fbpx

Iertarea de sine: execițiu util pentru instalarea iertării de sine!

Iertarea de sine: execițiu util pentru instalarea iertării de sine! Iertarea și împăcarea încep cu TINE!

Greu de crezut, nu-i așa? Am fost educați de mici că trebuie să ne iubim aproapele și că trebuie să îl iertăm pentru toate lucrurile pe care ni le-a pricinuit, intenționat sau neintenționat. Însă NIMENI NU NE ÎNVAȚĂ să ne iertăm pe noi înșine. Nimeni nu ne învață să ne împăcăm cu noi înșine. Nimeni nu ne arată calea spre pacea cu tine însuți. Și nu există carte sau rețetă universal valabilă care să te convingă să te iubești, să te apreciezi, să te ierți și să faci pace cu tine pentru a merge înainte curat și eliberat.

Nu poți începe o viață nouă, mai bună, dacă nu cureți mizeria și dacă nu renunți la bagajele care te fac să suferi și să te simți mizerabil. Adesea credem că durerea este pricinuită de alții. Îi găsim vinovați pentru nefericirea noastră. Îi găsim responsabili pentru suferința, frica și dezgustul de sine cu care ne luptăm în fiecare moment al vieții.

Iertarea de sine este cea mai grea formă de iertare!

De ce? Pentru că NU suntem conștienți de cât de supărați suntem pe noi înșine. Nu conștientizăm frustrarea pe care o acumulăm. Nu înțelegem durerea pe care o simțim. Nu realizăm că vina aceea apăsătoare este doar a noastră. Vina pe care o simți TU o sădești, o crești, o dezvolți, o alimentezi. Pas cu pas, contribuim la supărarea pe care o simțim față de noi înșine. Și până când nu ne iertăm, viața nu se îmbunătățește.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine, pentru a trece odată pentru totdeauna de bariera vinovăției și a supărării pe sine, este să te poziționezi într-o sinceritate totală față de tine. Fii sincer cu tine, recunoaște-ți greșelile, fricile și defectele. Înfruntă-le punându-te față în față cu el și recunoaște-le pe fiecare în parte. Simte-le prezența cu toată ființa ta și înțelege că tu le alimentezi. Și o să le crești până când o să te ierți pentru fiecare motiv de durere în parte. Nu te transforma în judecătorul tău, în călăul care îți aplică sentința. Fii propriul tău înger păzitor, iartă-te și alină-ți rănile!

Durerea este o povară care îți influențează negativ fiecare aspect al vieții și fiecare relație! Let it go!

Nu trebuie să ajungi la perfecțiune. Trebuie să ajungi la pacea cu tine însuți. Să-ți recunoști limitele și să chiar să îndrăznești să le dobori. Să faci pentru tine doar ceea ce este corect și bun. Să nu te mai sabotezi și să nu-ți mai aplici pedepse și suferințe crezând că aceasta este singura formă de purificare.

GREȘIT! Demonii nu trebuie uciși. Ci înțeleși și eliberați. Pur și simplu alegi să nu te mai simți vinovat. Alegi să te ierți. Alegi să te eliberezi de suferință. Trecutul nu mai poate fi schimbat. Dacă te ajută, cere iertare celor cărora le-ai provocat suferințe și atât. Nu este problema ta dacă te iartă sau nu. Tu alegi să mergi înainte. Și nici măcar nu trebuie să scormonești prea mult înăuntrul tău. Nu căuta cauza sau motivul, identifică suferința și eliberează-te de ea. Nici nu mai contează de ce suferi. Important este că suferi și alegi să te ierți și să te eliberezi de ceea ce îți cauzează atât de multă durere.

Iertarea și împăcarea încep cu TINE!

Vina sufocă. Vina doare. Vina este cel mai greu de înlăturat. Pentru a instala iertarea, trebuie musai să treci, cu mari eforturi, de pragul vinei. Până nu disipi vina pentru care ești atât de supărat pe tine, nu o să te ierți niciodată cu adevărat. Ești supărat pe tine, pe alegerile tale, pe acțiunile tale și pe neputința ta.

2018 se va încheia în mai puțin de 12 de ore. Sunt orele în care poți decide să îți schimbi viața. Lupta ta cu vina începe acum și este momentul perfect de a renunța la ea. Cum? În cele ce urmează îți voi dezvălui un exercițiu care te poate ajuta să combați vina și să instalezi iertarea de sine!

Iertarea de sine – exercițiu util:

  1. Împarte o pagină în 2 pe verticală. În stânga, ca titlu, scrie CE MĂ DERANJEAZĂ, iar în dreapta, ca titlu, scrie MĂ IERT!
  2. Pe partea stângă a hârtiei scrie tot ceea ce te deranjează la tine, tot ceea ce îți displace la tine, toate lucrurile pe care le regreți, tot ceea ce te face să suferi. Pune pe hârtie de la cele mai banale lucruri, la cele mai grave și mai dureroase. Este important să le scrii deoarece astfel le vei conștientiza și vei ajunge la miezul problemei, la vina care le influențează și le dă naștere tuturor celorlalte. La „păcatul-cheie” care te face să suferi atât de tare. În plus, în josul paginii, lasă suficient spațiu încât să poți adăuga alte și alte lucruri care te dor.
  3. Pe partea dreaptă a hârtiei scrie lucrurile pentru care te ierți, scurt și la obiect.

Exemplu:

Ma iert!
Iertarea de sine incepe ACUM!

  1. Citește lucrurile pentru care te ierți în fiecare seară și în fiecare dimineață, ideal. Dacă nu poți și dimineața, fă din asta un ritual obligatoriu al serii, exact cum este și dușul dinainte de culcare.
  2. Dacă sunt prea multe lucrurile pentru care te ierți, ia-le sistematic, trei câte trei. Le memorezi și le repeți în fiecare seară, înainte de culcare. Le repeți până când simți cu adevărat că te-ai iertat pentru acele lucruri.
  3. IMPORTANT: Nu le repeta / citi ca un roboțel. În timp ce citești, lasă-ți inima să se umple de iertare, simte ușurarea și crede în tine, crede cu tot sufletul că te poți ierta și că vei dobândi ELIBERAREA după care tânjești.
  4. Când iertarea se va instala cu adevărat, vei trăi miracolul de a fi un om NOU, incapabil de a mai repeta vechile greșeli.

Iertarea și împăcarea încep cu tine!

Dacă ți-a plăcut articolul meu, citește și articolul: Iată care sunt principalele 4 forme prin care ne sabotăm in/conștient dezvoltarea!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: