fbpx

Nu există bărbați adevărați, există bărbați și bărbați wannabe!

Nu există bărbați adevărați – titlu menit să șocheze, evident, dar cred ceea ce afirm. O să vă explic în cele ce urmează a fi scrise.

În timpul meu liber, ăla extreeeem de puțin, îmi cam place să mă holbez pe TikTok. Da, TikTok-ul este plăcerea mea vinovată a zilei. Câteva minute de zgâială pe TikTok echivalează cu două ore de somn. De ce? Pentru că TikTok-ul mă hipnotizează și mă ajută să-mi pun stop tuturor gândurilor, relaxându-mă. Astfel, am remarcat un trend al clipurilor pe TikTok, cel despre bărbații adevărați și despre femeile adevărate! Și mi-a dat așa un pic cu eroare 404 la creieraș.

Din punctul meu de vedere, noțiunea de „bărbat adevărat” este greșită. Consider că persoanele de gen masculin se împart în două categorii mari și late: bărbați și purtători de falus. Așadar, așa numiții „bărbați adevărați”, titulatură pe care eu o detest din toți rărunchii, sunt doar bărbați. Faptul că te naști de gen masculin nu te face și bărbat, așa cum nici noi, cele născute de genul feminin, nu suntem toate femei.

Nu există bărbați adevărați! Există bărbați și restul persoanelor de gen masculin!

Și desigur, purtătorii de falus amintiți mai sus se împart și ei în mai multe subcategorii: puști, bombardieri, escroci sentimental, întreținuți, șmecheri, fătălăi, băiatul mamei și așa mai departe. Nici măcar faptul că ești heterosexual nu te face bărbat. Nu, nu, orientarea sexuală nu are nimic de-a face cu bărbăția. Nici măcar faptul că ai o familie, un copil, doi copii sau zece copii, nu te face bărbat.

Dacă încă locuiești cu mămica, dacă te împinge în mod constant de la spate nevestica, dacă te întreține iubițica, dacă nu-ți ajunge avansul până la lichidare, dacă ieși în oraș cu gleznuța goală, dacă te uită Dumnezeu în fața oglinzii, dacă ești mai fin și mai epilat decât o muiere, dacă fugi de angajamente, dacă ești „între joburi”, dacă ceri și tu o țigară, dacă ai bani de la tata, dacă îți impui voința prin forță fizică, dacă îți supui partenera, dacă vorbește ea în locul tău, dacă alege ea în locul tău, dacă te ascunzi constant după fusta ei, dacă nu poți să-ți întreții familia, dacă la întâlniri faci manevre de genul „mi-am uitat portofelul acasă”, dacă o lași pe ea să plătească pentru că are mai mulți bani, dacă îți place să primești și niciodată să oferi, dacă nevoile ei sunt prea puțin importante, dacă plăcerea ei nu contează prea tare, atunci mai ai un pic mai mult de muncit la statutul de bărbat.

Există bărbați și bărbați wannabe!

O persoană devine bărbat odată cu timpul, prin educație, experiență și realizări. A fi bărbat înseamnă să arați ca un bărbat, să mergi ca un bărbat, să te manifești ca un bărbat, să respiri ca un bărbat și să ai viața unui bărbat, iar acest lucru implică conștientizare de sine și asumarea rolului de bărbat în toate aspectele vieții.

Bărbăția se traduce prin gândire, personalitate, caracter, atitudine, maniere, obiceiuri, realizări, asumarea responsabilităților, angajament, respect, curaj, onestitate, putere, demnitate, integritate și așa mai departe. A fi bărbat = a fi domn, adică cu tot ceea ce implică să fii domn.

Așadar, nu există bărbați adevărați, există bărbați și restul persoanelor de gen masculin care într-o zi ar putea să devină și ei bărbați dacă își asumă responsabilitatea care vine la pachet cu titulatura de bărbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: