fbpx

Imaginația

Imaginația este mult mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată, pe când imaginația cuprinde întreaga lume, stimulează progresul și dă naștere evoluției. – Albert Einstein

Am auzit de prea multe ori – nu sunt pregătit, încă nu știu foarte multe, nu am învățat suficient, cu cât știu mai multe, cu atât consider că știu mai puține. Ce-i drept, oamenii se împiedică des de ceea ce nu știu și cred că ceea ce au învățat deja, nu este suficient. Adevărul este că, așa cum a spus și Einstein, cunoașterea este limitată. Chiar dacă te specializezi și te supraspecializezi într-un domeniu, dacă nu înveți permanent și nu cauți să-ți îmbunătățești cunoștințele, rămâi în urmă. Lumea evoluează, tehnologia evoluează, științele se dezvoltă și așa mai departe. Suntem nevoiți să învățăm permanent și cu toate acestea, tot ne scapă câte ceva și tot ajungem în situația în care nu știm ceva. Ce e de făcut atunci?

Cu imaginația lucrurile stau cu totul altfel. Așa cum spunea și Biz Stone în cartea lui – Ce mi-a șoptit o vrăbiuță – imaginația este o sursă inepuizabilă și regenerabilă. De fapt, ca să fiu sinceră, creativitatea o definea Biz Stone ca pe o resursă inepuizabilă și regenerabilă. Dar ce mi-e imaginație, ce mi-e creativitate?! Creativitatea este puterea creatoare, pe când imaginația este capacitatea omenească de a crea noi reprezentări sau idei pe baza percepțiilor, reprezentărilor sau ideilor acumultate anterior. Pe scurt – închipuire, fantezie. Așa spune DEX-ul. Imaginația duce la creativitate, creativitatea la rezultate, rezultatele la succes! Este un lanț care nu poate fi întrerupt decât de frică și silă. Dacă muncești și vrei, n-ai cum să nu obții rezultatele așteptate!

Este de ajuns să-ți deschizi toate simțurile, să-ți dai voie să vezi, să auzi, să simți și să trăiești; apoi pe baza cunoștințelor și a experiențelor acumulate, să dai voie minții să gândească. Dar nu vorbim despre orice fel de gândire, ci despre gândirea productivă, creatoare. Să presupunem că îți dorești ceva cu adevărat, dar nu știi cum să duci la îndeplinire acel ceva. Primul pas este să analizezi situația, apoi să te analizezi pe tine însuți și încet, încet, mintea ta va descoperi acele soluții care te pot duce exact în punctul dorit. Este foarte important să ai imaginație, să fii creativ și să te gândești asiduu la acel ceva – cum pot eu să fac asta?! Oricât de fanteziste ar părea soluțiile, până nu le încerci, n-ai de unde să știi dacă sunt posibile sau imposibile. După ce îți vin în minte fel și fel de căi, ia soluțiile pe rând, întoarce-le pe toate părțile și acționează. O singură idee dă naștere unui lanț întreg de idei. Muncind pentru idealul tău, rezultatul nu va întârzia să apară.

Așadar nu uita, gândește – imaginează-ți – caută soluții – fii creativ – muncește – bucură-te de rezultate – și vei obține succesul!

Articolul precedentCele 3 întrebări existențiale
Articolul următorDacă simți fă-o!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: