fbpx

Secretele Pierdute Ale Rugăciunii de Gregg Braden – a doua carte citită în 2019

Secretele Pierdute Ale Rugăciunii de Gregg Braden este a doua carte citită în 2019 și prima carte pe care am citit-o de la acest autor. În 2018 Gregg Braden a ținut un workshop de 2 zile la București despre omul ca design, de la evoluția inconștientă la transformarea conștientă, la care am participat și eu.

Cine este Gregg Braden?

Este unul din pionerii care au demonstrat că există o legătură strânsă, directă și clară între știință și spiritualitate. Născut în Statele Unite ale Americii în anul 1954, geolog si informatician de succes pentru Armata SUA, în 1986 a renunțat la cariera sa pentru a se dedica studiului și cercetării satelor montane, mănăstirilor tibetane și textelor aparent uitate, dar încărcate de o înțelepciune atemporală, pentru a demonstra că omul este capabil de orice – chiar de a se vindeca de cancer și de inversa procesul îmbătrânirii.

Este un autor a 11 bestseller-uri premiate și publicate în 38 de limbi. Bineînțeles că de la workshop-ul său am achiziționat mai multe cărți pe care, între timp, le-am citit și cărora le voi dedica câte un articol în perioada următoare, iar acestea sunt:

Secretele Pierdute Ale Rugăciunii

Matricea Divină

Efectul Isaia

Suntem Creați cu Intenție

Vindecarea Spontană a Credinței

Am o regulă, atunci când îmi place un autor citesc minimum 3 cărți scrise de el. Prima carte pe care am citit-o de la Gregg Braden: Secretele Pierdute Ale Rugăciunii – Puterea ascunsă a frumuseții, binecuvântării, înțelepciunii și suferinței.

Scrisă într-un limbaj simplu și ușor de înțeles, cartea are 165 de pagini structurate în 5 capitole sub formă de secrete:

Gregg Braden
Gregg Braden

Primul secret: Secretul pierdut al rugăciunii.

Ai crede că știi să te rogi, nu-i așa? Te așezi în genunchi, îți sprijini coatele de pat și începi să spui Tatăl Nostru cu ochii închiși. Ei bine, Tatăl Nostru, deși o rugăciune frumoasă și cuprinzătoare, este doar cheia care deschide comunicarea între tine și Dumnezeu.

Adevărata rugăciune este sentimentul pe care îl simți în timpul rugăciunii, iubirea nemărginită și recunoștința pentru viața pe care o ai. Gragg Braden ne învață că rugăciunea nu trebuie să fie o cerere pe care i-o adresăm lui Dumnezeu, ci o mulțumire pentru ceva ce avem deja. De fiecare dată când ne rugăm pentru ceva, deși nu deținem acel ceva, în timpul rugăciunii trebuie să ne imaginăm că acel ceva este deja un fapt real. Iar acea dorință se va îndeplini negreșit.

Exemplu: Să spunem că suferim de o anumită afecțiune și dorim să ne vindecăm. Rugăciunea trebuie să fie de forma: Îți mulțumesc, Dumnezeul meu Atotputernic, pentru sănătatea mea, pentru vindecarea mea, pentru privilegiul de a trăi fără dureri și frici. Îți mulțumesc pentru puterea pe care mi-o insufli și pentru siguranța pe care o trăiesc!

Spre deosebire de rugăciunile tradiționale pe care, poate, le-am folosit în trecut, această tehnică de rugăciune nu se bazează pe cuvinte. Ea se bazează pe limbajul tăcut al emoțiilor umane. Ea ne invită să simțim recunoștință și apreciere ca și cum am fi primit deja răspuns la rugăciunile noastre. Prin această calitate a emoțiilor, anticii credeau că avem acces direct la puterea creației: Spiritul lui Dumnezeu. – Gregg Braden în Secretele Pierdute Ale Rugăciunii.

Al doilea secret:

Suferința este profesorul, înțelepciunea este lecția.

Când auzim de suferință ni se face pielea de găină, nu-i așa? Unde este Dumnezeu când sunt masacrați copiii? Unde este Dumnezeu când copiii mor de cancer? Unde este Dumnezeu când sunt chinuiți și nedreptățiți oamenii și animale nevinovate? Cât de multă durere mai putem suporta?

Marile provocări ale vieții par să apară atunci, și numai atunci, când avem tot ce ne trebuie pentru a supraviețui și pentru a ne vindeca în urma experienței. Avem deja tot ce ne trebuie pentru a supraviețui testelor vieții.

Cu toate că suferința este universală, ce facem cu ea NU este. Dacă permitem ca durerea provocată să rămână nerezolvată, acest lucru ne poate distruge sănătate, viața și chiar relațiile pe care le prețuim cel mai mult. În cazul în care, pe de altă parte, găsim înțelepciune în suferință, putem da un nou sens celor mai dureroase experiențe. Procedând astfel, devenim mai buni ca oameni – pentru noi înșine, pentru familiile și comunitățile noastre. Acesta este modul în care construim o lume mai bună. – Gregg Braden în Secretele Pierdute Ale Rugăciunii.

Al treilea secret: Binecuvântarea este eliberarea.

Unii oameni și unele întâmplări ne rănesc atât de tare încât nu putem uita și nu putem ierta nimic. Oricât am încerca să ne eliberăm de suferință și frustrare, nu reușim să punem stop iadului interior. Cheia pentru a ne elibera este binecuvântarea!

Cheia pentru a primi darul binecuvântării este că ea trebuie oferită.

Găsește un loc unde să nu fii deranjat, unde nimeni să nu audă ce urmează să faci. Apoi, pur și simplu, începe prin a rosti cu voce tare următoarele:

Binecuvântez pe ____________ (pune aici numele celor care suferă sau au suferit)!

Binecuvântez pe ____________ (pune aici numele persoanei sau întâmplării care ți-a provocat suferință. Este util să fii cât de exact posibil.)

Mă binecuvântez pe mine pentru că am fost martor / părtaș la asta!

Binecuvântarea ne eliberează de suferință. Atunci când procesul de binecuvântare este complet, lumea ți se va părea diferită! – Gregg Braden în Secretele Pierdute Ale Rugăciunii.

Al patrulea secret: Frumusețea este cea care transformă.

Ai încercat vreodată să vezi frumosul din orice lucru, oricât de dureros sau de șocant ar fi el? Ei bine, capacitatea ta de a vedea frumosul din jur te transformă și îți transformă viața.

Tradițiile străvechi susțin că frumusețea este o forță în sine. Este, probabil, și cea mai ciudată forță a naturii. Spre deosebire de gravitație și electromagnetism, care există cu sau fără noi, puterea frumuseții pare să existe în stare latentă până când îi acordăm atenția noastră. Deși are cu siguranță puterea de a ne schimba lumea, această putere doarme până când este trezită. Și suntem singurii care o pot trezi!

Frumusețea este mai mult decât lucrurile care sunt plăcute ochilor noștri. Este o experiență din inimă, minte și suflet. Frumusețea vine din dorința noastră de a vedea perfecțiunea în ceea ce noi numim de multe ori „imperfecțiunile” vieții.

Când ajungem să găsim puterea de a da un nou sens lucrurilor care ne dor cel mai mult, descoperim marea înțelepciune împărtășită de vechii maeștri. Frumusețea este o alegere. Alegerea care ne stă la dispoziție în fiecare moment al zilei este să luăm în considerare doar ceea ce ne arată acest moment, fără a-l compara cu o altă experiență. Acesta este modul în care plantăm în conștiința noastră semințele care atrag o frumusețe și mai mare în viața noastră. – Gregg Braden în Secretele Pierdute Ale Rugăciunii.

Al cincilea secret: Crearea propriilor rugăciuni.

Așa cum spuneam și mai sus, sentimentul este limbajul dintre om și Dumnezeu. Atragi în viața ta ceea ce simți. Un om perfect conștient de sine, care gândește, simte și acționează just nu poate să atragă în viața sa decât lucruri bune și frumoase.

Limbajul rugăciunii nu are reguli și nu se poate face într-un mod corect sau greșit. Ea trăiește în noi sub forma unui lucru perfect natural: sentimentul.

Avem mereu sentimente, în fiecare moment al zilei din viața noastră. Deși este posibil să nu fim întotdeauna conștienți de ceea ce simțim, noi simțim totuși. În cazul în care sentimentul este rugăciune și noi simțim mereu, atunci asta înseamnă că suntem mereu într-o stare de rugăciune. Fiecare moment este o rugăciune. Viața este o rugăciune! Trimitem întotdeauna un mesaj oglinzii creației, semnalând vindecarea sau bolile, pacea sau războiul, onorarea sau dezonorarea relațiilor noastre cu cei pe care îi iubim. Viața este Mintea lui Dumnezeu, ce ne trimite înapoi la ceea ce simțim – lucrul pentru care ne-am rugat.  – Gregg Braden în Secretele Pierdute Ale Rugăciunii.

Îți recomand Secretele Pierdute ale Rugăciunii de Gregg Braden dacă vrei să înveți să te rogi și să îți înlesnești propriile rugăciuni născătoare de minuni astfel încât să-ți îndeplinești toate dorințele și să ajungi să trăiești viața pe care o visezi. Îți recomand această carte dacă vrei să afli cum să depășești și să vindeci o suferință, aparent de netrecut, dacă vrei să te bucuri de eliberarea prin binecuvântare și iertare deplină, dacă vrei să îndeplinești înțelepciune, dacă vrei să înveți să recunoști frumusețea din jurul tău și să te bucuri de ea în fiecare moment al vieții tale.

Poți achiziționa cartea Secretele Pierdute Ale Rugăciunii de Gregg Braden de aici!

Lecturez cărți bune continuă cu: Suntem Creați cu Intenție de Gregg Braden! În curând!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: