fbpx

imPOSIBIL de reușit

Multe acțiuni în viață par imPOSIBILE. Și totuși… nimic NU este imPOSIBIL de reușit. Bineînțeles, dacă îți dorești cu adevărat să faci ceva, să realizezi ceva sau să ai ceva. De-a lungul vieții m-am lovit de tot felul de obstacole, care mai de care mai dure. Aparent păreau imPOSIBIL de trecut. Atunci când mi s-a spus luni la rând că NU O SĂ MAI POT – că nu o să mai merg niciodată, că nu o să mai fiu niciodată un om întreg, să mă mulțumesc că nu mai am dureri, lasă că e bine și așa decât în chinuri, asta e – am ajuns să cred că aveau dreptate și m-am plafonat. M-am complăcut în situația existentă și nu am mai făcut nimic. Am acceptat prezentul cu resemnare și m-am legat cu disperare de trecut, crezând că trecutul era tot ce îmi rămăsese. Pentru că în trecut trăisem aproape cu adevărat, iubisem, mersesem, făcusem N lucruri… și viitorul parea să nu-mi mai rezerve nimic.

         Întotdeauna, însă, în marea de oameni pesimiști trebuie să se afle și câte un om mai răsărit. Acela nu face altceva decât să-ți dea curaj și să te trezească la realitate. Un astfel de om am întâlnit și eu atunci când credeam că nimic nu mai poate fi făcut pentru mine, pentru a-mi recăpăta postura de animal biped. Tot repetându-mi că se poate, că trebuie să muncesc, că trebuie să mă străduiesc și să-mi recapăt voința, m-am scuturat de praf și mi-am spus: GATA! Fie ce-o fi, lupt! Mai rău de atât nu are ce să se întâmple. Mai puțin de atât nu există. Așa că m-am scuturat de frică și-am început să înfrunt imPOSIBILUL. A fost greu, nu neg. Atât de greu încât am clacat de câteva ori atunci când nu vedeam nicio schimbare. Și totuși, EVOLUȚIA a început să se vadă. Discret, încet, puțin câte puțin, dar aveam parte de o EVOLUȚIE.

      Prin muncă, dorință și determinare am sfidat până și legile medicinei. Când mă uit în urmă, parcă nu-mi vine să cred că sunt aceeași persoană de acum 3-4 ani. Și totuși sunt, însă mai bună decât atunci. Pe mine greul m-a șlefuit și m-a făcut să devin un om mai bun. Sunt mai pregătită, mai curajoasă și mai profundă. Înțeleg că orice problemă și orice piedică are o rezolvare. Până și imPOSIBILUL poate fi sfidat dacă îți dorești cu adevărat. Dacă nu aș fi încercat, dacă nu aș fi trecut eu însămi prin încercările tăioase ale neputinței, n-aș fi putut să scriu acest articol. Nu mi-aș fi permis. Nu aș fi avut cum să abordez un concept nesimțit pe pielea mea.

       Sunt convinsă, dragă cititorule, că și tu ai trecut prin tot felul de suferințe. Chiar dacă ai avut probleme de sănătate sau nu, probabil că ai îndurat alte încercări. Poate că ai iubit fără să fii iubit, poate că ai trecut prin cuțitul sărăciei, poate că ți-ai pierdut calea, poate că ai picat pradă depresiei, poate că tristețea este starea ta naturală, poate că oamenii te-au respins, poate că ai rămas fără job, fără casă, fără cineva apropiat… sunt convinsă că și tu ai trecut prin multe și ai avut momente de rătăcire. Este absolut firesc să clachezi. Multe acțiuni și lucruri par imPOSIBILE și totuși, dacă îți dorești cu adevărat, dacă îți pui mintea la contribuție, imPOSIBILUL devine POSIBIL. Nimic nu pică din cer și niciodată nu o să primești nimic bătând din palme. Dar prin muncă, voință și determinare, TREBUIE să reușești!

       Nu îndrăznesc să mă pun în pielea ta, nici nu cred că ar fi indicat să fac asta. Îți respect viața, îți respect drama, dar dacă te simți pierdut, dacă nu știi ce să mai faci, încotro s-o apuci, îți sugerez să evadezi. Să pleci undeva singur, să fii numai tu și gândurile tale. Dacă nu funcționează, înconjoară-te de oameni pozitivi, spune-le ofurile tale și caută soluții în rândul părerilor lor. Schimbă-ți viața radical. Nimic nu trece de la sine! Luptă! Sfidează legile neputinței. Nimic nu este imPOSIBIL de reușit, decât dacă nu vrei…

Succes!

Articolul precedentN-ai să ai o viață perfectă
Articolul următorBanii schimbă omul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: