fbpx

Golul din suflet nu se umple cu mâncare!

Golul din suflet nu se umple cu mâncare!

Mă privesc în oglindă și nu-mi place ce văd. Mă simt urâtă, am riduri, fire de păr alb și kilogramele în plus, acumulate datorită vârstei sau comodității, parcă mă îndepărtează mult de la forma ideală a trupului pe care mi-aș dori să o am. Ridurile le ascund cu fond de ten, părul mi-l vopsesc, dar cu greutatea ce fac? Pe ea nu am unde să o ascund… poate sub hainele lălâi care, oricum, nu mă avantajează și mă fac să par mai grasă decât sunt de fapt.

Cu cât mă uit mai atent la mine, cu atât descopăr mai multe lucruri care îmi displac profund. De aceea evit oglinzile. De aceea evit să petrec timp cu mine. Pentru că nu mă plac, pentru că nu îmi place să-mi dau întâlnire, pentru că nu îmi place să rămân singură cu mine și pentru că e mai ușor să spun despre mine că sunt nașpa și să mă urc în vârful patului cu o farfurie plină cu dulciuri în brațe, decât să încep să TRĂIESC ÎN FAVOAREA MEA.

Recunoști scenariul? Îți pare cunoscut? Cu toții am trăit în povestea asta la un moment dat. În iluzia aceasta încă mai trăiesc ÎMPOTRIVA LOR o mulțime de oameni, atât femei, cât și bărbați. Exact, trăiesc împotriva lor, își sabotează propria stimă de sine, își pun în pericol sănătatea și aleg să fie triști și nefericiți pentru că e mai ușor să dai din umăr decât să începi cea mai grea lupta a ta – cu tine însuți, cel mai puternic adversar al tău!

Și tu trăiești împotriva ta? Și tu te crezi un om urât? Și tu ți-ai pierdut stima de sine? Și tu te prefaci că lupți cu kilogramele acumulate de-a lungul anilor, când de fapt, când nu te privește nimeni, scapi caii și încerci să umpli golul din suflet cu mâncare și dulciuri?! Dacă răspunsul la toate aceste întrebări retorice este DA, atunci ar trebui să te trezești la realitate: GOLUL DIN SUFLET NU SE UMPLE CU MÂNCARE.

Vrei o pastilă minune pentru a-ți redobândi sănătatea, frumusețea și fericirea? Ei bine, EA NU EXISTĂ! VOINȚA este cheia succesului în ORICE DOMENIU.

Apropo, știai că sibutramina este supranumită și pastila minune datorită efectelor miraculoase pe care le are asupra pierderii în greutate în cazul persoanelor sedentare care se confruntă cu problema kilogramelor în plus cu mult peste limita normală. Sibutramina este un medicament eficient folosit în tratarea obezității.

Nu trebuie să te încadrezi într-un tipar al frumuseți specific, trebuie atunci când te uiți în oglindă să te privești cu bucurie și iubire. Însă până acolo ai un drum lung de parcurs. Ești dispus/ă să mergi doar ÎNAINTE?

Dulciurile și felurile de mâncare pe care le mănânci cu atâta plăcere nu te vor scăpa, într-o zi, de nefericire. Senzația de bine pe care o simți atunci când mănânci ceva pe placul tău, reprezintă doar o plăcere de moment. Într-o oră sau mai puțin, chiar, revii la aceeași nemulțumire de sine perpetuă. Cu siguranță te confrunți cu probleme și nefericiri, însă nefăcând nimic pentru a ieși din scenariu în care trăiești, nu se va schimba nimic. Timpul și așteptarea nu vindecă, ci te fac să te plafonezi, iar pasivitatea în care te afli va deveni o stare firească. Starea celui care nu mai are voință și nici energie de a acționa în favoarea sa.

Mâncăm atunci când suntem fericiți, ca să sărbătorim. Mâncăm atunci când suntem triști, pe fond nervos. Mâncăm de plictiseală. Mâncăm dimineața, la prânz și seara. Ciugulim câte ceva când urmărim emisiunea preferată. Ronțăim la job și uite așa ne trezim singuri, triști și obezi. Obezitatea nu este o glumă, ci o realitate pe care o trăiesc prea mulți dintre noi.

Dacă obezitatea ar veni la pachet doar cu pierderea stimei de sine, probabil că lucrurile s-ar rezolva la psiholog. Însă obezitatea ne răpește iubirea și aprecierea de sine, dar și sănătatea fizică, psihică și emoțională. Obezitatea ne modifică personalitatea și ne lasă fără putere, poftă de viață și obiectivitate. Claritatea minții poate fi redobândită prin purificarea organismului și a spiritului.

Cum îți poți redobândi viața, sănătatea, silueta și iubirea de sine? În pași mici și siguri. Cum mâncăm un elefant? În bucăți mici, evident.

Iată câteva lucruri importante pe care le poți face pentru tine ÎNCEPÂND DE ASTĂZI:

  • Mănâncă sănătos! Nu trebuie musai să începi cu o dietă, evită să mai mănânci în cantități mari, frecvent, pe ascuns sau noaptea; evită mâncarea fast food, prăjelile, dulciurile și sucurile;
  • Fă mișcare 30 de minute în fiecare zi! Nu trebuie neapărat să mergi la sală. Dansează, sări în sus, plimbă-te pe jos, joacă fotbal sau tenis, ia-ți o bicicletă, dă în mintea copiilor și sări coarda sau fă orice activitate fizică pe care o iubești.
  • Analizează-ți viața! Exact, introspecția este de ajutor. Însă nu te focusa pe ceea ce urăști la tine sau pe regretele pe care le ai. Caută miezul și sensul tuturor lucrurilor, caută soluții de corectare, regăsește în tine puterea de a te ierta și de a remedia ceea ce te face un om nefericit.
  • Socializează! Dar nu pe telefon, ci în viața reală. Ieși afară, întâlnește-te cu prietenii tăi sau înscrie-te la cursuri / activități unde poți întâlni oameni noi. Într-un cuvânt: BUCURĂ-TE DE VIAȚĂ și realizează că ai atât de multe lucruri bune de oferit.
  • Citește! Lectura îți lărgește orizontul și îți limpezește mintea. Citind, dobândești liniște sufletească, claritate, înțelepciune și, de ce nu, idei noi de a-ți face viața mai frumoasă.
  • Fii recunoscător! Învață să vezi frumusețea vieții și să iubești fiecare clipă a existenței tale. Fii recunoscător pentru sănătatea ta și bucură-te că ai o familie, un job, un copil, un acoperiș deasupra capului, prieteni, un animăluț de companie, etc. Fii recunoscător și viața te va răsplăti înzecit.
  • Acordă-ți atenție! Exact! Nu te mai neglija, nu te mai pune pe locul doi. Nu merge și așa. Oferind totul altora, făcând sacrificiu după sacrificiu, vei rămâne fără energie. De unde să mai dai dacă îți epuizezi toate resursele?! Acordă-ți cel puțin o oră pe zi pentru tine și pentru o activitate pe placul sufletului tău. Fie că vorbim de un film sau o baie caldă, acordă-ți atenție, timp și iubire. Iubindu-te pe tine vei putea să oferi, la rândul tău, și mai multă iubire celor din jur.
  • Nu-ți mai găsi scuze! Scuzele te fac să eșuezi. În tine se află o sursă inepuizabilă de putere. Trebuie doar să ai voința și ambiția necesară de a folosi acea putere imensă care se află în interiorul tău. Așadar, când spui: nu pot, înseamnă de fapt că NU VREI, și-atunci, nu mai ai nicio scuză! Vrei și faci tot ceea ce ți se întâmplă. Ești direct responsabil/ă atât pentru fericirea ta, cât și pentru nefericirea ta.
  • Acceptă ajutor specializat. Dacă chiar simți că nu poți, cere ajutor specializat. Nu este o rușine. Nutriționistul, antrenorul personal și psihologul pot face o echipă excelentă cu tine!

Dacă voința și stăpânirea de sine nu sunt de ajuns, apelează la adjuvante dacă așa simți. Bea ceaiuri pentru slăbit, ia vitamine / sibutramina tablete (un medicament împotriva obezității), mergi la sală, începe o dietă eficientă și personalizată ție, fă tot ceea ce consideri necesar, ÎNSĂ ACȚIONEAZĂ! Și acționează ACUM! Cu cât aștepți mai mult, cu atât acumulezi și mai multe kilograme și mai mult stres și mai multă nefericire și mai multă frustrare. Schimbarea începe cu noi înșine și începe fix din clipa în care conștientizăm că suntem direct răspunzători pentru viața noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: