fbpx

Iată care sunt principalele 4 forme prin care ne sabotăm in/conștient dezvoltarea

Iată care sunt principalele 4 forme prin care ne sabotăm in/conștient dezvoltarea, 4 forme de sabotaj psihic prin care ne stagnăm evoluția pe toate planurile!

Și tu vrei să te dezvolți, să crești, să evoluezi, nu-i așa? Și tu ți-ai dori să ai o viață mai bună, o afacere de succes, o casă superbă, o mașină de lux, o familie frumoasă, o sănătate de fier, să ai atât de mulți bani încât să nu mai fie nevoie să mai faci vreodată vreun calcul, să fii fericit și iubit de persoanele pe care tu însuți le îndrăgești. Ți-ai dori să trăiești o viață perfectă, cine nu și-ar dori?!

Visezi la toate acestea și chiar la mai multe, însă dorințele tale rămân la stadiu de vorbe… aproape vorbe goale, iluzii. Le rostești și atât. În adâncul sufletului tău, în cel mai ascuns colț al minții tale, tu ești ferm convin că aceste lucruri, mai sus menționate, nu doar că nu sunt realizabile, consideri că îți sunt inaccesibile pentru că nu le meriți.

Crezi că nu le meriți pentru că nu ești suficient de bun, pentru că nu te simți îndeajuns de pregătit sau pentru că, undeva în trecutul tău, ai comis mai multe greșeli pe care, crezi tu, nu le-ai răscumpărat și de aceea nimic nu-ți iese. Religia ne învață că faptele rele nu rămân nepedepsite, iar pe la colțuri mai auzim și de o karmă care ne urmărește și care abia așteaptă să ne scoată pe nas toate prostiile comise cu ani în urmă, voit sau fără voie.

Prostii. Dumnezeu nu este punitiv, iar karma, oricât de afurisită ar fi ea, nu se leagă de cel care și-a învățat lecția.

În plus, cu toții avem pe lângă noi niște puișori ciripitori și lași care ne influențează și ne tot repetă ba că nu suntem suficient de buni, ba că nu e cazul să riscăm, ba că suntem nebuni, ba că n-ar trebui să ieșim din zona de confort, ba că e mai bine să trăim decent decât să ne legăm la cap fără să ne doară, ba că n-avem sorți de izbândă și tot așa. Pentru a NU ne realiza dorințele și visurile găsim o mulțime de SCUZE neîntemeiate și niciun motiv suficient de bun pentru a ne lua viața și destinul în propriile mâini.

Îți trebuie cojones să spui: Îmi bag picioarele, risc tot și merg pe drumul ăsta indiferent de consecințe. Risc TOT și mizez TOTUL, toată energia, voința și resursele mele pe o singură carte: pe îndeplinirea visului meu!

Adevărul este că, adevărul meu cel puțin, avem niște lucruri nerezolvate cu noi înșine și până nu facem pace cu ele pentru a le vindeca, nu vom trăi viețile la care visem. Nici acum și nici mai târziu. Minunile se petrec abia atunci când tu ai făcut suficiente eforturi și ai muncit pe brânci pentru tine, pentru purificarea și dezvoltarea ta. Tu, cu puterea minții tale și prin acțiuni hotărâte și asumate, îți schimbi viața.

Și totuși, iată care sunt principalele 4 forme prin care ne sabotăm in/conștient dezvoltarea:

  1. VINA: pentru că mă simt vinovat TREBUIE să sufăr!
  2. RUȘINEA: pentru că îmi este rușine TREBUIE să mă ascund!
  3. LIPSA DE IUBIRE: pentru că nu sunt sau nu mă simt iubit/ă TREBUIE să fiu perfect/ă!
  4. PERFECȚIONISMUL: pentru că sunt imperfect/ă TREBUIE să imit!

În viață o să te lovești extrem de des de acest cuvânt „TREBUIE” și da, TREBUIE, dar doar dacă vrei. Dacă nu vrei, nu trebuie să faci nimic din ce nu îți dorești, nu trebuie să simți nimic negativ doar pentru a merita un strop de apreciere, nu trebuie să suferi ca să fii fericit, nu trebuie să te pedepsești ca să fii iertat sau acceptat, nu trebuie să te sacrifici ca să fii iubit, nu trebuie să faci ce face toată lumea ca să fii în rândul lumii, în fond, cine stabilește acest rând al lumii?! Nu trebuie să-ți dai sângele ca să demonstrezi lumii cine ești. În special, ține cont de un singur trebuie:

TREBUIE SĂ FII TU ÎNSUȚI.

Iubește-te, iartă-te și trăiește-ți viața din plin. Asumă-ți cine ești, rămâi fidel credințelor tale și renunță la orice mască posibilă sau imposibilă. Doar în sinceritate poți accede la viața pe care o visezi și care, deși astăzi nu pare, este realizabilă. Întreprinzând acțiunile potrivite, totul este posibil, oricât de clișeistic ar suna asta.

În articolele viitoare voi dezvolta toate cele 4 forme de sabotaj și voi oferi câteva soluții aplicate de mine, și care au dat și rezultate, pentru a scăpa de aceste 4 slăbiciuni care ne împiedică dezvoltarea pe toate planurile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: