fbpx

La doctor și la bancă să nu minți

Există un proverb românesc de când lumea și pământul care spune cam așa: „la popă și la doctor să nu minți”. Ei bine, eu aș spune: „la doctor și la bancă să nu minți”, în rest cred că poți să omiți adevărul dacă acest lucru te ajută. Însă din experiență îți spun că minciunile nu sunt de ajutor în nicio împrejurare!

Lucrez în domeniul bancar de vreo câteva luni și tot de atâtea luni ofer credite rapide online. Am ajuns la concluzia că oamenii omit adevărul atunci când vor să fie ajutați cu orice preț. Însă acest lucru nu este în folosul nimănui, mai ales atunci când vorbim de bani.

Toate instituțiile bancare și non-bancare din România își verifică potențialii clienți în baza de date ANAF.

Astfel, dacă tu soliciți un credit, fie el și de 200 de lei, și apari pe lista neagră a biroului de credite, adică figurezi ca rău platnicCREDITUL NU ESTE APROBAT. Foarte puține bănci și IFN-uri din România mai acordă credite bancare rău platnicilor. Până la urmă băncile își rezervă dreptul de a-și selecta clienții și mi se pare normal așa. Dacă toată lumea ar primi banii solicitați și nu i-ar mai rambursa, unde am ajunge?! Instituțiile bancare din ziua de astăzi nu încurajează sub nicio formă îndatorarea excesivă, iar debitorii neserioși, care nu își plătesc datoriile la timp, sunt excluși și li se refuză dreptul de a mai obține un alt credit.

Într-adevăr uneori oamenii ajung pe lista neagră a biroului de credite din cauza unui eveniment nefericit, nu neapărat pentru că respectivele persoane au fost rău intenționate. Însă unde-i lege nu-i tocmeală și dacă banca nu vrea să crediteze rău platnici, atunci nu are rost să minți pentru că oricum vei fi descoperit în câteva minute.

Atunci când sunt sunată de un om care vrea un credit rapid, înainte de a-i lua datele și de a-i întocmi cererea de creditare, îi pun 2 întrebări simple:

  • Mai aveți alte împrumuturi la alte bănci sau IFN-uri?
  • Figurați ca rău platnic?

Chiar dacă au sau nu alte împrumuturi, majoritatea persoanelor răspund cu „NU” ambelor întrebări. Uneori sunt mințită și în legătură vârsta, eu oferind credite rapide persoanelor cu vârsta peste 24 de ani. Însă oricât de mult încearcă oamenii să ascundă adevărul, CNP-ul NU MINTE NICIODATĂ.

CNP-ul arată vârsta clientului și tot el dezvăluie și dacă omul respectiv mai are sau nu alte împrumutui. Așadar, NU are rost să minți că ai peste 24 de ani sau că nu ai alte datorii restante, CNP-ul dezvăluie tot adevărul și tot pe baza lui creditul este sau nu aprobat. Codul numeric personal îți devăluie istoricul!

Aici mă refer strict de creditele rapide. Atunci când facem referire la creditele de nevoi personale sau creditele ipotecare, clientul este creditat pe baza unui scoring extrem de complex, banca luând în calcul mult mai mulți factori, nu doar seriozitatea pe care ați demonstrat-o în trecut cu ocazia altor împrumuturi bancare.

Așadar, indiferent ce fel de credit bancar îți dorești, nu minți! La doctor și la bancă să nu minți! Nu are rost! Oricum vei fi descoperit! Mințind irosești timp prețios atât pentru tine, cât și pentru brokerul bancar care încearcă să-ți obțină creditul dorit! Fii sincer și poate se va găsi o soluție!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: