fbpx

Semnătura ta poate fi autograf

Lorand Soares Szasz spune – Muncește atât de mult și atât de bine încât, într-o zi, semnătura ta să fie numită autograf.

Te-ai gândit vreodată că semnătura ta ar putea deveni un autograf? Cred că nu… probabil pare doar un vis. Dar nu este! Visurile devin realitate atunci când muncești cu pasiune și seriozitate. Cu cât ești mai ambițios în ceea ce faci, cu cât ești mai greu de înfrânat și mai perseverent, cu atât ai mai multe șanse de reușită. Mi-am privit munca de parcă ar fi fost o obligație până când am realizat că nu excelam deloc în ceea ce făcea. Când mi-am schimbat perspectiva, când am înțeles că munca NU TREBUIE SĂ FIE O OBLIGAȚIE și BANII NU SUNT SINGURA MOTIVAȚIE, lucrurile au luat o altă întorsătură. Am început să muncesc din PLĂCERE. Pentru că îmi doream să învăț, să mă dezvolt psihic și emoțional, să evoluez din punct de vedere profesional și să câștig respectul oamenilor. Respect pe care consideram că-l merit din plin. Știam că pot fi CINEVA, nu trebuia decât să demonstrez că SUNT cineva. Așa că am început să muncesc, pas cu pas am construit idealul meu; și ceea ce am primit înapoi a fost pricepere și satisfacție. Sunt bucuroasă când văd că oamenii mă iau drept exemplu, că-mi cer sfatul și vor să-i ajut  să evolueze, așa cum și eu am fost ajutată de alți oameni. Știu, sună a infatuare. Dar este adevărat. Cunoașterea înseamnă putere. Când știi ceva, oamenii pun întrebări și ești dator să le răspunzi. Nu este o soluție să taci. Împărțind, primești înapoi înzecit.

Este foarte important să faci ceea ce îți place. Este important să-ți urmezi pasiunea. Și mai important, este să nu te lași dezamăgit de nimeni și de nimic. Ia criticile ca pe ceva constructiv. Transformă-ți defectele în atuuri. Înțelege că acea critică care ți-a fost adusă, a fost menită pentru ca tu să-ți îmbunătățești munca. Nu lua niciodată partea rea a lucrurilor. Ci învață să accepți că și tu poți greși, dar în același timp ești CAPABIL să îndrepți ceea ce nu funcționează la capacitate maximă. Mai mult decât orice, trebuie să CREZI că doar muncind vei putea ajunge acolo unde îți dorești – în vârful piramidei domeniului tău. Munca te poartă către excelență, iar pasiunea te face să te bucuri de ceea ce realizezi. Prin muncă se înfăptuiesc realizările. Nu ține de noroc. Învățând, muncind și evoluând, semnătura ta ar putea deveni autograf. Cu cât ești mai devotat idealului tău, cu atât șansele de succes cresc exponențial. Nu te mint că-ți va fi ușor. Nu va fi ușor. Dar nu este nici imposibil. Muncește și realizează! Împreună cu cei de lângă tine poți REALIZA cele mai mărețe lucruri. În calea idealului tău stai doar tu. Tu poți să faci ca semnătura ta să fie autograf!

Articolul precedentPionul și umbra regelui
Articolul următorPunct de saturație

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: