fbpx

Letting Go – Calea Renunțării de David R. Hawkins

Letting Go – Calea Renunțării de David R. Hawkins este prima carte pe care am citit-o în 2020. Face parte din categoria NLP, dar poate fi încadrată și în categoriile spiritualitate, filosofie și psihologie.

Am început-o de anul trecut, dar nu am finalizat-o. Am lăsat-o să mă aștepte și m-am împotrivit ei, însă în prima zi a anului 2020 am reluat-o încă de la prima pagină. De ce? La fiecare început de an îmi evaluez puțin viața, obiectivele, prioritățile și… slăbiciunile. Și pentru că doresc să renunț la lucrurile și oamenii care îmi slăbesc voința și motivația, am reluat Letting Go – Calea Renunțării, mai determinată ca niciodată.

Cele mai dureroase lucruri sunt și cele de care suntem cei mai atașați. Și când există atașament, renunțarea nu pare o bună opțiune. Spui că vrei să renunți, dar nu cedezi nici măcar o secundă. Nu te simți pregătit/ă să pui stop. Nu e deloc ușor să tai răul de la rădăcină.

De ce? Pentru că Egoul vrea să dețină controlul și are impresia că dacă renunță la un lucru, om, scenariu sau activitate, viața se va sfârși. Viața nu se sfârșește dacă renunți la relația toxică, la jobul prost plătit sau la frica de boală. Nu o să mori dacă slăbești cureaua și îți dai voie să trăiești viața cu adevărat și într-un mod relaxat și împăcat, având convingerea că ți se vor întâmpla doar lucruri în avantajul tău, pentru dezvoltarea și evoluția ta, pentru bunăstarea ta.

Totuși, este sănătos să renunți. În viață trebuie să știi și când să renunți și când să te resemnezi. A renunța înseamnă a avea, în primul rând, spirit de supraviețuire.

Când e cazul să renunți? Când simți că nu mai poți, când ești nefericit/ă, când ești nemulțumit/ă, când trăiești chinuit/ă, când încep să te năpădească bolile și gândurile morții. Și ai avut de multe ori tentația de a renunța la tot ce îți face rău, însă aproape întotdeauna ai capitulat, crezând că mai bine de atât nu se poate, că nu o să rezolvi nimic, că o să suferi sau că o să îți fie dor și că nu vei putea trăi fără acel „rău necesar”.

Ei bine, răul nu este niciodată necesar. Răul nu trebuie să fie tolerabil în timp. Răul mai mic nu trebuie să fie niciodată o alegere, iar cartea Letting Go – Calea Renunțării de David R. Hawkins ne explică de ce să renunțăm la viața nefericită, cum să renunțăm la viața nefericită și care sunt beneficiile renunțării la o viață nefericită. A renunța nu înseamnă a reprima, a nega sau a fugi de responsabilitate, ci a face cea mai bună alegere pentru tine, pentru Binele cel mai Înalt!

Îți propun un exercițiu de imaginație care, după ce vei citi cartea Letting Go – Calea Renunțării, s-ar putea transforma într-un exercițiu de voință. Imaginează-ți că vrei să renunți la partenerul abuziv, care chiar dacă nu te bate, profită de tine financiar, te folosește pentru sex, îți inoculează ideea că nu ești suficient de bun/ă, te înșeală, te umilește și îți distruge stima de sine. Vrei să renuți la iubit/iubită, dar nu știi cum să o faci pentru că între voi s-a creat o relație de codependență, ai impresia că dacă renunți la el / ea nimeni nu o să te mai iubească vreodată sau, mai rău, o să mori de dorul lui / ei.

Letting Go – Calea Renunțării de David R. Hawkins

Cartea Letting Go – Calea Renunțării de David R. Hawkins ne determină să înțelegem anatomia emoțiilor pentru ca mai apoi să înțelegem și să putem aplica mecanismul renunțării. Odată ce înțelegi emoțiile și gândurile negative, odată ce le conștientizezi și le înțelegi sursa, vei dobândi capacitatea de a te elibera de ele prin mecanismul renunțării.

Mecanismul renunțării ne ajută să depășim apatia, depresia, neputința, suferința, frica, dorința înșelătoare, mânia și mândria pentru a face marele salt spre curaj, acceptare, iubire autentică și pace. Imediat ce înveți să renunți definitiv la anumite scenarii și sentimente negative, automat și gândurile care însoțesc acele sentimente se vor risipi și vor înceta să mai apară.

Beneficiile renunțării sunt inimaginabile. În primul rând vom armoniza relația dintre minte și corp, iar acest fapt vindecă bolile fizice de la sine, într-un mod miraculos chiar. Se produce transformarea iar tu vei trăi, în sfârșit, viața visurilor tale. Cea pe care ți-o dorești, dar pe care consideri că nu o meriți. Vei cunoaște succesul profesional și te vei bucura de „miracolul” de a construi relații sănătoase, frumoase, bazate pe încredere și iubire cu orice persoană din viața ta: de la părinți, frați și surori, până la superiorii de la locul de muncă, prieteni și suflet pereche.

Nu există om care să nu poată implementa mecanismul renunțării și este, probabil, singura cale care ne duce la eliberarea pe care o tânjim pentru a trăi viața la care visăm, dar pe care nu îndrăznim să o accesăm.

Tonalitatea sentimentelor organizează gândurile și memoria. Gândurile sunt arhivate în baza de date a memoriei în funcție de diferitele nuanțe ale sentimentelor asociate cu gândurile respective. De aceea, atunci când renunțăm sau abandonăm un sentiment, ne eliberăm și de toate gândurile care i se asociază.

Marele avantaj în a ști cum să renunți, este acela că se poate renunța la orice sentiment și la toate sentimentele într-o clipită, în orice moment sau loc, și că acest lucru se poate realiza încontinuu și fără efort.

Ce înseamnă starea de renunțare: Înseamnă să fiți eliberați de sentimente negative, astfel încât creativitatea și spontaneitatea să se poată manifesta fără opoziția sau interfața conflictelor interioare. A fi liberi de conflicte interioare și de orice așteptări, înseamnă a le dărui persoanelor din viața noastră libertatea cea mai mare. Acest lucru ne permite să experimentăm structura de bază a universului, care, așa cum urmează a se descoperi, înseamnă manifestarea binelui cel mai înalt cu putință în orice situație dată. Poate că sună mai filosofic, însă când acest lucru se întâmplă, este faptic adevărat, el fiind confirmat inclusiv prin experiența personală.

David R. Hawkins

Cine a fost David R. Hawkins?

David R. Hawkins
David R. Hawkins

Doctor în medicină și filosofie (MD-PhD), învățător spiritual, autor, conferențiar pe tema stărilor spirituale avansate, cercetarea conștiinței și Realizarea Prezenței lui Dumnezeu ca Sine.

A practicat psihiatria din 1952, a fost membru pe viață al Asociației Americane de Psihiatrie și a multor organizații profesionale.

Este autorul a numeroase publicații științifice și spirituale, cărți, materiale video și serii de conferințe. A susținut conferințe în lumea întreagă, inclusiv la Westminster Abbey, universitățile din Argentina, Notre Dame și Michigan, Fordham și Harvard, dar și la Forumul Oxford în Anglia.

Letting Go este tehnica cea mai eficientă pentru trezirea Sinelui Superior!

Numeroși ani a fost consultant al Diocezelor Episcopale și Catolice, al ordinelor monastice și al altor ordine religioase. A fost, de asemenea, consultant al guvernelor străine pe probleme de diplomație internațională și și-a adus contribuția la soluționarea unor conflicte vechi, care constituiau amenințări majore la adresa păcii mondiale.

Ba chiar mai mult decât atât, în 1995 Dr. Hawkins a fost numit Cavaler al Ordinului Suveran, Militar și Ospitalier al „Sfântului Ioan Botezătorul” din Ierusalim, ordin întemeiat în anul 1077.

De la același autor vă recomand cartea: Transcenderea Nivelurilor Conștiinței – Scara către Iluminare! 

S-ar putea să îți placă și cartea: Spune-mi unde te doare, iar eu îți voi spune de ce de Michel Odoul!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: