fbpx

Jurnal de vremuri încercate?! Prilej de lucruri minunate!

Jurnal de vremuri încercate?! Nu! De fapt este un prilej pentru a realiza lucruri minunate: pentru voi înșivă și pentru ceilalți! Pandemia de coronavirus ne-a luat prin suprindere. Suntem nevoiți să stăm în casă pe perioada Stării de Urgență! Dumnezeu știe cât timp va fi menținută această Stare de Urgență! Totul depinde de noi. Dacă stăm în casă liniștiți, vom scăpa mai repede și cu mai puține victime decât alte țări. Dacă vom continua să umblăm fără rost pe străzi, să mințim și să fim iresponsabili, atunci vom depăși ca număr de decese Spania și Italia.

Acest articol nu este menit să vă sporească și mai mult starea de panică. Ba din contră, este un apel la calm, liniște, responsabilitate, conștientizare, bucurie și pace! Timpul acesta pe care suntem nevoiți să îl petrecem acasă poate fi unul absolut MINUNAT și PRODUCTIV!

Jurnal de vremuri încercate?! De fapt prilej de lucruri minunate!

Exact cum spune și Sadhguru, până mai ieri fiecare dintre noi folosea sintagma „casă, dulce casă”! Când a devenit acasă un loc atât de oribil încât nu rezistați nici măcar 2 săptămâni închiși?! În realitate problema nu este faptul că stați acasă, ci faptul că suntem nevoiți să stăm noi cu noi. Suntem nevoiți să ne dăm întâlnire cu noi înșine. Suntem nevoiți să ne auzim gândurile. Și… culmea… noi suntem ultimii cu care ne place să stăm.

Imaginați-vă cum ar fi fost dacă ne-ar fi năpădit COVID-19 prin anul 2000 când accesul la internet era limitat și ne spărgeam creierii cu acel minunat Nokia 3310. La acea vreme poate că am fi fost îndreptățiți să ne plângem de plictiseală, dar nici măcar atunci nu ne-am fi plictisit dacă am fi avut acces la o bibliotecă. Vremurile în care trăim sunt atât de evoluate încât nu există secundă pe care să ți-o poți petrece plictisindu-te!

stai acasa

Dacă nouă ne e greu să stăm 2 săptămâni în casă… să ne aducem aminte că sunt persoane invalide care ies din casă de câteva ori pe an… să ne aducem aminte că sunt persoane care nu pot vedea și care nu se pot bucura de lumina soarelui… să ne aducem aminte că încă mai există o mulțime de bolnavi de cancer care nu vor mai trăi peste aceste 2 săptămâni. De bine, de rău, suntem sănătoși. Zic să ne menținem în continuare sănătatea! Să fim responsabili pentru noi și pentru apropiații noștri!

Ce fac eu în casă pe perioada stării de urgență, în aceste vremuri încercate? Iată câteva exemple, poate te inspir și pe tine:

De luni până vineri lucrez 8 ore pe zi, de la ora 09:00 – 17:00. Îmi desfășor activitatea online încă din 2014 și nimic nu m-a împiedicat să-mi fac treaba la cele mai înalte standarde de calitate. Atunci când este necesară prezența mea, mă deplasez la București pentru ședințe și întâlniri. Cum am reușit să lucrez de acasă și să mă descurc 100% online? Nevoia m-a învățat. În loc să dau din umeri crezând că un lucru nu este posibil, prefer să caut soluții și să le aplic.

Timpul liber mi-l fructific astfel:

 1. Am de scris o mulțime de articole și recenzii de cărți, filme și seriale. Probabil că aș ajunge la zi doar dacă aș avea vreo 6 luni de concediu.
 2. Pregătesc un curs. Îl am în plan de 6 luni, poate cu această ocazie reușesc să îl finalizez.
 3. Mă așteaptă vreo 20 de cărți noi în bibliotecă. Iată aici lista de cărți pentru maratonul de lectură.
 4. Învăț să meditez acum, la aproape 33 ani. Am început cu exerciții de respirație. Încă nu le stăpânesc, dar mă străduiesc.
 5. Îl urmăresc pe Sadhguru. De ceva timp l-am descoperit, iar acum îl urmăresc în cărți, pe diverse pagini de Facebook și pe Youtube.
 6. Învăț să fac sponsorizări pe Facebook ca un profesionist. Când ieșim din Starea de Urgență să ofer colaboratorilor mei servicii noi.
 7. Învăț să fac chatbots. Din același considerent, pentru a mai asimila ceva nou, pentru a oferi ceva în plus colaboratorilor mei.
 8. Caut și urmăresc diverse cursuri de blogging for business. Pentru că de ce nu?! În acest context, al pandemiei de coronavirus, multe cursuri sunt oferite gratis. So, dați cu search!
 9. Văd filme și seriale. Cât e Netflix și HBO GO în floare, nici la bască nu mă doare. Am de gând să văd serialele: WestWorld sezonul 3, Mr. Robot, Toy Boy, Casa de Papel noul sezon din aprilie, Freud, Carbon Modificat, ar trebui să apară noul sezon Lucifer, noul sezon The Rain, noul sezon The 100, noul sezon V Wars, noul sezon Asasinii Wu, noul sezon Mindhunter, ultimul sezon Lista Neagră, noul sezon Messiah și multe altele. Să vă mai spun și că Netflixul e plin de documentare despre asasini celebri în serie, precum și despre numeroase alte personalități marcante în istorie?! Dați cu search că-i sănătos!
 10. Și nu în ultimul rând, mă bucur de mai mult timp petrecut cu mama și cu pisica mea.

În acest timp mi-am propus să fac tot ceea ce am neglijat până acum. Toate acele lucruri pentru care nu găseam timp și nu reușeam să le prioritizez pentru că alte lucruri erau, sau doar păreau să fie, și mai prioritare.

Perioada pe care o trăim acum m-a făcut să-mi aduc aminte de Louis Zamperini și de Lale Sokolov. Ambii prizonieri în lagărele de concentrare, ambii torturați, chinuiți și umiliți, ambii supraviețuitori, ambii eroi. Louis și Lale transmit în cărțile despre ei un mesaj foarte puternic: Supraviețuirea este o alegere!

Găsiți aici recenziile cărților! Povestea lui Louis Zamperini în cartea Nu ceda, nu renunța și povestea lui Lale Sokolov în cartea Tatuatorul de la Auschwitz.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o zilele acestea este că FRICĂ și ISTERIA nu ajută cu nimic. În schimb calmul, cumpătarea și bunul simț pot face diferența între viață și moarte.

În încheiere vă rog să urmăriți și părerea lui Sadhguru despre coronavirus, despre cum să gestionăm situația actuală și despre viitorul după COVID-19. Puteți trece direct la minutul 13:30. Acest clip merită cu prisosință 30 de minute din timpul vostru!!!

Articolul de față este un răspuns la provocarea lansată de Act și Politon care m-a invitat să scriu despre cum îmi petrec eu timpul acasă în această perioadă și/sau despre cea mai importantă lecție pe care am învățat-o dintr-o carte citită zilele acestea.

Editura Act și Politon pregătește pe blog un JURNAL DE VREMURI ÎNCERCATE în care vor fi publicate opiniile noastre despre timpul petrecut acasă în această perioadă și/sau despre cea mai importantă lecție învățată dintr-o lecție citită zilele acestea!

Jurnal de vremuri incercate - Editura Act si Politon

Vrei să scrii și tu în acest JURNAL DE VREMURI ÎNCERCATE marca Act și Politon? Iată care sunt pașii:

 1. Exprimă-ți intenția de a scrie în JURNAL DE VREMURI ÎNCERCATE printr-un mesaj pe Facebook – Act și Politon sau pe Instagram – Act și Politon.
 2. Citește instrucțiunile primite de la Act și Politon.
 3. Scrie sau filmează-te spunându-ți opinia despre aceste vremuri încercate ORIUNDE: pe blog, așa cum am făcut eu, pe pagina ta de Facebook, pe contul tău de Instagram SAU pe Youtube.
 4. Textul / clipul tău poate fi amuzant, poate fi serios, poate fi melancolic, poate fi cum vrei tu atât timp cât răspunzi provocării și decizi să apari în acest JURNAL DE VREMURI ÎNCERCATE!
 5. Invită-ți și prietenii să răspundă provocării!
 6. Distribuie opinia ta despre aceste VREMURI ÎNCERCATE pe rețelele tale de socializare, menționează Editura Act și Politon (cu TAG) și folosește hastag-urile: #actsipoliton, #jurnaldevremuriincercate #provocareactsipoliton. 

BONUS!!! Până pe data de 5 mai 2020, inclusiv, Editura Act și Politon oferă REDUCERE DE 30% la toate produsele descărcabile: eBook și MP3 Download (eAudio).

Ei bine, cu așa ofertă în mod cert nu voi avea când să mă plictisesc nici măcar o secundă!

Jurnal de Vremuri Încercate?! Nu! De fapt prilej de lucruri minunte! Răspunde și tu provocării Act și Politon și haide să „contaminăm” lumea cu speranță, optimism și încredere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: