fbpx

Noua bucătărie și povestea ouălor prăjite la 3 dimineața

Noua bucătărie mă așteaptă. Este 3 dimineața. Ajung ACASĂ și trântesc ușa în urma mea. Trezesc pe cineva? Sigur că nu, însă încă am tendința de a umbla încetișor prin casă. Mi-e foame. Frigiderul e aproape gol. Îmi fac cu ochiul cele câteva ouă și colțul de pâine veche de pe masă. Mușc cu bucurie din pâinea de ieri. Și ce dacă este veche, pentru mine este cea mai gustoasă pâine mâncată vreodată.

Ce Giocona, ce diamante, ce bolid de lux, ce vacanțe în Dubai? Toată bogăția materială pălește pe lângă bucuria de a mânca, în liniște și pace, o felie de pâine prăjită, chiar și veche de-ar fi.

Ouă ochi făcute în casă
Ouă ochi prăjite la 3 dimineața

Ouăle din imagine sunt mai scumpe decât celebrul Ou Fabergé. Aceste ouă ochi au fost prăjite în noua bucătărie la 3 dimineața. În veselie, cântând de zor, desculță pe gresia rece recent aplicată și îmbrăcată sumar, fără să pornesc hota, fără să îmi pese de mirosul de prăjeală din casă și fără să mă mai gândesc că aș putea trezi pe cineva în somn.

Ouăle acestea, aparent banale, au fost prăjite într-o noapte de iunie, pentru mulți una ca oricare alta, însă în realitate acea seară de iunie a fost noaptea dobândirii libertății mele. Seara în care am fost pentru prima dată în viața mea în liniște, siguranță și confort. Seara în care am dormit întâia noapte în NOUA MEA CASĂ și am gătit întâia dată în noua bucătărie!

Ah, nu prăji la ora asta cartofi,

o să miroasă toată noaptea a prăjeală în casă.

Nu pregăti pește, du-te și mănâncă-l în oraș, împuțești toată casa.

Prăjești ouă? Să speli gresia și faianța după.

Vezi că s-a prins carnea în tigaia, spal-o!

Evită să mai folosești acea tigaie pentru a prăji carne, e nouă.

O deteriorezi!

Frigiderul a împlinit 6 luni și o zi, hai să-l spălăm.

Trezește-te devreme ca să faci mâncare, vara nu poți găti în miezul zilei, o să faci o căldură incredibilă în toată casa.

Nu punem hotă, nu vreau să sparg peretele.

Nu punem aer condiționat, mă doare capul de la aerul acela rece.

Nu mâncăm chiftele!

Nu facem clătite!

Nu fierbem piftie!

Nu intra în bucătărie să-ți bei cafeaua, abia am spălat pe jos!

Nu!

Nu!

Nu!

Nu!

Nu!

Cam așa erau zilele mele în casa bunicii. Până într-o zi când, berbec curajos și plin de patos cum sunt, mi-am luat inima în dinți și am contractat un credit Prima Casă… pe 30 de ani. Mi-am spus:

Fie ce-o fi, eu trebuie să am spațiul meu. Trebuie să trăiesc fericită. Trebuie să fiu liniștită. Trebuie să fiu LIBERĂ! Trebuie să SCAP de toată energia negativă din jurul meu! Trebuie să mă desprind de tot ce mă afectează pentru a putea învăța și evolua în continuare. Ca să cresc, trebuie să am un spațiu „fertil” pentru a mă dezvolta.

Bucatarie Somproduct
Bucatarie Somproduct, un spațiu cu personalitate pentru tine și familia ta!

Iar casa bunicii mele nu mai reprezenta pentru mine ACASĂ.

Pe 14 mai 2018 am ieșit din bancă cu un teanc de hârtii în mână, documentele reprezentau căsătoria mea cu BRD Groupe Societe Generale pe 30 de ani. Deși obosită, extenuată și cu bugetul serios zdruncinat, eram mai fericită ca niciodată. Tocmai achiziționasem un apartament cu 2 camere în centrul Buzăului.

În afară de bucătărie, era complet mobilat și utilat. Era pus la punct în întregime, însă cu o bucătărie goală în care urma să investesc niște bani pe care nu îi aveam. Slavă cerului că sunt un om de cuvânt și că îmi respect întotdeauna angajamentele, altfel mai reușeam eu să mă mut la Sfântul Așteaptă și-aș mai fi avut noua bucătărie când făcea plopul mere și răchita micșunele.

Bye bye, buni! De acum am căminul meu!

Noua bucătărie mă așteaptă!

Am plecat din casa bunicii doar cu hainele și obiectele personale, în rest, pentru casa cea nouă, a trebuit să pornesc de la lingură. Puțin speriată, fără un bărbat care să mă ajute și băgată în datorii până peste cap, am început să visez cu ochii deschiși la bucătăria visurilor, cea pe care aveam să o realizez întocmai.

Vreau o bucătărie cu suflet. O bucătărie în care să îmi pot bea cafeaua dimineața cu zâmbetul pe buze. O bucătărie așa cum nu am avut niciodată. Noua bucătărie… ce frumos sună!

Și totuși, de unde Doamne iartă-mă îmi voi cumpăra eu toate cele necesare pentru bucătărie? Ce magazin are o vastă gamă de produse Home&Deco de cea mai bună calitate, la un preț accesibil, astfel încât să nu fie nevoie să-mi tocesc încălțările, portofelul și creierul pe la zeci de magazine?!

De unde îmi cumpăr saltea pentru pat (aveam, dar voiam una nouă, nu aș fi putut dormi în „acarienii” altora), farfurii, boluri, ustensile de bucătărie, tigăi, cratițe și oale, tacâmuri, căni, pahare, ceșcuțe, cuțite și accesorii, tocătoare, olivieră,  desfăcător de sticle, zdrobitor de usturoi, polonic, spumieră, tirbușon pentru sticlele de vin alb sec (pe care îl beau cu atâta plăcere), masă și scaune de bucătărie, fețe de masă, prosoape de bucătărie, șervețele și așa mai departe?!

Să mai repet că n-aveam absolut nimic și că în prima seară mi-am mâncat ouăle direct din tigaie?!

Showroom Somproduct în România și Ungaria
Vino în Showroom-ul Somproduct!

– Cum de unde?! Îmi spune prietena mea. Din magazinul online Home&Deco SomProduct, Inspiring Comfort!

SomProduct a luat naștere în 1995, la Baia Mare, întâi ca făbricuță de saltele manufacturate, însă în 2008 fondatorul a decis să se adreseze în mod direct clienților săi, extinzându-și produsele și serviciile în mediul online. În 2018 SomProduct este unul din cele mai prestigioase magazine online din domeniul Home&Deco, oferind clienților săi posibilitatea de a-și transforma propriile case în adevărate cămine, cu personalitate și căldură.

Se spune că fericit este cel care dimineața abia așteaptă să ajungă la serviciu și seara abia așteaptă să se întoarcă acasă… la căminul și familia sa!

Minunatele produse comercializate de prestigiosul magazin SomProduct, mobilă, saltele pentru pat și decorațiuni exclusive, pot fi văzute și testat în showroom-urile din București, Brașov, Cluj Napoca și Ungaria. Mobilă, saltele pentru pat, produse de iluminat, lenjerii de pat, accesorii, obiecte de design și multe altele, toate îndeplinesc un standard de calitate desăvârșit. Cum să mă abțin să nu cumpăr tot magazinul?!

Pizza home made
Pizza făcută în casă

Nu sunt eu o mare bucătărească și nici nu sunt pasionată de gastronomie, locul meu este mai de grabă în fața unui laptop, însă bucătăria este sufletul locuinței, refugiul meu după o zi lungă de muncă și locul unde îmi încep diminețile cu zâmbetul pe buze.

– Domnule faianțar, dați tot jos! O să montați această gresie și faianță, apoi comand o mobilă nou nouță de bucătărie în culori deschise și calde. Bucătăria mea va fi una senină. Pe peretele din stânga vreau să fie frigiderul, blatul și aragazul. Pe blat o să pun suportul de vase, mașina de făcut pâine, cafetiera și alte mărunțișuri specifice unei bucătării cu personalitate. Pe peretele din dreapta punem o masă de șase persoane cu o vază imensă cu flori, iar pe peretele opus ușii, unde este fereastra, vreau să am ghivece cu flori. O să fie o bucătărie spațioasă și frumoasă în care îmi voi putea primi, cu drag și cu inima deschisă, familia și prietenii. N-am soț, n-am copii, dar merit un cămin în care să mă simt ACASĂ.

Astăzi, 04.10.2018, la patru luni de când m-am mutat în casă nouă, nu doar că am scăpat de datorii, rămânând doar cu căsătoria cu BRD-ul, dar mi-am recăpătat libertatea, liniștea, claritatea minții și zâmbetul de pe buze. Sunt cu adevărat fericită, timpul îmi ajunge pentru a face TOT ce îmi doresc și sunt mai eficientă și mai producativă ca niciodată. De ce? Pentru că mă simt acasă și nu mai există niciun factor care să-mi tulbure echilibrul și starea de bine.

Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face fix la fel, dar cu 10 ani mai devreme…

Acum pot să-mi mănânc liniștită pizza făcută în noua bucătărie!

Somproduct

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

2 COMENTARII

 1. Da, Alina! La mine vad ca nu functioneaza punctul cu „necititul articolelor concurente”.
  Felicitari, în primul rând, pentru noua casa! Este, probabil, cea mai importanta achizitie pe care o facem în viata (material vorbind). Însa, nu achizitia în sine m-a miscat, ci atitudinea ta. Ca de obicei, hotarâta, decisa, de nestavilit. Bravo!
  M-au amuzat, de altfel, acele „Nu-uri”. Pentru mama nu au existat vreodata. Ea n-a tinut cont, dar eu, acum, gospodina fiind, nu-mi aduc aminte când am zis ultima oara „Da!”.
  Succes!

  • Mulțumesc frumos, chiar am fost decisă și hotărâtă și cu inima deschisă!!
   Voiam prea mult locuința mea, spațiul meu, să stau în liniștea mea!
   Te pup!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: