate borderline nu se răsfrânge asupra tuturor oamenilor cu care interacționează, ci mai ales asupra bărbaților de care ea se îndrăgostește… sau crede că s-a îndrăgostit.

Femeia borderline este inteligentă, aparent puternică, seducătoare, veselă și optimistă, cu o franchețe impresionantă, volubilă, declarativă, afectuoasă, dezinhibată și dată naibii în pat. Femeia care suferă de tulburare de personalitate borderline (BPD) iubește cu pasiune și este capabilă de acțiuni și gesturi nebunești în numele iubire. Cu o femeie borderline nu te poți plictisi, dragostea cu ea este ca datul în roller coaster, adică o experiență emoționantă, intensă și… periculoasă!

Cu femeia borderline iubirea este ca un cuțit cu două tăișuri!

Știi cum sunt la început poveștile de iubire cu o femeie borderline? Absolut FANTASTICE! Ai impresia că n-ai mai întâlnit în viața ta o femeie mai inteligentă, mai amuzantă și mai fermecătoare decât ea. Asta și pentru că… femeile borderline sunt și manipulatoare și știu să-și etaleze frumos cele mai importante calități.

Iar ea se simte minunat în preajma bărbatului de care s-a îndrăgostit. Are impresia că și-a învățat lecția și nu va mai repeta greșelile din relațiile trecute. Acum nu mai are niciun motiv să-și manifeste cele mai întunecate laturi pentru a-și pedepsi partenerul. Partenerul de față este diferit, este special și are potențial de a fi alesul. Nimic mai fals, totul este doar o fantezie, o proiecție a unui posibil viitor care nu o să se întâmple niciodată.

Cu toate acestea, deși începutul relațiilor de iubire sunt din lapte și miere, aproape TOATE RELAȚIILE FEMEILOR BORDERLINE sfârșesc în același punct: SUNT PĂRĂSITE!

Să nu mă înțelegi greșit, femeia borderline nu este satana pe pământ. Tulburarea de personalitate borderline este o afecțiune psihologică serioasă care provoacă suferință atât persoanei BPD, cât și celor care ajung să iubească o persoană cu BPD.

Iată care sunt trăsăturile femeilor de tip borderline:

 • Stările lor de spirit sunt schimbătoare și, uneori, inexplicabile. Un singur cuvânt perceput greșit le pot arunca într-o tristețe nemărginită.
 • Sunt mereu în incertitudine și au impresia că nu sunt suficient de bune pentru bărbații lor.
 • Au sentimente conflictuale afirmând adesea despre bărbații lor că îi iubesc și îi urăsc în aceeași măsură.
 • Crează conflicte din orice doar pentru ca bărbații lor să le demonstreze la nesfârșit iubirea, devotamentul și loialitatea față de ele.
 • Sunt impulsive și pot impune o despărțire bruscă, pentru ca după câteva zile să se comporte ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic SAU cerându-și scuze, cerând o nouă șansă și recunoscând cu ușurință reacțiile exagerate pe care le-au avut.

Regret fapta și mă gândesc la alta!

 • Chiar dacă recunosc o greșeală rareori se pot abține să nu repete acea greșeală.
 • Sunt manipulatoare și știu întotdeauna ce să facă și ce să spună pentru a-și convinge bărbații să le ierte.
 • Sunt amatoare de senzații tari, pe ele le animă sentimentele puternice și aleg, în general, bărbați nepotriviți cu care să-și dezvolte tiparul nefericirii creat din cauza acestei tulburări de personalitate borderline.
 • Acestea preferă adesea nefericirea și neiubirea decât să nu simtă nimic.
 • Preferă distracția, varietatea, suspansul și jocurile psihologice de aceea au atracție față de bărbații aventuroși, dominatori sau… infideli.
 • Cea mai mare frică a femeilor borderline este ABANDONUL și cu cât se tem mai mult de abandon, cu atât se apropie mai mult de acesta din cauza acțiunilor lor nesăbuite și a predispoziției lor față de nefericire și distrugere.

Fericirea lui este nefericirea mea!

 • Trec de la idealizarea propriei persoane la devalorizarea și victimizarea propriei persoane pentru a-și justifica acțiunile, pornirile și reacțiile.
 • Nu sunt rezervate și nu se pot controla atunci când se înfurie sau se entuziazmează și doresc să facă ceva.
 • Comportamentul este adesea paradoxal și contradictoriu.
 • Pot dezvolta vicii și dependențe față de senzațiile tari sau față de substanțele și acțiunile care le fac să aibă sentimente puternice: sex, alcool și, uneori, chiar droguri.
 • Sunt seducătoare și cu greu poți rezista trucurilor și ambițiilor lor.
 • Emoțiile lor exacerbate, care nu au nicio legătură cu realitatea, le fac adesea să sufere.
 • Sunt dominante, autoritare și obsedate de control, caracteristici care pot emascula cu ușurință un bărbat.
 • Manageriaza greu stresul și au parte de accese de furie explozive, imposibil de stăpânit.
 • Haosul sentimental este firesc pentru femeile borderline.
 • Pentru că se simt nesigure, femeile borderline sunt geloase și posesive.
 • Acestea pot fi infidele „din răzbunare” dacă bărbații lor nu le acordă timpul și atenția pe care ele consideră că le merită.

Femeia borderline este greu de iubit, dar nu imposibil!

Așadar, de fiecare dată când femeia borderline iese dintr-o relație toxică pentru că nu se simte iubită suficient sau pentru că se simte abuzată de partenerul ei sau pentru că este părăsită, aceasta are tendința de a suferi mult timp pierderea și se confruntă cu o pustiire interioară greu de suportat. Femeia borderline uită mai greu și aproape niciodată nu își învață lecția. Are tendința de a dezvolta același tipar amoros cu fiecare bărbat pe care îl întâlnește, indiferent cât de potrivit sau de nepotrivit ar fi acesta.

Dacă la început relația cu o femeie borderline este minunată, deoarece orice bărbat își dorește să aibă alături o femeie smart, spontantă și deschisă din punct de vedere sexual, în timp aceasta va dori de la bărbatul ei din ce în ce mai mult. Îi va îngrădi libertatea și îi va solicita demonstrații de iubire din ce în ce mai exagerate și mai greu de îndeplinit. În timp, relația cu o femeie borderline devine epuizantă, stresantă și sufocantă.

Cererile și așteptările femeii borderline sunt perfect justificabile în mintea ei, însă de cele mai multe ori standardele și condițiile ei nu au nimic de-a face cu realitatea sau cu iubirea adevărată!

Cum iubește o femeie borderline? Până la sacrificiu! De aceea femeia borderline experimentează adesea panica, disperarea, depresia și vidul interior!

S-ar putea să îți placă și articolele:

8 COMENTARII

  • În primul rând el nu o să își dea seama că e borderline prea devreme, ci abia când relația lor a avansat destul de mult, când încep schimbările ei de dispoziție, temerile, fricile, obsesiile, nemulțumirile și mania ei de control. De cele mai multe ori nici ea nu înțelege de ce are asemenea stări și schimbări de dispoziție.

   Așa cum spuneam și în articol, femeile de genul nu sunt îngrozitoare, nu trebuie musai să fugi de ele.
   Dar ai două opțiuni:
   1. Să pleci, pentru că relația este obositoare și nu ești pregătit pentru așa ceva, nu o iubești atât de mult încât să o ajuți să se vindece.
   2. Să ai răbdare și să îi fii alături în acest proces de vindecare. Ele au nevoie de siguranță – au fost respinse, nu au fost iubite, nu se cred demne de iubirea sinceră a unui bărbat. Așa că fie lupți cu ea, fie lupți împotriva ei. Nu trebuie să o diagnostichezi tu, însă în mod cert când te confrunți cu asemenea probleme din partea ei, iar tu ești 100% onest cu ea și nu are motive de gelozie, atunci trebuie încurajată să apeleze la un specialist.
   Nu este o femeie imposibilă sau iremediabilă, dar este un parcurs destul de dificil și până când ea nu o să creadă cu adevărat în ea și în calitățile ei, demonstrațiile tale de iubire nu vor fi suficiente.

   Mulțumesc pentru feedback.

    • Poți să îl atenționezi că se înhamă într-o relație complicată, că bănuiești că ar putea fi borderline, însă mai departe este decizia lui. Îl poți sfătui să fie atent cu ea și să îi stabilească niște limite clare, gen: nu îmi plac geloziile, nu îmi plac exagerările, nu îmi plac condițiile, nu îmi place controlul… etc.. Ea s-ar putea să se prefacă că le acceptă doar pentru a avansa în relație sau s-ar putea să nu îi mai dea atenție. Uneori când scopul pasiunii nu este satisfăcut, piere interesul.
     Nu poți feri oamenii de destinul lor… dar dacă îți este prieten îl poți atenționa și n-ar trebui ca relația voastră să aibă de suferit. Un prieten adevărat nu se supără…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: