fbpx

Viețile noastre sunt scurte

Viețile noastre sunt scurte! Te îndoiești de acest fapt?

Tocmai am început să citesc cartea lui Robin Sharma – Sfântul, surferul și CEO-ul – carte pe care v-o recomand și vouă. Încă din primele pagini am găsit un paragraf care m-a inspirat și pe care se merită să-l tranform într-un articol: În momentele în care conștientizăm faptul că viețile noastre sunt scurte și orele noastre limitate, abia atunci începem să trăim. Dacă ai mai avea doar un an de trăit, pun pariu că ți-ai trăi viața altfel decât o trăiești acum. Te-ai asigura că trăiești fără regrete; ți-ai asuma riscuri; ai risca să-ți deschizi inima în fața iubirii; și ai trăi cuprins de pasiune, ai gusta din tot ceea ce ți s-ar oferi și te-ai concentra doar pe ceea ce merită atenția ta.”

Universul m-a pus în situația în care chiar nu îmi mai era asigurată ziua de mâine. În acele momente de cumpănă, tot ce avea în minte era următoarea idee: „Dacă o să mă vindec, o să trăiesc frumos, o să mă prețuiesc și o să acord importanță și atenție doar oamenilor și întâmplărilor care îmi merită aprecierea și iubirea.”  Acea perioadă a trecut, dar mi-am promis că voi trăi altfel. Într-un cuvânt, mi-am schimbat total viața și am atras lângă mine doar oameni cu care sunt pe aceeași lungime de undă și pe aceeași frecvență emoțională.

Viața este scurtă, dragul meu. Ziua de mâine nu ne-o garantează nimeni. Este păcat să trăim în tristețe, singurătate, alergând după bani, când tot ceea ce contează cu adevărat este evoluția spirituală și dragostea. Chiar dacă niciunul dintre noi nu avem vieți fără cusur, avem toate motivele din lume să ne străduim pentru a o aduce cât mai aproape de perfecțiune și de fericire.

Este important să trăiești fără regrete! Să îți asumi riscuri! Să acționezi plin de îndrăzneală! Să îți duci existența de parcă ar fi ultima zi din viața ta și să întreprinzi doar acele acțiuni care te fac să vibrezi. Este importantă iubirea și încrederea în oameni. Chiar dacă ai fost părăsit sau nu, dă-ți ocazia să iubești din nou. Omul are o capacitate infinită de a iubi și se va putea îndrăgosti ori de câte ori va simți asta. Nu există doar un suflet pereche pe lumea asta. În jurul nostru avem n suflete pereche. Trebuie doar să le identificăm și să le dăm șansa de a ne fi alături. Ultima iubire este întotdeauna cea mai valoroasă, cea mai mare și mai minunată. Dar viitoarea ar putea fi și mai și.

Trăiește-ți viața astfel încât să fii împăcat cu tine însuți. Dimineața, când te uiți în oglindă, să poți zâmbi știind că ai făcut exact ce îți dictează inima, fără să rănești pe nimeni!

2 COMENTARII

 1. „… mi-am schimbat total viața și am atras lângă mine doar oameni cu care sunt pe aceeași lungime de undă și pe aceeași frecvență emoțională.”
  Ai reusit in doar cateva cuvinte sa ne dezvalui unul din Adevarurile vietii.
  Multumesc mult, Alina!
  Viata este atat de frumoasa, si atat de simpla! Si asa ar ramane permanent daca nu am complica-o singuri incercand sa declansam si sa atragem competitii interioare intre egourile ce limiteaza perceptia si potentialul uman.

  • Mulțumesc frumos, asta e cheia: schimbarea începe cu noi înșine.
   Îți mulțumesc că ești aici, sper să îți placă articolele mele viitoare la fel de mult.
   Te îmbrățișez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite - 7 zile

Comentarii recente

ULTIMELE ARTICOLE

%d blogeri au apreciat: