fbpx

Nu-ți căuta marea iubire pe Tinder, caut-o în interiorul tău!

Nu-ți căuta marea iubire pe Tinder, caut-o în interiorul tău!

Butonează telefonul de zor. Și-a făcut cont pe Tinder. Este a nu știu câta oară când își activează și-și dezactivează contul. Se uită la numeroasele poze cu bărbații din apropierea ei și le citește micile minciuni nevinovate din descrieri. Se amuză. În sinea ei consideră că le este superioară.
– Ăsta vrea o aventură de o noapte.
– Pe ăsta nu îl vrea nicio femeie.
– Ăsta sigur e gigolo.
– Pe ăsta n-am nicio șansă să-l agăț.
Glisează spre stânga, glisează spre dreapta. Pe majoritatea îi respinge, dar mai sunt și unii cărora la dă inimi în așteptarea unui PERFECT MATCH. Intră în vorbă cu unul, cu doi, cu trei… n-are de gând să se întâlnească cu vreunul, însă este atrasă de ideea de a descoperi caractere, personalități, suflete. Sacul de bărbați de pe Tinder poate să ascundă și oameni excepționali. Poate, cine știe, apare Făt-Frumos din senin…
Este singură, n-are o relație și în lipsă de ceva mai interesant, Tinder-ul este o modalitate de a omorî plictiseala din timpul liber.
Ce-i drept, marea iubire poate să apară oriunde, chiar și pe internet. Nu contest valoarea internetului sau calitatea umană a celor care își fac diverse conturi pe site-urile de dating, unii chiar sunt niște oameni incredibil de frumoși și își găsesc sufletele pereche, însă n-o să întâlnești NICIODATĂ marea iubire înainte de a fi pregătit să o primești în viața ta.

Trebuie să fii pregătit ca să primești marea iubire în viața ta?

Evident.
În primul rând, pregătirea pentru a primi în viața ta marea iubire… ÎNCEPE CU TINE. Începe cu vindecarea ta interioară, dar mai ales, începe cu purificarea ta mentală și spirituală. Un om bolnav, care duce în spate o povară constituită din neîmpliniri, probleme și frici, nu va putea recunoaște marea iubire și nici nu va reuși să construiască o relație frumoasă pe termen lung.
Care este pentru tine fundația iubirii în acest moment? Frica? Frica de singurătate, frică de a fi înșelat… însă pe fondul fricii nu poți realiza nimic. Frica este un instinct de apărare, iar în iubire nu trebuie să te aperi de nimeni și nimic. Trebuie să te deschizi, să oferi și să accepți tot frumosul care intră în viața ta.
Dar știi să gestionezi o relație fără probleme, fără luptă și fără competiție? S-ar putea să nu știi să te adaptezi fericirii și-atunci, vei căuta noi modalități de a o pune în pericol. De ce? Pentru că acesta este tiparul cu care ești familiarizat. Pentru că înțelegi că iubirea trebuie dovedită. Însă nu trebuie să sabotezi echilibrul care intră în viața ta doar pentru ca celălalt să-ți demonstreze că te iubește, te vrea în viața lui și te acceptă chiar dacă îi chinui viața forțându-l și obosindu-l să-ți pună pe tavă numeroase dovezi de iubire.
O persoană cu o stimă de sine scăzută, temătoare, nesigură și neîncrezătoare în propriile calități și capacități, ridică în jurul ei un adevărat zid de apărare la care nu va renunța prea ușor. Are nevoie de un șir nesfârșit de dovezi pentru a se deschide. Și e de-a dreptul epuizant să dovedești unui om că îl iubești când el nu vrea să te creadă sau este insațiabil și se hrănește cu energia pe care o depui luptându-te pentru a demonstra sinceritatea sentimentelor tale.
Nimeni nu este responsabil pentru durerile și neîmplinirile tale și nimeni din prezent nu trebuie să plătească politețe celor care ți-au greșit în trecut. Deschide-te, totul e nou și frumos. Ai încredere în tine și în lecțiile pe care le-ai învățat de-a lungul timpului. Dacă ai învățat ceva…
Sigur că acest bagaj de probleme l-ai acumulat în urma unor întâmplări pricinuite de alți oameni, însă ai permis toate nedreptățile care ți s-au întâmplat. Cum pot să spun asta? Să spunem că divinitatea ne-a înzestrat cu un mic radar interior. Cu toții simțim când ceva nu este în regulă cu o persoană, iar faptele celuilalt ne dovedesc de fiecare dată, cu vârf și îndesat, că nu este persoana potrivită pentru noi. Atunci e momentul să te detașezi, să privești lucrurile obiectiv, să înțelegi că acela este nivelul lui și mai mult nu poate și, dacă consideri că meriți o viață cu adevărat frumoasă, și sigur meriți, cu toții merităm să fim fericiți, să pleci și să o iei de la capăt fără să te temi de singurătate.
A persista într-o relație toxică, sperând că celălalt se va schimba, este o dovadă de naivitate. Asta nu e iubire, în iubire nu rabzi și înghiți, nu renunți la tine. În iubire trebuie să ai grijă de tine, să te iubești și să-ți valorifici potențialul pentru a avea de unde să oferi iubire sănătoasă și sinceră. Pentru a oferi oamenilor ceea ce ai tu mai bun, trebuie să ai resurse, trebuie să înmagazinezi în tine energie, bunătate, claritate, putere, etc. Dacă toate acestea le irosești și n-ai grijă să-ți reîncarci doza de iubire de sine, într-o zi te vei trezi că nu mai ai nimic de oferit.
Inimaginabil de mulți oameni simt, ȘI SIMT GREȘIT, că nu mai au nimic bun de oferit. A ajunge în acest punct este un lucru cât se poate de trist. Te-ai rătăcit. Însă nici măcar în al 12-lea ceas nu e totul pierdut. Nimic pe lumea asta nu este iremediabil sau ireparabil, iar vindecarea de sine ține doar de voința ta de a te transforma dintr-o victimă, într-un învingător.
Nu aștepta pe cineva care să te vindece sau să te salveze. Omul acela, jumătatea ta, nu a venit în viața ta pe post de vindecător, nu te completează, tu ești deja un om întreg, însă de mână cu el șansele tale de a evolua, din toate punctele de vedere și pe toate planurile, sporesc. Alături de el ai ocazia de a ajunge la o variantă a ta mai bună. Fericirea și împlinirea sufletească vin la pachet cu o putere pe care o poți aplica și fructifica în toate aspectele vieții. Asta nu înseamnă că dacă o relație se încheie, gata, te-ai oprit din dezvoltare, ai încheiat pactul cu fericirea. Nu, este oportunitatea de a merge pe o nouă cale a descoperirii de sine. O nouă șansă de a reîntâlni o nouă mare iubire.
Vindecarea și salvarea intevin doar din voința proprie, prin efort și muncă depusă cu tine însuți. Pe fondul vindecării, purificării și sincerității poți ridica adevărate imperii, altfel nu.

2 COMENTARII

  1. „Nu aștepta pe cineva care să te vindece sau să te salveze. Omul acela, jumătatea ta, nu a venit în viața ta pe post de vindecător, nu te completează, tu ești deja un om întreg, însă de mână cu el șansele tale de a evolua, din toate punctele de vedere și pe toate planurile, sporesc. Alături de el ai ocazia de a ajunge la o variantă a ta mai bună. Fericirea și împlinirea sufletească vin la pachet cu o putere pe care o poți aplica și fructifica în toate aspectele vieții.”

    Cata dreptate a, Alina!!! Eu mi-am intalnit jumatatea, dupa ce m-am iubit cu adevarat (recunosc ca mi-a luat aproape jumatate de secol 🙂 ), dupa ce… CU ADEVARAT am simtit ca sunt completa si perfecta. In acea clipa el a aparut si… exact cum spui tu… in clipa in care a aparut, perfectiunea pe care o atinsesem deja, a devenit si mai perfecta. O energie debordanta a inceout sa ma invaluie si de atunci… ca sa te citez iar… „o aplic si fructific in toate aspectele vietii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: