fbpx

Top 10 seriale captivante pe care le-am văzut în 2019!

Top 10 seriale captivante pe care le-am văzut în 2019!

2019 a fost un an productiv. Am citit aproape 33 de cărți și am văzut vreo 15 seriale. Ați spune că nu mai fac altceva în afară de lecturat și vizionat, nu-i așa?! Ei bine, s-ar putea să aveți dreptate. Acestea sunt activitățile cu care îmi petrec majoritatea timpului meu liber.

Vorba lungă sărăcia omului. Să vedem topul, nu-i așa?!

  1. Stranger Things

Stranger Things
Stranger Things

Stanger Things este un serial aparent pentru copii, însă în realitate este un SF destul de înspăimântător, cu scene chiar înfricoșătoare. Acțiunea se petrece în două planuri: în realitate și într-un oraș fictiv, într-o altă dimensiune, o dimensiune a paranormalului. Au loc tot felul de întâmplări tulburătoare, un copil dispare, iar o gașcă de copii, în frunte cu orfana Unsprezece cu puteri fantastice, dezleagă misterele și se luptă cu forțele răului pentru a restabili binele pe pământ și liniștea în viețile lor. Deși captivant și palpitant, acest serial nu este cel mai bun serial văzut în 2019.

Gen: SF, acțiune, thriller

  1. Cele 13 motive (13 Reasons Why) în top 10 seriale captivante!

13 Reasons Why
13 Reasons Why

O adolescentă se sinucide și lasă „moștenire” apropiaților ei 13 casete cu numele a 13 prieteni pe ele, prieteni care au contribuit fiecare la decizia ei de a se sinucide. Cei 13 prieteni reprezintă și cele 13 motive pentru care Hanna s-a sinucis. Acesta este un seriale pe care orice adolescent ar trebui să îl vizioneze împreună cu părinții. Violul, minciuna, frica, abandonul, abuzul de alcool și de droguri, relațiile nepotrivite și iubirea sunt principalele subiecte tratate în acest serial.

Gen: dramă.

  1. Războaiele vampirilor (V Wars)

V Wars
V Wars

Îl știi pe frumosul din Jurnalele Vampirilor, pe Damon, pe numele lui real Ian Somerhalder? Ei bine, omul joacă și regizează, din punctul meu de vedere, cel mai bun serial cu vampiri creat vreodată. Deși avem doar un sezon pe Netflix, serialul este incredibil de promițător. Și o să vă spun și de ce. Vampirii nu mai sunt creaturi mistice, ci cât se poate de reale. În urma unei vizite într-o regiune din Arctica, doctorul Luther Swann (Ian Somerhalder) și prietenul său, Michael Fayne, intră în contact cu un virul neobișnuit.

Luther se dovedește a fi imun, însă Michael devine vampir. Problema este că virusul se transmite foarte repede, dând naștere mai multor rase de vampiri. Aflați în primejdie, oamenii trebuie să facă un pact cu vampirii pentru a asigura supraviețuirea omenirii. Însă vampirii nu se consideră o oroare a naturii, vor să aibă drepturi, vor să fie acceptați în societate. Reușesc vimpirii să se înțeleagă cu oamenii? Reușesc ei să-și infrâneze instinctele și pofta de sânge și de crimă? Rămâne să vedem! Doctorul Luther se străduiește să găsească un remediu împotriva vampirismului. Credeți că face marea descoperire? Avem nevoie de mai multe sezoane pentru a ne sătura de acțiunea acestui serial.

Gen: fantasy, thriller, acțiune

  1. Mindhunter în top 10 seriale captivante!

Mindhunter
Mindhunter

Acțiunea se petrece în 1977, iar agenții FBI Holden Ford și Bill Lin, împreună cu psihologul criminalist Wendy Carr, intervievează criminali în serie, criminali care chiar au existat în istorie, cu scopul de a le studia gândirea și comportamentul. Ceea ce ei își doresc este să rezolve cazurile în desfășurare și să prevină alte posibile crime ale celor cu personalitate și gândire de criminali în serie. Astfel cei trei magnifici reușesc, practic, să pună bazele psihologiei judiciare și a psihologiei criminalului. Deși se află doar pe locul 7 în preferințele mele, Mindhunter este unul din serialele mele favorite.

Gen: acțiune polițistă, thriller psihologic

  1. Cei 100 (The 100)

The 100
The 100

Viața pe pământ este distrusă de un război nuclear și singurii supraviețuitori sunt câteva sute de oameni aflați în spațiu pe o Arcă. După 97 de ani petrecuți pe Arcă în spațiu, 100 de adolescenți delincvenți sunt sacrificați și trimiși pe pământ pentru a verifica dacă acesta poate susține viața. Deoarece Arca mai are resurse de apă, hrană și aer doar pentru câteva luni, cei 100 de adolescenți sunt obligați să testeze condițiile de viață de pe pământ pentru a le facilita și celorlalți salvarea.

Cu toate acestea, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar membrii de pe Arcă și cei 100 nu sunt singurii oameni din Univers, în tot acest timp viața a continuat pe pământ, însă a dat naștere unor oameni cu totul schimbați: unii sunt mutanți, alții sunt răi și sângeroși, însă printre ei se numără și câțiva oameni buni. Cei 100 trec prin situații incredibile și cutremurătoare în lupta lor pentru supraviețuire, însă reușesc să comunice cu cei din spațiu și, astfel, majoritatea oamenilor de pe Arcă ajung pe pământ. Chiar și așa, se anunță o nouă Apocalipsă și sunt nevoiți să împartă un buncăr cu alte 11 clanuri de pe pământ, însă nu așa oricum, ci prin mult sacrificiu, sânge și crimă. Cine supraviețuiește noii Apocalipse? Vă sugerez să vedeți serialul. Fiecare din cele 4 sezoane merită cu prisosință timpul vostru.

Dacă ar fi să acord o notă de la 1 la 10 acestui serial, Cei 100 ar avea nota 9. Subiectul central al serialului este, supriză, INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ!

Gen: SF, dramă, thriller

  1. The Rain în top 10 seriale captivante!

The Rain
The Rain

The Rain este tot un serial despre supraviețuire. Un virus mortal este eliberat prin intermediul ploii sfârșind viața de pe pământ aproape în totalitate. Timp de 6 ani doi frați trăiesc într-un buncăr, însă când proviziile sunt pe cale să se sfârșească decid să iasă la suprafață pentru a testa viața de pe pământ. Deși este un serial danez, cu o limbă destul de nesuferită, este o producție deosebit de captivantă, iar cei doi frați, sora mai mare și fratele mai mic, sunt personajele principale și, posibil, cheia salvării omenirii. Chiar dacă luptă într-un ritm alert pentru viața lor, cei doi se întâlnesc și cu alți oameni și își unesc forțele, experimentând împreună numeroase situații extreme și sentimente precum iubirea, gelozia și dorul. Sacrificiul este parte integrată din acest serial. Așteptăăăm noi sezoane!!! Musai!

Gen: dramă, SF, thriller

  1. Lucifer

Lucifer
Lucifer

Cine n-a văzut Lucifer?! Ei bine, dacă n-ai văzut Lucifer până acum este timpul să o faci. Îl găsești pe Netflix. De fapt toate serialele din top le găsești pe Netflix. Lucifer se răzvrătește și lasă Iadul pentru viața pe pământ. Venit pentru o mini-vacanță, Lucifer se hotărăște să rămână. De ce? Pentru că se îndrăgostește de plastifiata (așa îi spun eu) polițistă, Chloe Decker. Lucifer devine consultantul poliției și partenerul lui Chloe, fapt care îi ajută să rezolve numeroase cazuri de crimă.

Lucifer este un personaj inedit, delicios și savuros. Orice aș scrie despre el este prea puțin. Serialul deși unul aparent scarry, este și funny pe alocuri. Lucifer nu este chiar dracul pe pământ și se dovedește a fi chiar personajul pozitiv, dar sacrificat voit și cu un scop înalt de Dumnezeu, pentru ca omenirea să aibă un punct de reper atunci când disting binele de rău și pentru a-și putea exercita liberul arbitru în perfectă cunoștință de cauză.

Sunt 4 sezoane disponibile, ultimele 2 fiind și cele mai captivante. Serialul nu este doar frumos, este senzațional, efectiv abia îl oprești pe la 3 dimineața când îți cad ochii în gură de somn. Abia aștepți să vezi ce o să facă Chloe când o să îi vadă adevăratul chip (la propriu) al lui Lucifer, dacă o să rămână cu el și până când o să îi permită Dumnezeu lui Lucifer să rămână pe pământ. Să nu credeți că Dumnezeu rămâne cu mâinile în sân. Nu, își vrea înapoi fiul rătăcitor și o să recurgă la tot felul de lucruri pentru a-l determina pe Lucifer să revină în Iad. Rămâne Lucifer cu Chloe? Dă play serialului!

Gen: SF, dramă, acțiune, polițist

  1. Vizavi în top 10 seriale captivante!

Vizavi
Vizavi

Acțiunea se petrece într-o închisoare de femei. Macarena, o economistă respectabilă ajunge la închisoare pentru evaziune fiscală, însă este acuzată pe nedrept deoarece delictul i-a fost înscenat de iubitul acesteia. Un iubit însurat, mult mai mare de vârstă decât ea, care profită de naivitatea și iubirea Macarenei pentru a se îmbogăți peste noapte. În încercarea de a-și demonstra nevinovăția și de a ieși din închisoare, Macarena chiar se transformă într-o adevărată delincventă, devenind în scurt timp liderul închisorii.

Viața în închisoare nu este ușoară. Femeile sunt abuzate, băutute, violate și folosite în scop propriu de angajații închisorii, iar ele sunt nevoite să își facă dreptate cu mâinile lor. Avem de-a face cu crime, trafic de droguri, abuzuri, bătăi violente și multe, multe situații extreme. Cu toate acestea, Macarena și gașca ei reușesc să facă dreptate, însă prețul este acela de a-și pierde pentru totdeauna inocența… și libertatea!

Serialul este captivant, fiecare episod te ține cu sufletul la gură. Și deși este un serial spaniol, nu este o telenovelă, ci este un serial excepțional și educativ.

Gen: dramă, polițist

  1. La Casa de Papel

La Casa de Papel
La Casa de Papel

El Profesor recrutează 8 infractori pentru a-i pregăti în scopul de a jefui Monetăria Regală a Spaniei. Toți primesc nume de orașe: Tokio, Moscova, Nairobi, Rio, Berlin, Helsinki, Oslo și Denver. El Profesor este geniul, restul sunt executanții. Ei reușesc să intre în Monetăria Regală a Spaniei, tipăresc 2,4 miliarde de dolari în doar 11 zile și manipulează atât de inteligent situația încât cei 67 ostatic devin aproape complicii lor. Reușesc ei să fugă cu atâta bănet? Cum vor căra atâția bani? Și totuși, dacă reușesc să fugă cu averea, ce se va alege de viața lor? Cum continuă acțiunea? Zic să urmărești toate cele 3 sezoane. Acest serial spaniol este atât de captivant încât n-ai vrea să se mai termine vreodată. Abia aștept cel de-al patrulea sezon. Aici găsești mai multe detalii despre serialul La Casa de Papel.

Casa de Papel oferă acțiune, lacrimi, iubire, situații extreme, bravitate și genialitate la superlativ.

Gen: thriller spaniol

  1. Lista Neagra (The Black List)

The Black List
The Black List

Red Reddington este cel mai căutat criminal din lume. Ce credeți că face el? Se predă Poliției atunci când Elizabeth Keen este angajată ca profiler într-o divizie secretă a Poliției din America. Dar Red nu se predă pentru a ajunge la pușcărie, ci pentru a colabora cu Poliția în prinderea celor mai cruzi și mai puțin cunoscuți criminali existenți. Acești criminali sunt atât de cumpliți și de bine ascunși încât Poliția habar nu are de existența lor, însă faptele lor influențează tot: istoria, lumea, politica, justiția, economia, TOT.

Red oferă o listă de nume cu criminali, iar Poliția îi oferă libertate și imunitate. Zis și făcut. Astfel Poliția ajunge să lucreze pentru Red Reddington, pentru ca el să prospere, să-și demonstreze nevinovăția, să-și recupereze fiica și să demaște din lumea politică și din justiție cei mai mari răufăcători ai prezentului.

Personajul Red Reddington este construit magistral. Nu există actor mai bun decât James Spader care să îl interpreteze mai bine pe Red Reddington. Deși serialul are 7 sezoane a câte 20 și ceva de episoare, nu te poți plictisi de Lista Neagră. Acțiunea este intensă, iar criminalii din fiecare episod sunt așa cum nici nu ți-ai putea imagina. Urmărind serialul, te cutremuri văzând cât rău și câtă nedreptate există în lume. Însă Red este genial și rezolvă tot. Uneori este crud și nemilos, dând dovadă de mult sânge rece, alteori ai impresia că ai de-a face cu un sfânt. O să-l adori pe Red Reddington, îți garantez. Este cel mai bun serial văzut vreodată.

Gen: thriller, polițist

Top 10 seriale captivante pe care le-am văzut în 2019 tocmai s-a încheiat!

Pe tine ce seriale te-au impresionat în 2019?

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: