fbpx

Mentalitatea distructivă: Mie nu mi se poate întâmpla SAU Prefer să nu știu

Mentalitatea distructivă reprezintă o „boală” de care suferim cu toții. Unii conștient, alții inconștient. „Mie nu mi se poate întâmpla” sau „Prefer să nu știu”  sunt săgețile fricii. Ai impresia că ceea ce nu știi nu te poate afecta? Ei bine, te înșeli amarnic.

Ceea ce nu știi / nu cunoști într-adevăr nu te poate afecta, dar când te temi de prezența unei boli, deși nu știi dacă ești purtătorul ei, și îți creezi în minte tot felul de scenarii care mai de care mai terifiante și morbide, ce crezi că se va întâmpla? Păi îți imaginezi acel coșmar de atâtea ori, cu atâta teamă în suflet, încă inevitabil atragi în viața ta experiențele și căile prin care tu chiar ajungi să trăiești acel scenariu. Prin frică creezi terenul fertil pentru boală.

Mentalitatea distructivă alimentează teama!

Cum se întâmplă asta? Simplu! Universul nu judecă și nu părtinește. El nu face diferența între ce este bun și ce este rău. El acționează așa cum tu îi dictezi să o facă. Nu se gândește la binele tău. Nu te protejează și nu îți deschide ochii în vreun fel. Gândești un lucru. Alimentezi gândul cu o emoție puternică, apoi începi să acționezi în consecință. Cum adică?

Să spunem că te temi fantastic de tare de cancer. Ba chiar ai în familie persoane care au suferit de cancer și s-au stins din cauza acestei boli nemiloase. Care sunt primele tale reacții dacă ai o mentalitate distructivă?! Întâi crezi că ție nu ți se poate întâmpla, dar teama încolțește mult în sufletul tău. Apoi, deși îți este teribil de frică, preferi să nu știi. Crezi că ceea ce nu știi nu te poate afecta.

Mentalitatea distructivă nu este o față a curajului sau a asumării – ci este inconștiență pură!

Dar scenariu îmbolnăvirii de cancer prinde din ce în ce mai mult contur în mintea ta. Ce faci acum? Începi să trăiești de parcă ai muri mâine. Și nu mă refer cu entuziasm, asumare și fericire, ci aproape bătându-ți joc de sănătatea ta. Dormi puțin, muncești mult, mănânci ce vrei, când vrei și cât vrei, mai fumezi și o țigară, că doar o viață avem, mai bei și câteva pahare în plus de alcool, că și așa nu o să prinzi bătrânețea, și tot așa… te asiguri că mori mai repede.

Problema este că până la îmbolnăvirea aceea de care te temi, se instalează chinul: ba devii alcoolic, ba devii obez, ba te doare stomacul, ba te supără o hernie, ba faci pietre la fiere, ba te doare colonul, ba te supără fierea, ba ai amețeli, ba te lasă picioarele și tot așa.

Mentalitatea distructivă înseamnă să trăiești împotriva ta!

Până la urmă ajungi la medic în al 12-lea ceas. Boala s-a instalat, oricare ar fi aceea. Nu cancerul, înainte de el primim niște semnale de alarmă. Depinde de noi dacă vrem sau nu să le luăm în seamă. Știu ce îmi veți spune, că sunt sute de mii de cazuri de cancer descoperite abia în stadiul 4, când deja lucrurile sunt foarte grave. Așa este, nu mă îndoiesc de acest lucru. Dar când tu te îmbolnăvești de orice altă boală, nu de cancer, aceea este, probabil, o palmă menită să te trezească la realitate.

A luat-o razna cântarul, te îngrași văzând cu ochii?! Ce mai aștepți? Mergi la psiholog pentru a înlătura obsesia pentru mâncare. Mergi la nutriționist pentru a obține o dietă corespunzătoare și potrivită ție, apelează la chirurgie bariatrică Cluj pentru o ajustare rapidă a trupului tău.

Muncești încontinuu pentru a le asigura copiilor tăi un viitor bun?! Ești de admirat. Însă statuia ta în centrul orașului, ca simbol al sacrificiului, nu o să îi ajute cu nimic dacă tu nu o să mai fii în viața. Din cauza efortului îți poți îmbolnăvi coloana, îți poți distruge articulațiile sau poți face hernie și așa mai departe. Sigur, chirurgia herniilor Cluj a evoluat și ea foarte mult. Însă de ce să tratezi când poți să previi?!

Mentalitatea distructivă înfrânează vindecarea!

Mănânci nesănătos, bei băuturi acidulate și energizante doar pentru că nu ai timp să te alimentezi sănătos sau, pur și simplu, pentru că aceste tipuri de alimente și băuturi îți plac și… doar o viață ai, nu-i așa?! În regulă, însă asumă-ți și că există riscul de a te îmbolnăvi de o litiază biliară de toată frumusețea. Sunt mulți medici care fac operații vezica biliară Cluj și da, nu sunt intervenții chirurgicale cu riscuri prea mari, însă odată ce „umbli” la un organ, sensibilitatea la acel organ rămâne pentru tot restul vieții. De ce să te îmbolnăvești când îți poți menține și chiar prelungi sănătatea?!

Nu-ți mai ignora teama. Nu-ți mai ignora corpul. Nu mai ignora simptomele pe care le ai. Nu ignora diagnosticul medicului și, orice ar fi, dacă te îmbolnăvești, luptă cu toată ființa ta să depășești boala.

Vindecarea începe din interiorul tău! Tu nu ești frica ta. Tu nu ești mentalitatea ta distructivă. Tu nu ești gândul tău toxic. Tu nu ești boala ta. Tu ești ceea ce CREZI că poți fi. Așadar, este important să îți convingi mintea, care nu este altceva decât un instrument de care tu să te folosești pentru a-ți crea realitatea pe care o visezi, că ești sănătos și că nu stă nicăieri scris în stele că te vei îmbolnăvi de cancer.

Mentalitatea distructivă reprezintă un semnal de alarmă: schimbă-ți viața!

Oricât ar spune știința că o boală este ereditară, eu cred cu tărie că nu este așa. Minunile există și noi suntem creatorii lor. O minte sănătoasă și un suflet sănătos nu pot exista decât într-un trup sănătos. Dacă mintea, sufletul și trupul sunt sănătoase și într-un echilibru perfect, atunci și realitatea pe care o vei trăi va fi pe măsura.

Frica, din păcate, reprezintă calea sigură către boală, nefericire și eșec. Partea bună este că bolile se vindecă atunci când sursa bolii este identificată și înlăturată.

Poți lupta cu frica. Cea mai eficientă soluție pentru a te asigura că împiedici o îmbolnăvire este să ai un stil de viață sănătos, o stimă de sine sănătoasă, o iubire de sine sănătoasă, un respect de sine sănătos și o încredere sănătoasă în iubirea divină.

Teama de îmbolnăvire poate fi transformată în iubire pentru viață.

Mănânc sănătos NU pentru că mă tem de boală, ci pentru că îmi iubesc și îmi respect trupul!

Merg la medic și îmi fac analizele anual NU pentru că mă tem de boală, ci pentru că doresc să îmi ajut corpul să funcționeze în parametri normali, în cazul în care trupul meu are niște lipsuri.

Aceasta este diferența între iubirea pentru viață și frica de moarte

 

P.S. Vă recomand documentarul Autovindecare, îl găsiți pe Netflix!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: