fbpx

Izolarea la domiciliu: oportunitate de dezvoltare și maraton de lectură!

Izolarea la domiciliu: oportunitate de dezvoltare și maraton de lectură!

A fost declarată Starea de Urgență, așadar va trebui să stăm izolați la domiciliu o perioadă de timp pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Cât timp… nu știm sigur, probabil cel puțin două săptămâni, în funcție de cum evoluează lucrurile.

Acum, odată cu izolarea la domiciliu, este MOMENTUL PERFECT să ne reevaluăm prioritățile, să devenim mai conștienți, mai cumpătați, mai responsabili și mai altruiști. Acum, odată cu izolarea la domiciliu, este MOMENTUL PERFECT să ne ocupăm de toate acele proiecte pe care le-am tot amânat din lipsa timpului. Acum, odată cu izolarea la domiciliu, este MOMENTUL PERFECT să deschidem ochii larg și să fructificăm toate acele oportunități pe care în mod normal nu le-am fi observat.

Este MOMENTUL PERFECT SĂ ÎNCETĂM SĂ MAI TRĂIM PE PILOT AUTOMAT.

Izolarea la domiciliu nu mă impactează prea mult, îmi desfășor activitatea online de ani buni. Văd două opțiuni în față: frica, isteria și panica sau oportunitatea de dezvoltare. Aleg oportunitatea de dezvoltare, așa că în perioada imediat următoare mă voi ocupa de tot ceea ce am amânat până acum: să pregătesc un curs, să scriu mai multe articole și să citesc mai mult.

Nu contează dacă reușesc să fac toate aceste lucruri în două săptămâni, ceea ce contează cu adevărat este să întreprind acțiuni constructive pentru mine și viitorul meu. Da, cred în prezent și cred în viitor. Ceea ce eu văd în jur este o renaștere, o modalitate prin care noi vom ajunge la versiunea noastră cea mai bună. Și da, nașterea este întotdeauna grea și dureroasă, însă întodeauna sacrificiul și efortul asigură rezultate excepționale pe termen lung.

Pentru că de 1 Martie am primit un Cărțișor de la ACT și Politon, dau startul unui maraton de lectură, perfect pentru izolarea la domiciliu!

Iată care sunt cele 9 cărți de dezvoltare personală, business, leadership, psihologie, coaching, spiritualitate și self help pe care le voi citi cu siguranță în anul 2020:

  1. Clubul 5 a.m. – fii stăpân pe dimineața ta de Robin Sharma

Clubul 5 am de Robin Sharma

 

Deoarece nu sunt o persoană matinală, depun mari eforturi pentru a mă trezi în fiecare dimineață la ora 7. Această carte îmi va dezvălui conceptul creat de Robin Sharma care mă va ajuta să mă trezesc de la ora 5 a.m.. Nu îmi place în mod special să dorm, somnul este pentru mine doar o necesitate și, dacă aș putea, nu aș dormi deloc, însă recunosc faptul că dimineața somnul este cel mai dulce.

Pentru că am nevoie de mai mult timp pentru a-mi îndeplini toate obiectivele stabilite, voi citi această carte în speranța că voi deveni o persoană matinală și cu adevărat productivă.

Realizată în urmă cu 20 de ani și dovedindu-și pe deplin succesul, această rutina matinală promite să ne maximizeze productivitatea și creativitatea, transformându-ne în oameni de succes, dar și sănătoși, plini de viață și fericiți.

  1. Cumpătare în 30 de zile – cum să reduci cantitatea de alcool sau să renunți complet la el în intimitatea căminului de Jack Canfield și Dave Andrews

cumpatare in 30 de zile

 

Alcoolismul face parte din viața mea încă din copilărie, iar efectele sale devastatoare m-au afectat de când mă știu. Probabil că nici astăzi nu m-am împăcat pe deplin cu demonii alcoolismului de care au suferit numeroși membrii din familia mea. Citesc această carte dintr-o curiozitate imensă, pentru a înțelege mai bine tipologia și gândirea alcoolicului, dar și pentru a afla care sunt cele mai eficiente metode pentru a renunța la alcool fără să faci din asta o obsesie și fără să ajungi în pragul sinuciderii.

Cartea aceasta reprezintă un program de recuperare complet și inovativ, care se întinde pe o durată de 30 de zile, și care a fost cercetat, dezvoltat și îmbunătățit de ambii autori timp de 8 ani. Programul combină tehnici de recuperare puternice, practici terapeutice și strategii de coaching eficiente. Cartea este potrivită pentru cei care NU pot consuma alcool cumpătat, care de la un pahar ajung la litri întregi de alcool pentru a putea trăi și pentru a putea face față presiunilor sentimentelor negative acumulate în ani de trai toxic.

Totodată, această carte se adresează alcoolicului care recunoaște că are o problemă și decide, de bunăvoie și nesilit de nimeni, să renunțe la alcool și să se salveze de la o moarte prematură.

  1. Efectul miliardarului prin forțe proprii – cum creează producătorii de excepție valoare imensă de John Sviokla și Mitch Cohen

efectul miliardarului prin forte proprii

Cred că orice om își dorește să fie liniștit din punct de vedere financiar, adică să aibă banii necesari pentru a nu mai trăi vreodată cu grija zilei de mâine. Sunt născută într-o familie săracă și este de-a dreptul cumplit să nu ai ce pune pe masă într-o zi. Cu toate acestea, oricât ai fi de sărac, ORICINE are capacitatea de a se îmbogăți. Știu că termenul „a se îmbogăți” este unul care denotă snobism, dar este cel mai cunoscut.

Pentru a ne bucura de abundență financiară, trebuie în primul rând să fim evoluați spiritual. Da, pentru mine confortul și luxul sunt în strânsă legătură cu evoluția spirituală și dezvoltarea personală. Și acum o să îmi spuneți: ok, și cum îți explici că Xulescu e bogat, dar e prost și rău?! Ei bine, s-ar putea ca el să trăiască o bogăție temporară, de scurtă durată, efemeră.

Această carte ne dezvăluie poveștile de succes a zeci de miliardari care au făcut avere pe cont propriu, ajutându-ne să învățăm să ne valorificăm propriul potențial și propria minte sclipitoare pentru a deprinde știința de a face bani prin crearea de noi valori.

  1. Emergența – șapte pași pentru a-ți schimba radical viața de Derek Rydall

Emergenta - 7 pasi pentru a-ti schimba radical viata

Peste câteva zile împlinesc 33 de ani. Vârsta la care tatăl meu a trecut în neființă. Ce a lăsat în urma lui? Doar pe mine! Vreau să îi urmez exemplul? Clar nu! Dar nici nu îl judec pentru asta.

Când mă uit în trecut, la cine eram în urmă cu 15 ani, schimbarea mi se pare uriașă. Sunt cu totul altă persoană. Dintr-o tânără fără perspectivă, fără aspirații, fără obiective, fără pasiuni și fără prea multe cunoștințe, m-am transformat într-o femeie spirituală, puternică, determinată, muncitoare și capabilă. Dacă îmi doresc ceva, obțin.

Izolarea la domiciliu NU este o pedeapsă!

Cum mi-am schimbat eu radical viața? Forțată și obligată de împrejurări. Am stat izolată, la propriu, 3 ani, m-am confruntat cu dureri inimaginabile interioare și exterioare și am luptat pentru sănătatea mea fizică, dar și psihică și emoțională. Am renunțat la mine, cea din trecut, și mi-am promis că dacă o să-mi recapăt vreodată sănătatea îmi voi reface viața și mă voi strădui să îmi ating potențialul maxim. Și asta am făcut în ultimii 11 ani. Asta fac în continuare.

Nu doresc nimănui să fie nevoit să treacă prin ce am trecut eu pentru a-și îmbunătăți viața, de aceea vă recomand cartea Emergența, bestsellerul lui Derek Rydall, care ne învață să parcurgem șapte pași prin care să pornim pe calea potențialului nostru maxim în ceea ce privește sănătatea, gândirea, starea emoțională, succesul profesional, iubirea, relațiile de rudenie sau de prietenie, abundența financiară și așa mai departe. Lecția cea mai importantă pe care o vom deprinde este aceea de a evolua atât de mult încât să nu mai vizăm succesul personal imediat, ci dezvoltarea și reușita pe termen lung, dar și în beneficiul întregii omeniri.

Emergența ne învață să ne dedicăm viața proiectelor și acțiunilor de pe urma cărora se vor bucura și generațiile viitoare.

  1. Obișnuințe noi, obișnuințe vechi – de ce facem anumite lucruri ce ne împiedică să facem altele și cum să menținem schimbările de Jeremy Dean

obisnuinte noi - obisnuinte vechi

Îmi place să fumez, îmi place de mor să fumez, dar m-aș lăsa de acest viciu. Dacă nu m-aș confrunta cu obișnuința și cu dependența psihică, m-aș lăsa fără să clipesc. Aș vrea să slăbesc, aș vrea să mănânc mai puțin, aș vrea să mănânc mai sănătos, aș vrea să consum mai multe fructe, aș vrea să bea mai multă apă. O fac? Nu. De ce? Aș putea spune că din cauza obișnuințelor, dar adevărul este că nici nu am transformat aceste dorințe în obiective și nu am făcut nimic pentru a schimba ceva în privința acestor obiceiuri vechi, dar proaste.

Sunt de părere că orice se poate obține prin VOINȚĂ! Atunci când voința proprie nu este suficientă, voința divină și ajutorul divin aranjează lucrurile exact așa cum ar trebui să fie.

Cartea Obișnuințe Vechi, Obișnuințe Noi ne ajută să înțelegem cum ia naștere o obișnuință, de ce facem anumite lucruri care ne împiedică să facem alte lucruri mai bune pentru noi, cum să schimbăm lucrurile, de ce să schimbăm lucrurile și cum să menținem schimbările pe termen lung, adică să le transformăm în obișnuințe noi. În plus, cartea aceasta ne convinge să deprindem mecanismul secret de automatizare a obiceiurilor noi și sănătoase cu ajutorul unor tehnici eficiente, dar și a unor întâmplări surprinzătoare, povestite într-un mod ușor de citit și amuzat.

Autoizolarea este o perioadă mai mult decât propice pentru a înlocui vechile obișnuințe defectuoase cu unele noi și sănătoase.

  1. Secretele supreme ale încrederii depline în sine de Dr. Robert Anthony

secretele supreme ale increderii depline in sine

Din punct de vedere profesional am o încredere în mine de nestrămutat. Nu vorbește mândria din mine, ci convingerea că pot învăța orice este nevoie pentru a-mi desfășura activitatea la cele mai înalte standarde impuse de compania pentru care lucrez. Sunt încrezătoare în mine deoarece sunt un autodidact convins și am evoluat din punct de vedere profesional foarte mult. Am pornit de la a scrie articole pentru 15 lei, iar astăzi sunt director regional într-o companie de brokeraj bancar.

Când vine vorba de mine, ca femeie, lucrurile nu mai stau la fel de roz. Nu am încredere în femeia Alina, iar acest fapt mă determină să prefer mai mult singurătatea decât compania unui bărbat. Din dorința de a mă proteja de dezamăgiri sau suferințe, prefer să mă țin departe de orice relație. Problema este că nu evit doar relațiile toxice, ci și pe cele posibil sănătoase.

Izolarea la domiciliu înseamnă asumarea responsabilității pentru sănătatea noastră și a celor din jur!

Ba chiar mai mult decât atât, până la această vârstă nu am învățat să împac viața amoroasă cu cea profesională. Fiind focusată 100% pe obiectivele profesionale și financiare, consider că nu am timp și nici energie să mă dedic unui bărbat.

Știu că greșesc, tocmai de aceea voi citi și Secretele supreme al încrederii depline în sine scrisă de Dr. Robert Anthony, care se adresează tuturor oamenilor, nu doar femeilor, indiferent care este aria vieții în care vor să exceleze.

Sunt mulți oamenii care au ba succes profesional, ba succes în iubire. Dacă au una, lipsește alta și tot așa. Din această carte învățăm să avem încredere în noi înșine deprinzând cele 14 secrete ale încrederii depline în sine, transformându-ne viață actuală în viața visurilor noastre și, astfel, bucurându-ne de o carieră înfloritoare, de o familie fericită, de abundență financiară, de sănătate fizică, psihică și emoțională.

  1. Supranatural – cum pot oamenii obișnuiți să facă lucruri neobișnuite de Dr. Joe Dispenza

Supranatural de Joe Dispenza

Sunt înconjurată de oameni cu un potențial fantastic, perfect sănătoși fizic, dar care se simt neputincioși și care nu fac absolut nimic pentru a fi cine doresc să fie și pentru a trăi viețile pe care consideră că le merită. Eu știu că pot, văd și căile prin care ei pot reuși, însă cu toate acestea ei consideră că nu pot și că nimic nu se va schimba, fapt pentru care nimic nu se schimbă.

Și-mi aduc minte de mine, m-am născut cu handicap, nu mi-am cunoscut tatăl biologic, familia mea era atât de săracă încât uneori abia aveam ce mânca, am crescut într-un mediu toxic înconjurată de efectele distructive ale alcoolismului, am suportat 9 intervenții chirurgicale, mi s-a spus că nu o să mai merg niciodată, mi s-a recomandat să trăiesc din indemnizațiile de handicap și să stai liniștită acasă.

În ciuda recomandărilor, azi am un job bun, am o casă proprie, am mașină personală, merg (chiar dacă cu bastonul), nu duc grija zilei de mâine, îmi dezvolt abilitățile și pasiunile, mă reinventez și sigur voi evolua în continuare. Desigur că am fost ajutată de oameni, am întâlnit oameni care mi-au oferit oportunitățile de dezvoltare și de evoluție, cărora le mulțumesc, însă eu am fructificat șansele care mi s-au oferit.

Izolarea la domiciliu nu este un sacrificiu, ci un restart!

Și da, mi se pare puțin absurd când aud nu pot, n-am cum, nu reușesc, n-am bani, oricum n-am șanse și tot felul de astfel de afirmații folosite pe post de scuze și justificări pentru a nu fi cine dorești să fii și pentru a nu trăi viața pe care dorești să o trăiești. Eu nu sunt extraterestră și nu dețin puteri fantastice, însă știu sigur că oricine poate realiza orice își propune.

Cartea Supranatural scrisă de Joe Dispenza reflectă cele mai recente descoperiri din neuroștiință, epigenetică și fizică cuantică și este scrisă astfel încât să ajute oamenii să se vindece de suferințe reale sau închipuite, de boli cronice și chiar de bolile în fază terminală, astfel încât aceiași oameni, cândva încercați de boli reale sau imaginare, să își dezvolte conștiința și să trăiască vieți împlinite și fericite. Uneori și gândul toxic este o boală cronică. Uneori și neputința pare a fi o boală care te îndreaptă, încet, dar sigur, spre moarte.

Supranatural ne demonstrează că nu suntem atât de neputincioși pe cât credem și că minunile pot fi realizate de oricine, fiind chiar justificate din punct de vedere științific.

Ca idee, Joe Dispenza are studii în neurologie, neuroștiință, chimie și funcțiile creierului, biologie celulară, formarea memoriei, îmbătrânire și logevitate. Ba chiar mai mult decât atât, acesta și-a vindecat cu puterea minții propria coloană vertebrală leazată într-un cumplit accident.

  1. Tracțiune – preia controlul afacerii tale de Gino Wickman

tractiune

Până mai ieri România avea jdemii de antreprenori, unii mai de succes ca alții. Astăzi, speriați și panicați de vremurile pe care le trăim, odată ce autoritățile au impus sistarea activităților din majoritatea domeniilor, mulți așa-ziși antreprenori nu doar că și-au băgat angajații în șomaj tehnic, unii dintre ei i-au concediat irevocabil, închizând ușile șandramalelor definitiv. Din punctul meu de vedere, oricât de departe aș fi eu de statutul sau de gândirea unui antreprenor, niciun antreprenor adevărat nu își va închide business-ul la primul obstacol întâlnit, invocând forța majoră din contractele de muncă în loc să încerce să salveze situația și astfel să mențină business-ul și pe viitor.

Dacă în 2008 criza economică a luat prin surprindere, astăzi, din punctul meu de vedere, autoritățile se descurcă foarte bine, oferind ajutor și soluții de salvare antreprenorilor și angajaților acestora. Este adevărat, totul se aplică gradual, iar măsurile și pârghiile de salvare sunt oferite treptate. Însă credeți-mă, să îți concediezi personalul încă din prima săptămână, încă dinainte de a te informa în privința stării actuale în care ne aflăm, mi se pare de-a dreptul aberant.

Aceștia sunt exemplul tipic de antreprenori conduși de bani și de afacerile pe care le dețin sau credeau că le dețin. Așadar:

DEȚII CONTROLUL AFACERII TALE SAU AFACEREA TA TE CONTROLEAZĂ PE TINE?

Tracțiune învață antreprenorul să preia controlul asupra afacerii sale, să deprindă Sistemul de Operare Antreprenorial, S.O.A, o metodă practică pentru a obține succesul dorit în afaceri. Astfel, antreprenorul învață să elimine frustrările, să înlăture conflictele personale, să scape de nemulțumirile legate de profit, să combată creșterile insuficiente, să evite deciziile întârziate sau luate pe fondul fricii, să scape de lăcomie și așa mai departe.

Există 60.000 de companii în lume care au aplicat principiile S.O.A prezente în cartea Tracțiune și care astăzi se bucură de succes și câștiguri financiare inimaginabile.

  1. Tribul Mentorilor – scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume de Timothy Ferriss

tribul mentorilor

Ultima carte pe care o exemplific în acest articol, dar nu cea din urmă deoarece îmi stârnește curiozitatea fantastic, este Tribul Mentorilor scrisă de Timothy Ferriss în care 130 de personalități celebre sunt intervievate, dezvăluindu-ne poveștile lor de succes și secretele care au stat la baza celor mai importante reușite ale lor.

Miliardari, actori, sportivi, oameni de afaceri și multe alte celebrități ne dezvăluie fără perdea lucruri intime din viețile lor, puțin cunoscute de alți oameni, ciudățeniile lor, dar și părerile și sfaturile lor prețioase în ceea ce privește dobândirea unei vieți de succes.

În Tribul Mentorilor îi descoperim pe Ben Stiller, Larry King, Dita Von Teese, Joseph Gordon-Levitt, Jimmy Fallon, Maria Sharapova, Ashton Kutcher, Brandon Stanton și pe mulți alții. Și pentru că România este o țară care a dat naștere la numeroase genii în domenii multiple, în Tribul Mentorilor este intervievat și un român, celebrul jucător de poker: Daniel Negrean.

Cam acestea sunt cărțile pe care le voi citi eu în perioada imediat următoare! Cum  decurge izolarea la domiciliu pentru tine? Tu cum îți vei fructifica timpul acesta liber minunat și prețios?

Toate cărțile menționate în acest articol pot fi achiziționate în forma tipărită, eBook, audiobook sau MP3 Download de pe site-ul Editurii ACT și Politon, cel mai mare producător de audiobookuri. Mai multe detalii despre cărțile comercializate de această editură găsești pe Facebook Editura ACT și Politon sau în Librăria Online ACT și Politon.

S-ar putea să te intereseze și: De neclintit – manualul de strategii pentru libertatea ta financiară de Tony Robbins! Această carte este de asemenea perfectă pentru izolarea la domiciliu!

P.S. Pentru a accesa link-urile cărților, dați click pe denumirile cărților!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: