fbpx

Îți slăbește psihicul? Nu te iubește, ci te manipulează!

Îți slăbește psihicul? Înseamnă că te manipulează cu nerușinare. Nu ți se pare? Poate că nici nu realizezi, încă, dar radarul tău personal detectează lucrurile care sunt în neregulă, chiar dacă nu le poți interpreta întotdeauna. Sistemul tău de apărare îți spune să fugi, să îți iei tălpășița de lângă el, însă picioarele și voința nu te ascultă. Nu îl poți părăsi. Nu încă.

Ești nefericită, dar el te „vitaminizează” cu pastile slabire pentru psihic. Are tehnicile lui prin care te transformă în femeia perfectă pentru el. Adică o femeie supusă, care îl venerează și care este capabilă de orice sacrificiu pentru el.

Îți slăbește psihicul! Iată câteva semnale:

Te temi de el!

Nu pentru că te-ar putea lovi, ci pentru că s-ar putea supăra atât de tare pe tine încât te-ar putea alunga difinitiv din viața lui. Și te amențintă în mod frecvent că dacă nu te schimbi, va fi nevoit să pună punct acestei relații toxice. Îți spune frecvent că ești dificilă, că ești greu de iubit, că ești în multe feluri care lui îi displac. Iar tu, cu cât te străduiești mai tare să te schimbi, cu atât îl superi mai rău și dai naștere la mai multe conflicte. Tu ești de vină pentru supărările și certurile voastre, nu-i așa?

Te simți vinovată!

Îți slăbește psihicul și te simți vinovată pentru tot ce i se întâmplă neplăcut, pentru toate problemele lui, pentru toate certurile voastre. Nu îl înțelegi. Nu îl ajuți. Nu ești intuitivă cu nevoile lui. Tu ești vinovată pentru tot ceea ce vi se întâmplă rău.

Nu vrei să îl superi!

În marea majoritate a timpului el are doar trei stări: starea de nervozitate, starea de tristețe și starea de nemulțumire. Ei bine, la acestea trei, pentru că este atât de sensibil și de bătut de soartă, nu vrei să îi mai adaugi și tu o supărare în plus. Nu vrei să devii încă o povară pe umerii lui. Așa că preiei toate responsabilitățile relației voastre pentru a-l face fericit. Dar pe tine cine te face fericită?

Nu vrei să îl faci să sufere!

Știi cât l-au făcut oamenii să sufere, nu-i așa? A fost nedreptățit. A fost jignit. A fost respins. A fost alungat. Nu vrei să îl umilești și tu. Surpriză! Dacă a pătimit toate acestea și chiar mai multe, înseamnă că ceva în comportamentul lui a atras toate aceste situații. Există un atractor al suferinței și până când nu își rezolvă problemele interioare, el o să tot fie victima „nedreptății” oamenilor. Trebuie să își asume responsabilitatea pentru viața lui.

Nu este responsabilitatea ta. Nu este copilul tău pe care să îl aperi. Nu ai înfiat un copil, ci ești într-o relație cu un bărbat care se presupune că este un om matur, nu-i așa?! Suferința este o alegere! El alege suferința!

Aștepți să îți dea atenție!

Viața ta prezentă seamănă cu o perpetuă așteptare. Aștepți să îți scrie. Aștepți să te caute. Aștepți să te invite în oraș. Aștepți să te viziteze. Aștepți să te atingă. Aștepți să îți spună o vorbă caldă. Aștepți să te iubească și crezi că într-o zi, dacă ai suficientă răbdare cu el și îi demonstrezi cât de mult îl iubești, el va deveni bărbatul visurilor tale. Ei bine, NU mai aștepta. Nu te iubește! Așa arată neiubirea!

Îi ești facilă. Ești relația potrivită pentru el, însă nu așa arată iubirea. Iubirea înseamnă RECIPROCITATE. Iubirea este firească. Iubirea înseamnă libertate, încredere, afecțiune, blândețe, comunicare, confort, siguranță. În brațele lui trebuie să te simți acasă. În brațele lui ajungi fără să te lupți și fără să te străduiești să îl convingi.

Nu trebuie să îi câștigi sau să îi meriți iubirea, omul iubește necondiționat sau nu iubește cu adevărat, doar se obsesionează, doar se încăpățânează. Așadar, chiar îl iubești sau ești obsedată și înnebunită să îi câștigi, odată pentru totdeauna, inima?!

Nu ai voie!

Nu ai voie să faci multe lucruri. Nu ai voie să îl atingi când dorești sau simți. Nu ai voie să îl deranjezi. Nu ai voie să îi ceri explicații. Nu ai voie să te plângi. Nu ai voie să îi reproșezi. Nu ai voie să îți revendici vreun drept. Nu ai voie să ripostezi. Nu ai voie să îl refuzi. Nu ai voie să simți ceva ce lui îi displace. Nu ai voie să îți spui sentimentele, dar trebuie să o faci atunci când îți cere el. Nu ai voie să îi ceri ajutorul pentru că trebuie să demonstrezi că ești o femeie matură.

Nu ai voie să mănânci prea mult pentru că te îngrași. Nu ai voie să bei alcool, doar când ești cu el îți este permis. Nu ai voie să te îmbraci nu știu cum. Nu ai voie să râzi gălăgios. Nu ai voie să pleci oricând și oriunde dorești. Uneori parcă nu ai voie nici să respiri pentru că deranjezi, superi și iriți. Nu ai voie să faci nimic din ceea ce îi displace lui. De ce? Pentru că altfel ar însemna că ești infantilă și nepotrivită lui, iar tu nu vrei să fii nepotrivită pentru el, ci femeia perfectă pentru el.

Te dai peste cap pentru a-l mulțimi, asta înseamnă că îți slăbește psihicul!

Zi de zi este o luptă. Te străduiești să îi demonstrezi cât de important este pentru tine. Încerci să îi faci viața cât mai ușoară și mai frumoasă. Îi pregătești surprize. Gravitezi în jurul lui. N-ai obosit? Ba cred că da, mai ales pentru că el este veșnic nemulțumit de tine și de relația cu tine.

Bărbatul care nu iubește, dar spune că iubește, oferă dragoste cu lingurița. Nici prea multă afecțiune, nici prea puțină. Îți oferă atât cât să te mențină în lanț, dar fără să îți rupi gâtul încercând să fugi.

Exact! Îți aruncă firimituri de dragoste, nu de iubire. Dragostea este diferită de iubire. Dragostea crează dependență. Dragostea este ca un drog. Dragostea înseamnă pasiune și degenerează adesea în obsesie. Dragostea este un instrument de manipulare. Iubirea este dezinteresată, pură și curată, dragostea, însă, se bazează pe satisfacerea unor nevoi de ordin fizic, emoțional, intelectual, financiar și așa mai departe.

Omul ăsta chiar este buricul pământului?

Nu! Îți slăbește psihicul și o face intenționat! Îți slăbește stima de sine și puterea interioară tocmai pentru a face din tine femeia pe care și-o dorește el. Vrea putere absolută asupra ta. Este capabil, probabil, să te ia de nevastă, însă viața ta alături de el nu va deveni niciodată mai bună. Îți vei irosi zilele gravitând în jurul lui și făcând totul pentru el. Probabil că vei ajunge să îi fii mama care îl spală, îl calcă și îl hrănește, sclava care îl întreține financiar, amanta care îi satisface orice poftă sexuală și prietena care îi ascultă toate lamentările.

Durerea este reală și este independentă de voința ta. Suferința, însă, o alegi voit și o menții pe termen lung.

Trezește-te! Nu doar că îți slăbește psihicul, te distruge. Ia măsuri acum, cât încă nu e prea târziu. Tu simți că ești în relația nepotrivită, dar încă nu îți găsești puterea de a pune stop. Speranța este o iluzie în acest caz. Nu o să se schimbe și nici nu o să moară fără tine. O să găsească rapid altă femeie cu care te va înlocui. Una de succes, ca și tine, care să îi satisfacă toate nevoile și capriciile.

Acum trăiești un chin… de ce? Dă-ți pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: