fbpx

N-ai să ai o viață perfectă

N-ai să ai o viață perfectă dacă te temi și de umbra ta, dacă acționezi cu jumătăți de măsură și dacă nu-ți asumi riscuri. Niciodată nu o să fii pe deplin împlinit dacă tot ceea ce faci este să trăiești prudent. Nu-ți dau lecții, ți-o spun din experiență. Tuturor ne lipsește câte ceva și toți dăm greș în anumite domenii ale vieții.

Când eram mică am cunoscut sărăcia materială. Îmi era rușine cu casa unde locuiam și întotdeauna îmi mințeam colegii de școală că stau la casa de lângă, cea care era mult mai frumoasă decât cea în care stăteam eu. Niciodată nu mi-am dus un coleg acasă și mi-am trăit copilăria în minciuni. Nu știu la ce mi-a fost de folos, însă era singura modalitate pe care o cunoșteam pentru a nu mă mai simți inferioară celorlați. În adolescență am trecut prin sărăcia spirituală. Eram superficială, frivolă și nedemnă de încrederea oamenilor. Ce mi-a adus? Nimic bun! Numai regrete. Acum, la maturitate, aproape că mi-am pierdut stima de sine și sănătatea, chiar dacă aveam tot ce-mi doream din punct de vedere material și spiritual. Banii au contribuit oarecum la recuperarea sănătății mele, dar nu mi-au putut răscumpăra stima de sine. Până nu m-am străduit și până n-am muncit din răsputeri, n-am reușit să devin omul care sunt astăzi. Sunt mulțumită de mine și mă pot uita în oglindă fără niciun regret.

Nimeni nu are o viață perfectă și tuturor ne lipsește câte ceva. Unii au bani, dar n-au sănătate. Alții n-au bani, dar au o familie mare, frumoasă și unită. Alții sunt inteligenți, dar n-au noroc în dragoste. Unii au suflete pure și intenții bune, dar n-au nici după ce bea apă. Tuturor ne lipsește câte ceva, repet. Și totuși, deși fiecare dintre noi are câte o problemă, obișnuim să-i privim cu invidie pe cei care au ceva ce noi ne dorim cu ardoare. Tânjim după bunurile altora, după frumusețea altora, după norocul altora, după flerul altora, după liniștea altora, după confortul altora și tot așa. Ceea ce noi nu conștientizem decât foarte rar, este că toți suntem oameni și toți avem câte o nefericire, o neîmplinire sau o grijă în minte.

Sunt oameni care mor de tineri din cauza unor boli incurabile, iar noi ne plângem că am mai îmbătrânit cu încă un an. Sunt copii care merg kilometrii întregi pe jos până la școală, iar noi risipim banii pe gadgeturi de fițe. Sunt cupluri care se străduiesc să aibă copii o viață întreagă și alții îi lasă în orfelinate sau mai rău, îi omoară. Sunt tineri care și-ar dori să învețe, dar abandonează școala pentru a munci și alții care au părinți cu posibilități financiare mari, dar refuză să învețe și o iau pe căi greșite. Sunt femei care își fac operații estetice pentru a fi frumoase și de cealaltă parte, cei care au diverse handicapuri fizice, nu se mai plâng că nu arată normal. Din unghiul acesta viața se vede numai în alb și negru. Eu sunt adepta griului de obicei, dar în astfel de situații, n-am cum să combin albul și negrul.

Cert este un singur lucru, ar trebui să fim mai toleranți unii cu alții, mai înțelegători, mai solidari și mai darnici. Invidia ne usucă sufletele și ne îndeamnă să comitem numai greșeli. Nimeni nu are o viață perfectă, diferența este că unii dintre noi muncim asiduu pentru a o aduce cât mai aproape de perfecțiune. Permanent ne luptăm cu noi înșine, cu alți oameni și pentru alți oameni, astfel reușim să trăim o existență cât mai aproape de ideal. Dacă nu faci nimic, nu o să se întâmple nimic. Dacă nu te străduiești, nici viața nu se va strădui pentru tine. Dacă nu încerci, nu o să reușești și dacă nu riști, nu câștigi.

Riscă în relații, în dragoste, în afaceri, în viața de zi cu zi. Riscă și asumă-ți riscurile, numai așa le vei putea transforma în reușite. Riscă, dar fă-o cu cap, fă-o inteligent și responsabil. Nu te mai uita în ograda altora, tu vezi-ți de drumul tău, mergi înainte cu curaj, reinventează-te și acționează astfel încât să te simți împlinit din toate punctele de vedere. Puterea stă numai în mâinile tale! Poate că perfecțiunea nu există, dar în imperfecțiunea vieții tale, ai avea șansa să fii fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: