fbpx

Mergi mereu înainte

H.F. Amiel spunea: „Cel mai simplu mijloc de a-ți păstra voioșia este să mergi mereu înainte, neprivind decât drept în fața ta.”

Direcția vieții este înainte, acest lucru nu îl poate contesta nimeni. Dar este oare cel mai simplu mijloc?! Garantat că nu! Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi trăiește cu o parte din suflet și o mare parte din minte în trecut. Exact acest obicei ne umbrește starea de bine și liniștea sufletească. Este greu să te desprinzi de trecut, dar și mai greu este să uiți. De iertat, cu toții iertăm; dar de uitat, foarte puțini oameni au capacitatea să uite.

Din experiență îți spun că „privitul înapoi” nu este altceva decât o agonie. Timpul nu se întoarce înapoi. Trecutul nu te prinde din urmă. Oamenii din trecut nu se mai întorc. Experiențele din trecut nu se mai retrăiesc. Dar rămân amintirile. Pentru unii dintre noi amintirile sunt o mângâiere, pentru alții sunt motive de tortură. Și totuși, de fiecare dată când întorci capul în urmă, doare. Te doare sufletul și simți acea neputință acerbă. Nu mai poți să faci nimic ca să readuci lucrurile în prezent.

Și atunci ce este de făcut?! Răspunsul este – resemnează-te! Fiecare om are propriul său ritm. Unii suferă mai mult, alții mai puțin. Unii se resemnează mai repede, alții mai greu; iar când resemnare își face loc, nu poți să faci altceva decât să mergi înainte. Mergi mereu înainte și îți vei găsi calea și scopul.

Ce-i drept, cea mai bună modalitate de a-ți păstra veselia și optimismul este să mergi mereu înainte, fără să te mai uiți în urmă. Dacă ai încercat să repari lucrurile de câteva ori și nu s-a mai putut face nimic, atunci resemnează-te și mergi înainte. Uneori un șut în fund este un pas înainte, mi-a spus mie cineva. De fapt m-a prevenit, numai că n-am vrut să înțeleg la acea vreme. Însă am constat că este adevărat, uneori renunțarea la ceva înseamnă de fapt să-ți oferi șansa la altceva.

Înaintează, privește tot timpul înainte și caută șansa. Următoarea stație o să te pună în fața unei noi oportunități. Această regulă, a mersului înainte, se aplică în orice sector al vieții. Chiar dacă ai fost părăsit, chiar dacă ai rămas fără job, chiar dacă ai rămas fără prieteni, chiar dacă ți s-a întâmplat o mare supărare, până la urmă te resemnezi și mergi mereu înainte.

Direcția vieții este înainte. Așadar, oricât ai vrea, nu te poți împotrivi a ceea ce este firesc. Cu cât accepți mai devreme că trebuie să mergi înainte, cu atât îți vei reveni mai repede. Acceptă că viitorul este al tău și tot în viitor te așteaptă oameni, experiențe și lucruri poate chiar mai bune și mai frumoase decât cele din trecut. Învață din greșeli, mergi înainte și vezi ce descoperi. S-ar putea să dai piept cu fericirea adevărată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: